Działeczka w cieniu dębu 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działeczka w cieniu dębu 1

Post »

Spokojnie możesz warzywka dawać to nie jest tylko forum kwiatowe,ja dawałam uprawę boczniaka dwa razy i wszyscy byli tym zainteresowani ,dziewczynki pokazują swoje ogóreczki ,pomidorki ja też ;:7 .Nas klimat w tym roku też nie rozpieszcza ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Joasiu, cieszę się , że wróciłaś do nas. :wit
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Elu ;:167 , słyszałam, że w Polsce znowu są okropne deszcze i powodzie. Czy w Twoim regionie też? Tutaj jest coś dziwnego - wprawdzie Toronto leży na wysokości Bordeaux, więc lata mają prawo być gorące, ale te susze to już przesada. :?

Iguś ;:167 , jestem nieznośnie niestała w relacjach z FO :wink: Często podglądam, rzadko piszę. I ten mój wątek taki traktowany po macoszemu... :( Ale, ale, Iguś, oto Twoje dzieci - tylko jedna żuraweczka nie przetrwała (marmalade), reszta ma pobyt stały ;:168 , a niedługo może i obywatelstwo :D Jeszcze raz dziękuję ;:180

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Joasiu, cieszę się, takie maleństwa wysyłałam. ;:oj
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No cudownie Ci wszystko rośnie i nie pokazujesz ;:223 Odpisałam Ci u siebie na temat datur.Całe szczęście u mnie teraz pogoda szkód nie wyrządziła ;:108 Teraz już jest cieplej a idą upały jakoś tak dziwnie w tym roku raz zimno ,raz upały że nie można żyć ;:196
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Asiu - na pogodę niestety wpływu nie mamy..., Ty narzekasz na suszę, a u mnie wprost przeciwinie ! Leje, leje, leje !!!! Pada praktycznie codziennie !!! Wszystko mi gnije w ogrodzie....
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Iguś ;:167 , tak, żuraweczki były maleńkie, ale dały radę. Dzielne dziewczyny! ;:134

Elu ;:167 , dziękuję za rady na temat datur. Swoje wychowałam od nasionka i rozmnożyłam, zanim zaczęły kwitnąć. Mimo Twoich ostrzeżeń, kusi mnie jednak nadal, żeby jedną zostawić na zimę w ziemi i sprawdzić, jak sobie poradzi. Drugą zagarażuję, jak należy. Głupi upór, ale taka ryzykancka natura. ;:124

Cześć, Agatko ;:167 , dawno się nie widziałyśmy. Widzę, że wszystkie deszcze przebywają w Szkocji na wakacjach ;:224 A u nas jak w Nevadzie - wyschnięte na pień trawy, gdzieniegdzie wystające kikuty chwastów. Jak tak dalej pójdzie, niedługo zaczniemy sadzić kaktusy na publicznych trawnikach... :;230
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No kochana my zawsze eksperymentujemy i zostaw ,ale jeżeli będzie mróż to Ci zginie na bank ,chyba masz inne odmiany ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Asia, jak u ciebie kaktusy to u mnie chyba tylko rośliny bagienne zostaną ;:224
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Elu ;:167 , wiesz, jak to jest. Człowiek pcha rękę w ogień, nawet jeśli wie, że się poparzy. Ale z ogródkiem chyba trzeba eksperymentować. Na przykład w tym roku, z lenistwa wsadziłam kłącza cann prosto w ziemię (w poprzednich latach z garażu szły do donic, dopiero, jak "się wykluły", szły w pole - taką ścisłą instrukcję dostałam od sąsiada, który podarował mi canny ), co okazało się super rozwiązaniem. Już nie będę sobie utrudniać życia wiosną.

Agatko ;:167 , ja wierzę, że wreszcie dobra pogoda zawita w Szkocji. Przecież ten potop nie może trwać wiecznie! ;:185
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Trochę zieleni z mojej cienistej doliny :wit - wiosną zagospodarowałam kąt ogrodu, gdzie nigdy nie dociera słońce. Posadziłam tam głównie hosty i paprocie. Jestem ciekawa, czy te paprocie przetrwają zimę :roll: Podobno jedna z nich jest bardzo delikatna - niestety, zorientowałam się już po jej zakupie. Nie mam zdjęcia ogólnego tej rabatki, ale kilka niewyszukanych roślinek pokażę. Stworzenia jeszcze małe, ale na razie nieźle sobie radzą i choroby się ich nie imają.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,
joanna
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiu!
Czy to może są paprocie,bo nie jestem zbyt mocny w odróżnianiu roślin.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Tak, Edwardzie ;:167 , te pięć ostatnich zdjęć to paprocie. Nie powiem Ci tak z głowy, co to za rodzaje, bo jestem teraz w pracy ;:101 , ale mają swoje karteczki, więc mogę sprawdzić, jak się nazywają. Czekam niecierpliwie ;:65 , żeby się rozrosły. Będzie wtedy ładny kącik... :D
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No znowu zginełaś ;:180 szkoda ,ale na paprocie musisz uważać żeby Ci się nie rozłazły po ogrodzie ;:7
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Kochana Joasiu ;:167 ;:167 ;:167
...coś dla Ciebie:
"Bóg stwarza kobietę, był to już jego 6 dzień pracy i w dodatku po godzinach.
Pojawił się anioł i spytał:
- Czemu tyle czasu Ci to zajmuje?
Bóg mu odpowiedział:
- Widziałeś zamówienie? Musi być całkowicie zmywalna, ale nie plastikowa, ma 200 ruchomych części, wszystkie
wymienne, działa na kawie i resztkach jedzenia, ma łono, w którym się mieści 2 i więcej dzieci naraz, ma taki pocałunek, który leczy każdą rzecz- od startego kolana do złamanego serca.
Anioł starał się powstrzymać Boga:
- To jest za dużo pracy na jeden dzień, lepiej poczekać ze skończeniem do jutra.
- Nie mogę - powiedział Bóg.- Jestem tak blisko skończenia tego dzieła, które jest tak bliskim memu sercu.
Anioł zbliżył się i dotknął kobiety:
- Ale zrobiłeś ją taka miękką?
- Ona jest miękka, ale zrobiłem ją także twardą. Nawet nie wiesz ile może znieść lub osiągnąć.
- Będzie myśleć? - Spytał anioł.
Bóg odpowiedział:
- Nie tylko będzie myśleć, ale rozumować i negocjować.
Anioł zauważył coś z bliska i dotknął policzka kobiety.
- Wydaje się, że ten model ma skazę. Powiedziałem Ci, że starałeś się dać za wiele rzeczy.
- To nie jest skaza - sprzeciwił się Pan - to jest łza.
- A po co są łzy? - Zapytał anioł.
Bóg powiedział:
- Łza jest formą, którą kobieta wyraża swoją radość, wstyd, rozczarowanie, samotność, ból i dumę.
Anioł był pod wrażeniem.
- Jesteś geniuszem, pomyślałeś o wszystkim, to prawda, że kobiety są zdumiewające.
- Kobiety mają siłę, która zdumiewa mężczyzn. Rodzą dzieci, przezwyciężają trudności, dźwigają ciężary, ale obstają
przy szczęściu, miłości i radości. Uśmiechają się, kiedy chcą krzyczeć, śpiewają - kiedy chcą płakać, płaczą - kiedy są szczęśliwe i śmieją się - kiedy są zdenerwowane.
Walczą o to, w co wierzą, sprzeciwiają się niesprawiedliwości, i walczą kiedy się na nią zgadzają, zawsze wierzą, że jest lepsze rozwiązanie. Nie kupią sobie nowych butów, ale swoim dzieciom - tak.
Ida do lekarza z przestraszonym przyjacielem, kochają bezwarunkowo, płaczą - kiedy ich dzieci osiągają sukcesy
i cieszą się - kiedy przyjaciele odnoszą sukcesy.... Takie są kobiety!" ;:167
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”