Moja działka - Katarzynka
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam koleinych gości 
Empuzo minął rok jak jestem tu na forum, buszuje po ogrodach , szukam porad, ciekawych roslin, ogrodowych aranżacji, fakt mało piszę i nie zostawiam śladu ze gdzieś byłam , raczej tak cichaczem ślizgam sie po forum
Jedno wiem, cieszę sie że jestem wsród Was i każda moja wizyta i wpis spotyka sie z życzliwoscią
Eraźmie nasz staw ma ok 300 m2 i jest zarybiony , głównie jest to karp,są też liny , tołpyga, karasie, amur wiecej nie pamietam. Znam za to smak rybki złowionej własnoręcznie
a ten rechot żab jest powalający 
Pozdrawiam Was serdecznie Kasia

Empuzo minął rok jak jestem tu na forum, buszuje po ogrodach , szukam porad, ciekawych roslin, ogrodowych aranżacji, fakt mało piszę i nie zostawiam śladu ze gdzieś byłam , raczej tak cichaczem ślizgam sie po forum

Jedno wiem, cieszę sie że jestem wsród Was i każda moja wizyta i wpis spotyka sie z życzliwoscią

Eraźmie nasz staw ma ok 300 m2 i jest zarybiony , głównie jest to karp,są też liny , tołpyga, karasie, amur wiecej nie pamietam. Znam za to smak rybki złowionej własnoręcznie

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Jak ja marze o nim Kasiu ..i ... i mam jedną żabkę i to burą,więc pewnie nie będzie kumkać jeno rechotać o ile będzie w ogóle wydawać dźwięki ...Katarzynka pisze: Empuzo minął rok jak jestem tu na forum, ... a ten rechot żab jest powalający

Ale cóż..u Ciebie są warunki dla żabek i innych zwierząt ... u mnie im widocznie żle...

Przylecę czasem popatrzeć do Ciebie na żabki jeśli pozwolisz... Pozd.Kasiu

-
- 500p
Karo zapraszam o kazdej porze dnia i nocy, będzie mi miło 
Odnośnie moich zab, ich koncert zaczyna się wieczorem i trwa do świtu
Ja jestem do ich rechotu przyzwyczajona, ale ostatnio u sąsiada nocowali goście i w nocy wstał Pan, obudził domowników bo myślał , że się alarm włączył 8)
Sami wiecie ile pracy wymaga działka, nie będę się rozpisywać, powiem tak : całe popołudnia do zmierzchu siedzę z moim M w ogrodzie i wiecie co?...... ciężko nam się wyrobić, tyle jest tego do zrobienia.
Tymczasem czas na moje tulipany, zacznę od dzisiejszych fotek :

Skalniaczek przed wejściem do domku

Odnośnie moich zab, ich koncert zaczyna się wieczorem i trwa do świtu

Sami wiecie ile pracy wymaga działka, nie będę się rozpisywać, powiem tak : całe popołudnia do zmierzchu siedzę z moim M w ogrodzie i wiecie co?...... ciężko nam się wyrobić, tyle jest tego do zrobienia.
Tymczasem czas na moje tulipany, zacznę od dzisiejszych fotek :

Skalniaczek przed wejściem do domku

-
- 500p
-
- 500p
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Kasiu, wiem że przy takiej powierzchni pracy masz w bród, ale pomału uporasz się ze wszystkim. Staw super, nie to co moja sadzawka
Poproszę jeszcze o zdjęcia skalniaka

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
- 500p
Guciu skalniaczek nie ma jeszcze roku, zakładałam go w sierpniu ubiegłego roku i miałam na celu aby rosły tam tylko rojniki, ale aby to obrosło to trzeba czasu albo dużych ilosci nasadzeń. Jestem osobą niecierpliwą jeśli chodzi o roślinki, wiec oprócz rojników dosadziłam: rozchodniki, naradkę, stokrotki, trawkę, skalnicę.
Skalniaczek trochę wcześniej i dzś :

Kolejny plan to wzdłuż podjazdu jest taki dół ,służy jako zbiornik wody po opadach, w planach jest zasypanie tego kamieniem i zrobienie alpinarium jednak w tej chwili brak kamienia. Ja zaczynam od obrobienia brzegów.

Kolejny skalniak lecz bez dodatków kamieni, jest to skalniak mojego M

Został jeszcze skalniaczek Gucia ;) to wszystkie skalniaczki które posiadam
Skalniaczek trochę wcześniej i dzś :

Kolejny plan to wzdłuż podjazdu jest taki dół ,służy jako zbiornik wody po opadach, w planach jest zasypanie tego kamieniem i zrobienie alpinarium jednak w tej chwili brak kamienia. Ja zaczynam od obrobienia brzegów.

Kolejny skalniak lecz bez dodatków kamieni, jest to skalniak mojego M

Został jeszcze skalniaczek Gucia ;) to wszystkie skalniaczki które posiadam
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, tulipanki są BOSKIE!!!! skalniaczki rewelacja - ogołociłaś z kamieni pewnie okoliczne pola ;) ja dopiero myślę, żeby zacząc je zbierać...najgorszy ten transport 

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
-
- 500p
-
- 500p
Joluś Ty mnie gonisz dzisiaj, a mnie tak z neta wywala, że zaraz ja wywalę go
A więc to było tak : u Guci w ogrodzie widzę korzenie i inne cuda leśne, jestem u Karo a tam nowe mebelki prosto z lasu i pomyslałam , mam las pod nosem więc i ja coś przytargam ;)
Wycieczka zaowocowała odpoczynkiem, wybieganiem się psa i fotkami , korzeni nie znalazłam, ale przyniosłam mały kamyczek z jeziora.

Żabolek na ostatniej fotce mój własny ze stawu

A więc to było tak : u Guci w ogrodzie widzę korzenie i inne cuda leśne, jestem u Karo a tam nowe mebelki prosto z lasu i pomyslałam , mam las pod nosem więc i ja coś przytargam ;)
Wycieczka zaowocowała odpoczynkiem, wybieganiem się psa i fotkami , korzeni nie znalazłam, ale przyniosłam mały kamyczek z jeziora.

Żabolek na ostatniej fotce mój własny ze stawu

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kaśka, i dobrze że Cię tak gonię - takie super zdjęcia!!!! chyba tez w końcu namówię mojego M i się wybierzemy gdzieś na spacer
tylko kiedy??
w fajnej okolicy mieszkamy, no nie?
żabolek rewelacja, u mnie są 2 jaszczurki (chyba parka) - niestety jakoś nie mam nigdy aparatu w pobliżu
poza tym pokazuje się myszołów, bażant, dzikie króliki które moja Lucky goni ale tak, żeby ich nie złapać, no bo co ona biedna zrobi jak go w końcu złapie hihihi
a jaki masz tam net? pytam bo sami się zastanawiamy - kablówka niestety odpada bo przez tory nie pójdą....

w fajnej okolicy mieszkamy, no nie?

żabolek rewelacja, u mnie są 2 jaszczurki (chyba parka) - niestety jakoś nie mam nigdy aparatu w pobliżu

a jaki masz tam net? pytam bo sami się zastanawiamy - kablówka niestety odpada bo przez tory nie pójdą....
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki