Dzieci dorosły czas na ogród
Re: dzieci dorosły czas na ogród
Witajcie dziewczyny , pogadałam , popłakałam wczoraj i z tego wszystkiego zapomniałam dać byka siana na noc ale płacz był z rana
Mamy 20 krów i 17 sztuk młodzieży ( czyli młode jałówki i opasy byczki) doje dojarką i to nie jest ciężki choć zawsze wracam spocona bo doje na 3 konwie jak podłoncze wszystkie trzy do pierwszej juz trzeba biec aby odciągnąć przelać mleko i podłączyć następną.
Marzenko jak chcesz coś dopisać do postu to nie klikaj na cytuj tylko edytuj .
Mamy 20 krów i 17 sztuk młodzieży ( czyli młode jałówki i opasy byczki) doje dojarką i to nie jest ciężki choć zawsze wracam spocona bo doje na 3 konwie jak podłoncze wszystkie trzy do pierwszej juz trzeba biec aby odciągnąć przelać mleko i podłączyć następną.
Marzenko jak chcesz coś dopisać do postu to nie klikaj na cytuj tylko edytuj .
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jesteś urobiona po pachu Natko, ale i tak uważam, że jesteś silna. Na złośliwości M odpowiadaj tak jak radzą forumki. Udawaj, że Cię to nie denerwuje. Albo jak on się wścieka czy piekli, wyobraź go sobie jak tańczy Jezioro Łabędzie. TO pomaga, znam z autopsji
. Nie bierz do siebie wszystkiego, jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuszczaj. Szkoda życia, masz synów, którzy bardzo CIe potrzebują

- Marzena62
- 500p
- Od: 13 lip 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Natko, ja cytuj wcale nie używam, jak chcę odpowiedzieć to zawsze klikam "odpowiedz", ale czy to dobrze wychodzi czy źle to nie mam pojęcia. W ogóle czasami napiszę i dam wyślij a postu nie ma 

Irysy i inne moje kwiatki -
z pozdrowieniem - Marzena
z pozdrowieniem - Marzena
To Ty masz jakoś inaczej , ja po prawej stronie mam cytuje zaraz pod napisanym przez kogoś postem klikam no to kasuje napisany post i piszę swój a jak chce poźniej coś zmienić to mam edytuj i dopisuje
Interwencja
a ja i tak po swojemu a śmiej się do łez 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No to masz niezły zap... To że to dzień w dzień i w kółko to samo. A innym się nie opłaca jak to jest? Dobrego popołudnia 

Marysiu czy to opłacelne nie rozumiem tego na życie nam starcza wiadomo że syną wielu rzeczy się odmawia ale też nie żyjemy w jakimś wielkim ubustwie
Praca jest ciężka i okresami po 18 godzin, synów chcę kształcić i wysłać do miasta tam też jest nie łatwo wiem ale chwila oddechu na pewno jest i nie trzeba się marwić że nie pada albo za dużo pada albo wymarznie tak jak w tym roku i musi się wziąć kredyt aby na nowo obsiać pole i takie tam.
Praca jest ciężka i okresami po 18 godzin, synów chcę kształcić i wysłać do miasta tam też jest nie łatwo wiem ale chwila oddechu na pewno jest i nie trzeba się marwić że nie pada albo za dużo pada albo wymarznie tak jak w tym roku i musi się wziąć kredyt aby na nowo obsiać pole i takie tam.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Natko
w ramach ułatwienia Ci tworzenia postów, popatrz jak najłatwiej możesz tworzyć odpowiedź pod ostatnim postem w wątku,w którym chcesz odpowiedzieć.
Klikasz zaznaczony przeze mnie na czerwono przycisk "Odpowiedz" otwiera Ci się okno w piszesz to co masz do napisania i potem tylko klikasz "Wyślij " i już po wszystkim.
Powodzenia

Klikasz zaznaczony przeze mnie na czerwono przycisk "Odpowiedz" otwiera Ci się okno w piszesz to co masz do napisania i potem tylko klikasz "Wyślij " i już po wszystkim.
Powodzenia

- Maska
- Kontakt:
Renatko komu się nie chce robić to mówi, że się nie opłaca i pola leżą ugorem. Panie gospodynie w mnie te rdzenne nie sieją jarzyn, nie sadzą ziemniaków bo się nie opłaca kupi w markecie i wiezie. Na wsi gdzie mnóstwo pola i nie takiego złego co kawałek Lewiatan, w którym kupisz od cebuli, marchewki, jajka wszystko. I skoro jest to znaczy że jest zbyt. A ja i parę moich znajomych co przyszły na wieś z miasta mamy w ogródku własne warzywa i cieszymy się jak głupie. Ja jeszcze przebiłam wszystkie kurami. Nie mam na sprzedaż, ale mnie i moim dzieciom wystarczy.
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
A wiecie dziewczyny we mnie odkąd wróciłam na wieś odezwał się ekolog!Mleko biorę od sąsiada który ma dwie krowy i pasie je na trawce,jajka mam od swoich kur ,warzywa własne i nie pryskane chemią.Tyle jest tego świństw teraz wokół nas że warto dołożyć trochę pracy i wiedzieć co się je!Dzieciaki jakoś zdrowiej mi się chowają teraz!
Bejka

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Kontakt:
Bejko wracamy do źródeł! A jak te rzeczy smakują, jak ktoś spróbuje to już nie chce jeść sztucznie pędzonej żywności. Zwykła rzodkiewka pędzona na nawozach i wodzie i taka z grządki.
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Renatko popsuł mi się komputer.
Już działa.
Już działa.
I znowu na bałaganiłam że nawet Karo wie kto to Bebeluch