Roślinki Nolinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Nolinki

Post »

Przesadzone adenia - mniejsze postanowiło samo się rozgałęzićObrazek
echinopsis i opuncja od misiaczkiObrazek
ripsalis i kalanchoe od misiaczkiObrazek
i również od niej śliczna monsterka pnącaObrazek
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nolinko piękne pelargonie ;:173
I fajne te maluchy kalanchoe /ciekawe jakiego koloru będą kwiatki../ i ripsalis i adenium ;:oj ;:oj
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Piękne zdjęcia pelargonii, słonecznika i hortensji, aż chciałoby się sięgnąć po te rośliny. ;:138
Adenium, ładna, ciekawa roślinka i jak podrośnie można ja sobie wymodelować na bonsai ;:333
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ale piękne słoneczko Ci się przy schodach wysiało ;:oj Kwiatki hortensji i pelargonii super ;:138 , no i gratuluję nowości
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Nowości superowe ;:63 Też mam dziurawca, tylko od Pati :lol: Grzeczna dziewczynka :;230 przeprowadzkę zrobiła :;230 Moje z tego samego siewu, też takie mikre :? Nawozem zaczełam delikatnie podlewać... muszę do teściowej pojechać i zrobić wizję lokalną :;230 ona ma ponoć giganta ;:oj dziwne, bo dostała moje :;230
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny dziękuję za miłe komentarze ;:196
Kasiu ja jestem bardzo grzeczna dziewczynka, jak ktoś mądrze radzi, to trzeba posłuchać (a swój rozum mieć :;230 ) A teściowa może jakieś zaklęcia magiczne zna, to nic dziwnego, że adenium rośnie jak na drożdżach :D
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta ma :wink: trzy razy na miotle obleci dookoła :;230 Roślina z serca dana, to i rośnie ;:333 Twoje też urosną ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nolinko wszystkie roślinki masz super, ale dzisiaj szczególną uwagę zwróciłam na twój awatar :D
Wyobraź sobie, że dzisiaj wczas rano obudziło mnie szczekanie mojej Azy i miauczenie kota ;:202 a przecież moja Zuźka słodko sobie spała u mnie w nogach :D
Okazało się, że do ogrodu dostał się maleńki koteczek, identyczny, jak ten w Twoim awatarze ;:167 a moja suczka zagoniła go na drzewo.
Widocznie ktoś go wyrzucił (mieszkam na wsi i często mamy takie przypadki) :evil: Oczywiście już znalazłam mu nowy domek ;:173
Przepraszam, że tak rozpisałam się, ale wiem, że ty też kochasz te zwierzaki ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

trochę mnie nie było, a tu proszę - ilu nowych domowników w zielonym kolorze ;:oj trzymam kciuki za wszystkie razem i każdego osobno ;:3 i trochę zazdroszczę, bo obecnie w ogóle nie mam czasu na zielone, ani głowy do tego ;:131
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

heliofitko dobrze,że historia z kotkiem dobrze się skończyła. U mnie, pomimo że mieszkam w mieście, też takie przypadki się zdarzają :( Mieszkańcy bloków wywożą na nasze osiedle (które wygląda jak wieś) psy i koty, a one instynktownie kierują się do domów, w których są zwierzęta. Piszę tak dlatego, ponieważ kiedy nie mieliśmy kotów, to nie było też u nas kocich przybłęd, a przez ostatnie dwa lata widziałam już cztery sieroty. Niestety moja kotka nie jest zbyt gościnna i wszystkie sierotki przepędza.

bananowy kocie kalanchoe ma być różowe, mam jeszcze swoje, prawdopodobnie żółte, bo nie pamiętam :oops:
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Całe szczęście, że mi tylko raz podrzucili kociaka :? Znalazłam mu dom u chłopaka mojej siostry. Inaczej byłby piąty element :;230
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobacz Kasiu jak wygląda moja plantacja kaktusów :shock: Po obfitym podlaniu zaczęły wyrastać następne zastępy kiełków. Wiem, że jest za gęsto, ale naprawdę się nie spodziewałam, że tyle ich wykiełkuje. Co świeże nasionka, to świeże, z kupnych wykiełkowało 13 sztuk.Obrazek
a chamedora będzie znów kwitłaObrazek
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Nolinko, przejrzałam cały wątek i muszę powiedzieć, że masz piękne kwiaty ;:108
Granat miniaturka-moje odsuwane w czasie chciejstwo, odsuwane bo martwię się o zimowanie ;:218 Ile Twój ma lat? Zimowałaś go już?
hibiskus Apollo-piękny :) ja mam pełnego czerwonego :wink:
crossandra-nigdy nie widziałam w żadnym sklepie, kolor kwiatów-super!
Wielkanocnik- hm...od dłuższego czasu poluję na niego i nie mogę znaleźć :roll:
Na słonecznik wystarczy spojrzeć i od razu człowiekowi lepiej :tan
A bułeczki...mniam, moja koleżanka robi takie z makiem i mówi na nie ślimaczki ;:224

Aaa kociak ;:333 nic tylko wziąć na ręce i się przytulić w to miękkie srebrne futerko ;:173
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulo witaj :wit
Granata mam chyba z pięć lat, wyhodowałam z nasionek. Na jesień gubi liście i można go zimować nawet w ciemnym pomieszczeniu, byle bybyło chłodne. Ja przechowuję go w piwnicy z małym okienkiem. Podlewam od czasu do czasu, byle go całkiem nie zasuszyć, kiedy zacznie wypuszczać listki przenosimy w jasne miejsce i jak najszybciej na dwór, bo tam się czuje najlepiej. Jak dla mnie to bezproblemowa roślina i nie zawala miejsca na parapecie :D
Crosandrę też pierwszy raz widziałam w sprzedaży, na razie rośnie choć sklepowe kwiatki opadły.
Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam ;:196
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, że rosną ;:138 Ja dziś przeżyłam chwilę grozy ;:202 na jednym z kaktusów znalazłam wełnowca. Muszę pilnować i pryskać....
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”