W cieniu starego orzecha
- nirali
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W cieniu starego orzecha
Iduś bardzo zaciekawił mnie zakątek schodkowy...uwielbiam ogrodowe różnice poziomu 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Purpurea Plena Elegans
a mój to taki badziew
, chyba moje piaski nie służą powojnikom.

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lemko, gdzieś mi zginęłaś ostatnio i mam sporo zaległości u Ciebie. Kwieciście się prezentuje balkon, a klemki na działce cudo. Jakie masz odmiany? W oko tak na szybko wpadły mi dwa piękne okazy 
Purpurea Plena Elegans - jej płatki wyglądają jak sukienka z tafty

Purpurea Plena Elegans - jej płatki wyglądają jak sukienka z tafty

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Jagusiu to na pewno Top Brass- normalnie identyko ale kupiłam ją jako Prima Vera na all.
Dzięki za identyfikację.
Ewciu majowa skoro tak go polecasz to pewie kupię wiosną.
Elu skoro już dwie jesteście zadowolone to ja też będę. Dzięki za słowa uznania co do zakątka- ciekawe kiedy go skończymy?
Mam nadzieję, że w tym roku.
Anabanana ja też kiedyś nie lubiłam żeniszków i bodziszków i żurawek a teraz wszystko lubię
Żeniszki też spróbuję za rok sama posiać - do tej pory kupowałam ale potrzeba mi sporo na obwódki więc spróbuję sama je wyhodować. Chociaż np niecierpki które siałam w tym roku są okropne- takie drapaki i w dodatku kwitną dwoma kwiatkami na krzyż- trochę mnie to zniechęciło.....
Iwona a no właśnie te zdjęcia na opakowaniach są tak podrasowaneże łatwo się nabrać. Chociaż w sumie to odechciało mi się już żółtej piwonii- jest tyle ładnych różowych i białych
Kasiu ja też lubię nierówności terenu- chociaż trzeba sie napracować aby je zagospodarować- to jednak ogród wygląda ciekawie. Na pewno trzeba sie wykazać inwencją twórczą
Aniu Purpurea u mnie zachowuje się dobrze, kwitnie ładnie ale to dopiero drugi jej sezon- mam nadzieję że bardziej sie rozrośnie.
Magda fajne prównanie do sukienki. Takich starszych powojnków to mam trzy z których jestem zadowolona Anioł, Purpurea i Hagley Hybrid- mam też JPII, Ernesta Markhaima ale te słabo kwitną. No i ubiegłoroczne zakupy- Multi Blue i Gen Sikorski te próbują kwitnąć.
-- Cz 28 cze 2012 15:54 --

zakątek z innej perspektywy

Ewciu majowa skoro tak go polecasz to pewie kupię wiosną.
Elu skoro już dwie jesteście zadowolone to ja też będę. Dzięki za słowa uznania co do zakątka- ciekawe kiedy go skończymy?

Anabanana ja też kiedyś nie lubiłam żeniszków i bodziszków i żurawek a teraz wszystko lubię

Iwona a no właśnie te zdjęcia na opakowaniach są tak podrasowaneże łatwo się nabrać. Chociaż w sumie to odechciało mi się już żółtej piwonii- jest tyle ładnych różowych i białych

Kasiu ja też lubię nierówności terenu- chociaż trzeba sie napracować aby je zagospodarować- to jednak ogród wygląda ciekawie. Na pewno trzeba sie wykazać inwencją twórczą

Aniu Purpurea u mnie zachowuje się dobrze, kwitnie ładnie ale to dopiero drugi jej sezon- mam nadzieję że bardziej sie rozrośnie.
Magda fajne prównanie do sukienki. Takich starszych powojnków to mam trzy z których jestem zadowolona Anioł, Purpurea i Hagley Hybrid- mam też JPII, Ernesta Markhaima ale te słabo kwitną. No i ubiegłoroczne zakupy- Multi Blue i Gen Sikorski te próbują kwitnąć.
-- Cz 28 cze 2012 15:54 --
zakątek z innej perspektywy
Pozdrawiam Ida
Zakątek powstał rewelacyjnie oj spory chyba jest i już pięknie obsadzony 
Czy pamiętasz o mnie

Czy pamiętasz o mnie

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ślicznie kwitnie lawenda
Moja się odradza po zimie, dobrze, że żyje, ale nie wiem, kiedy zakwitnie.

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Dołączam się do słów uznania na temat nowego zakątka - wygląda, że będzie różnorodnie i kolorowo, ale jednak gustownie 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Iduś bardzo uroczy zakątek ze schodkami.
Zmiany w ogrodzie nawet nie wielkie powodują, że odżywa za sprawą nowych widoczków.
Cudownie Ci kwitnie Purpurea Plena Elegans, mój po przemarznięciu ma strasznie drobniutkie pędy, zakończone miniaturowymi pąkami.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Zmiany w ogrodzie nawet nie wielkie powodują, że odżywa za sprawą nowych widoczków.
Cudownie Ci kwitnie Purpurea Plena Elegans, mój po przemarznięciu ma strasznie drobniutkie pędy, zakończone miniaturowymi pąkami.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
Iduś, kocham ten ogród 

Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
róża wystapiła z szeregu
chyba chce pokazać swój urok

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iga biorę w niedzielę do Janusza nasiona orlika.
- lemka77
Mało pisze na forum ostnimi czasy- miałam urlop, potem goście. W dodatu upał taki że nic mi się nie chece. Rośliny wymordowane przez słońce- róze mają posuszone płatki.
kwiaty juki

kwitną liliowce- niestety przez te upały niektórych nie zobaczę- zanim dojeżdżam na działkę to już przekwitnięte

i takie straszydełko na noc

kwiaty juki
kwitną liliowce- niestety przez te upały niektórych nie zobaczę- zanim dojeżdżam na działkę to już przekwitnięte

i takie straszydełko na noc

Pozdrawiam Ida
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Upał to już wspomnienie.....a Ty dalej nic
.

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Iduś śliczne kwiatki ale najbardziej spodobał mi się ten ostatni liliowiec, piekny ciemny kolorek - ja teraz takich będę szukać.
- lemka77
Aguś no już po pierwszej fali upałów. Teraz znowu ma być gorąco
Na działce mało bywałam, sporo chwastu porosło- kurcze tym to ani upał ani susza nie przeszkadza.
Iwonko- liliowce to wszystkie piękne a tyyyyle ich. Te ciemne są piękne ale jasne też mają swój urok.
Troszkę tych lilowców już nagromadziłam. Ale że to w większości młodziaki to nie kwitną jeszcze bardzo bujnie. Każdy kwiatek mnie cieszy - szkoda, ze tak krótko żyją.

-- Śr 25 lip 2012 19:43 --
Powojniki też kwitną
Ernest Markhaim

Gen. Sikorski- wspaniały powojnik!

Multi Blue

No i lilie- ach jakie one piękne i jak cudnie pachną

Iwonko- liliowce to wszystkie piękne a tyyyyle ich. Te ciemne są piękne ale jasne też mają swój urok.
Troszkę tych lilowców już nagromadziłam. Ale że to w większości młodziaki to nie kwitną jeszcze bardzo bujnie. Każdy kwiatek mnie cieszy - szkoda, ze tak krótko żyją.
-- Śr 25 lip 2012 19:43 --
Powojniki też kwitną
Ernest Markhaim
Gen. Sikorski- wspaniały powojnik!
Multi Blue
No i lilie- ach jakie one piękne i jak cudnie pachną
Pozdrawiam Ida