Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Kleo masz przecudne róże ja dopiero zaczynam z nimi przygodę ;:138 Dziękuję kochana za informację na temat Ashva zamówiłam go dla mamy ale zawróciłaś mi nim w głowie i chyba zamówię dla siebie ;:131
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo - uwierz mi, w zeszłym roku było dużo ładniej, ta zima zrobiła swoje, ale myślę, że w przyszłym roku roślinki już będą zregenerowane i zakwitną jeszcze ładniej.

Iwonko - Sprawdzę Ci nazwę tego clemka, bo tam rosną dwa obok siebie i muszę sprawdzić który to jest.

Jolu - osteospermum rośnie normalnie w gruncie. Jeszcze nigdy nie udało mi się przezimować sadzonki.

Moniu - niestety nie wiem jaki to jest liliowiec, dokąd nie udzielałam się na FO to nie przywiązywałam dużej wagi do tego, czy znam nazwy odmian roślin które u mnie rosną. Ale teraz już się poprawiłam i staram się wszystko skrzętnie notować.

Edi - kup go koniecznie , jest tego wart. A róże niestety nie są wcale takie ładne jak bywały wcześniej. Ta zima załatwiła mi wszystkie pnące, wystartowały od zera, więc nie ma mowy o pięknym kwitnieniu. A przecież właśnie pnące moim zdaniem kwitną najbardziej spektakularnie. No ale mam nadzieję, że może już drugiej takiej zimy nie będzie. A róże muszą być koniecznie w każdym ogrodzie, tak jak clematisy. ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

:lol: notuj, notuj, bo pewnie wielu będzie zainteresowanych imionami kwiatów :D
Pięknie u Ciebie - wyobrażam sobie jaki musi być efekt na żywo ;:173 Aparat cyfrowy spłaszcza zdjęcia i nie one oddają urody kwiatów i ogrodu, jak z lustrzanki, która wręcz uwydatnia i wszystko wydaje się jeszcze piękniejsze niż w rzeczywistości. Ja również to widzę po swoich fotkach i jak oglądam piękne zdjęcia u dziewczyn z lustrzanki, to oczy otwieram ze zdumienia jakie można wspaniałe ujęcia tworzyć ;:108 . Tym samym biorę na to poprawkę i wyobrażam sobie jak u Ciebie musi być bujnie i cudnie, czyli to co masz na zdjęciach x2 :D
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

KLEO :wit Przepiękna galeria zdjęć .Kwiaty przekwitną a zdjęcia pozostaną. ;:138
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

KLEO bajkowe róż,lilie.pnącza ,inne kwiaty.Po prostu cudo.Jak nazywa się to niebieskie pnącze,ma kwiat podobny troszkę do lwiej paszczy :wink: ;:63 ;:63 ;:224
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

W każdym razie piękne to wszystko :)
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Kleo,normalnie tragedia :shock: zakochałem się!..............w Twoich liliach.Mam nadzieję,że nie masz nic przeciwko?:)
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KLEO1 lubię oglądać Twoje róże,powojniki.lilie.Są śliczne ;:4 ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Kochani - dziękuję Wam wszysktim za odwiedziny, wreszcie mam chwilę, aby poodpisywać.

Jolu - to niebieskie pnącze to moje małe oszustwo. Na kratownicy pnie się kobea, a obok rośnie tojad, ponieważ ciągle mi się przewraca pod ciężarem deszczu to oplątałam go kobeą i w ten sposób zaplątał się w pnącze.
Jacku - oczywiście kochaj się w moich liliach, byle z wzajemnością. :D

Pogodę mamy okropną, nawet nie ma kiedy zrobić zdjęć. No ale jutro ma być już ładniej.
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Witam :wit
No i po raz kolejny znalazłem ogród, który mnie zachwycił. Piękne bylinowe rabaty, prezentują się doskonale, a lilie nie mogą być brzydkie :D też świetne.
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Popatrzyłam na Jive, zgodnie z obietnicą. Piękna róża, ale nie mój kolor. Unikam czerwieni, bo nie pasuje mi do koncepcji ogrodu. Muszę stworzyć odrębną rabatę dla czerwieni i żółtych, bo kuszą mnie w innych ogrodach niesamowicie, ale na te nasadzenia, które już mam, nie pasują. Mam już kilka odmian, które mogłyby tam rosnąć. Jive muszę zapamiętać, bo też mi się spodobała ;:108
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kleo nadchodzą upały,a więc czas odpoczywać ;:215 ;:108
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Wreszcie mamy trochę słonecznej pogody, więc niestety trochę zaniedbuję Forum, bo w ogrodzie samo się nic nie zrobi. Po deszczach chwastów jest co niemiara, jak zrobię porządek w jednym końcu, to w drugim już zarasta zielskiem. No i byliny też systematycznie muszę przycinać, aby dłużej kwitły. Niestety mój ogród jest strasznie pracochłonny.
Luki10 - cieszę się, że mój ogród przypadł Ci do gustu i zapraszam częściej.
Moniu - róża Jive ma specyficzny kolor który niekoniecznie będzie pasował do żółtego. Myślę, że najlepiej może wyglądać w połączeniu z różowym lub nieebieskim. Ta róża najpierw jest koralowa, a potem od słońca przebarwia się na taki specyficzny róż. Na pewno nie jest to typowa czerwona róża. Może być ciężka do skomponowania z innymi kolorami. Ale jest warta kupienia.

A to kilka fotek zrobionych dziś w przerwie między pieleniem jednej rabaty i drugiej.

Obrazek
Trawa nad oczkiem wreszcie wygląda tak jak powinna.

Obrazek

Zakwitła koralowa nn. Ma piękny środek kwiatów.

Obrazek

Jeżówki w pełni kwitnienia.

Obrazek

Obrazek
Czy Rh zawiązują już pąki na przyszły rok?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kłosowiec - do jego zalet należy długi okres kwitnienia, do wad dość intensywne rozsiewanie.

Obrazek

Obrazek

Begoniom nie przeszkadza brzydka pogoda - mają mnóstwo kwiatów.

Obrazek
Pienna NN.

Obrazek

NN

Obrazek

Jasmina

Obrazek
Viborg

Niestety ostatnie deszcze zniszczyły większość kwiatów róż.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit KLEO
Interesuje mnie ta roślinka na zdjęciach 6-9, taka fioletowa?, ciemno-bordowa? Bardzo ciekawa i już widzę miejsce dla niej u siebie.
Aha, przyślij adres na pw, bo mam nasionka makowe dla Ciebie
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Tym razem jeżówki podbiły moje serce ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”