Ogródek An-ki cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek An-ki cz.7

Post »

No właśnie-zastanawiałam się nad miejscem dla lilii, a nie wzięłam pod uwagę rabaty z rododendronami :roll: Dzięki za pomysł, mam gdzie sadzić cebule. Wiele cebul 8-) W przypływie rozpaczy posadziłam pod rózanecznikiem jednego niecierpka, ale maleńki, wcale go pod wielkim krzakiem nie widać. Lilie za rok zobaczę na pewno :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Martusiu ja też lubię lavendowe kolorki.Rzeczywiście przypomina Novalis.Zresztą czy są brzydkie róże?

Agnisiu
u mnie przemarzły 2 talerzowe ale jedna kwitnie nie jakoś oszałamiająco ale parę kwiatów ma.
Kuliste ,wszystkie kwitną a Vink Pinki wspaniale przyrosła i jest sporym krzaczorem.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nadrobilam ufff ;:108 Faktycznie Charles niczego sobie - pasuje do Ciebie, lawendowa dziewuszko 8-) Mnie jakos lilie nie zlapaly za serce ale z tym miejscem to racja - przy moim Mini takie chabazie ktore nie potrzebuja miejsca i mozna je wszedzie wcisnac sa na wage zlota.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewko ja tą wiedzę posiadłam od Moniki bo jakoś nie przyszłoby mi do głowy sadzić lilie między Rh.
Ponieważ Monia ma różaneczników zatrzęsienie to właśnie u siebie poeksperymentowala z dobnrym skutkiem.Wiedzę tajemną przekazała dalej :lol:

Julcia
no i w tym tkwi diabeł-niby brak miejsca a lilii można sadzić dużo.Ja nastawiłam się głównie na białe ale kolorowe też są cudne.

Dla Was jeszcze Garden of roses-kwitnie cały czas i jest piękna.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pastella nadal mnie nie cieszy

Obrazek

Za to Astrid L. cieszy nadzwyczajnie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Sobie popatrzyłam i widzę, że to, co uznawałam za Bantry Bay jest zupełnie inną różą :shock: Moja jest podoba do Twojej Astrid Lindgren. Mogłabyś zajrzeć do mnie i zobaczyć zdjęcie?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gartentreume i mnie również zaszczyciła swoim kwitnieniem .Kurcze jak ona ślicznie pachnie i nawet bladawcowy kwiat mnie urzekł szkoda ,ze tylko 1 jak na razie ;:196 Garden of Roses też w energetycznym kolorku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cóz to jest to cudo na fotce podpisanej "pastella". Domyślam się, że Pastella to chodzi o różę...a mnie zauroczyło to coś niespotykane... :)
Róże też cudne.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Norbitko witam pięknie .
To o co pytasz to stokrotka afrykańska(ta akurat ma płatki w kształcie łyżeczek)-Osteospermum-co rok kupuję sadzonki tej łyżeczkowej jak też i o normalnycj platkach.Bardzo ją lubię sadzić pod nogi różycom.

Jadziu
u mnie Gartentraum e ma nawet sporo kwiatów i już wiem ,że jest fantastyczną różą.Dobrze,że ją mamy.

Ewka zaraz idę do Ciebie i pooglądam.Bantry Bay miałam ale u mnie było jej jakoś niewygodnie więc pojechala sobie do Cieszyna.Może będzie lepiej się spisywać.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aneczko, aż trudno nadrobić zaległości w Twoim wątku - czarujesz różami na każdej stronie i jestem przekonana, że każdy kto do Ciebie zagląda - nawet twardziel - nie może się oprzeć urodzie różanego ogrodu...
Garden of Roses u Ciebie przepiękna, bardziej morelowa - u mnie nieco jaśniejsza, choć rośnie w półcieniu... W ogóle, jesienią będę musiała zmienić miejsce kilkunastu różom, które nierozsądnie umiejscowiłam...
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga :;230 i tak będzie zawsze,bo jak to sprytnie ujął Karl Foerster -"nawet niewielki ogrod jest niekończącym się zadaniem"

Posadziłam róże,ktore miały być niskie,na przodzie rabatki a tymczasem jest odwrotn ie-trzeba przesadzić i tak ciągle coś.
Dziękuję za to "czrowanie różami"

Jestem ciekawa jaka to róża?Miala być biala a jest jasno żółta-do kremu.Niby angielska.

Obrazek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stokrotka jest pod nr1 listy zakupów wiosennych, jaką zaczęłam tworzyć pod silnie uzależniającym wpływem forum:)
Na razie każdą wolną chwilę (a mam ich niewiele) spędzam nad stworzeniem miejsca pod jesienne, a potem wiosenne zakupy, a noce natomiast poświęcam na czytanie forum.
Muszę coś zmienić w moim koszmarnym obejściu choć bym miała paść z przepracowania:)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj nie ma brzydkich róż ;:oj
jejku codziennie jakaś cuuudna róża...... ;:oj
a możesz mi napisać gdzie kupiłaś Charlesa? ;:196 bo wpadłam po uszy....... ;:173
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MartoCh. de Gaulle kupiła mi koleżanka w Bytomiu.Zapytam czy jeszcze są.Jak będą to wyślemy Ci.

B eatko widzę plany-no to wpadlaś.Forum bardzo uzależnia ale za to ogrodki nam pięknieją z roku na rok.
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj wpadłam, wpadłam...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43