Między blokami
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Między blokami
To zielone drzewo ma gałęzie widoczne od góry?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ależ Ty możesz to zmienić i je przesadzićakl62 pisze:Ale kolejne żurawki przesadzone i nic tego nie zmieni.

A to przed wejściem to m.in. brzoza???
Ten tydzień miałam gorszy niż myślałam. W przyszłym muszę wygospodarować czas na iryski od Ciebie, jeśli się czywiście nie rozmysliłaś....
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu dzieliłaś już swoje żurawki, czy kupiłaś sadzonki.
Zobacz u mnie, czy mogę je rozsadzić?
Zobacz u mnie, czy mogę je rozsadzić?
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mario i Aniu to szczepiona brzoza. Obok ozdobna jabłoń.Maska pisze:To zielone drzewo ma gałęzie widoczne od góry?
Aniu, daj znać. Póki co nie wybieram sie nigdzie.
Halinko, padły mi te przesadzane w całości po zimie spędzonej u mnie w ogrodzie. Zimę przeżyły. Nic z nich nie zostało, ale może zdjęcia znajdę. Rozdzielane, czasem nawet brutalnie, żyją w najlepsze. teraz pójdę pooglądać Twoje.
A możesz dać zdjęcie szczepionej brzozy od dołu, tzn, w całości? Mam wielka ochotę na nią u siebie.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Mszyc miałam pełno na poczatku ekspansji wzrostu roślin ostatnio nic nie zauważyłam, muszę koniecznie bardziej się przyjżeć 

-
- Maska
- Kontakt:
Aniu piękna ta brzoza. Pomijając że uwielbiam brzozy, to kształt jej jest super. Nie wiesz na czym jest szczepiona, pewnie podkładka jest wolno rosnąca.
A wracając do wierzby pogiętej to chyba nie da się zaplatać w taki regularny płotek, bo rośnie jak chce. Mam ją w ogrodzie i przed Wielkanocą ucinam kilka gałęzi wstawiam do wazonu. Wypuszcza listki za parę dni wieszam na niej jajka, kurczaczki i mam ozdobę świąteczną, a potem sadzonki. W ogrodzie już ich parę rośnie i wycinam gałęzie bo rosną jak szalone. Jak tak będzie rosła ta na płot to za dwa lata płot gotowy i za kilkadziesiąt zł, a właściwie jeszcze można koszt zwrócić , bo co się obetnie to na AL ...
A wracając do wierzby pogiętej to chyba nie da się zaplatać w taki regularny płotek, bo rośnie jak chce. Mam ją w ogrodzie i przed Wielkanocą ucinam kilka gałęzi wstawiam do wazonu. Wypuszcza listki za parę dni wieszam na niej jajka, kurczaczki i mam ozdobę świąteczną, a potem sadzonki. W ogrodzie już ich parę rośnie i wycinam gałęzie bo rosną jak szalone. Jak tak będzie rosła ta na płot to za dwa lata płot gotowy i za kilkadziesiąt zł, a właściwie jeszcze można koszt zwrócić , bo co się obetnie to na AL ...
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Iga to też kujawianka, może zorganizują spotkanie u mnie.
- ewa w
Marysiu widziałam tę wierzbę mandżurską posplataną z trzech pni , gdy urosła świetnie to wygladało. To moje najszybciej rosnace drzewko na działceMaska pisze:Aniu piękna ta brzoza. Pomijając że uwielbiam brzozy, to kształt jej jest super. Nie wiesz na czym jest szczepiona, pewnie podkładka jest wolno rosnąca.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Faktycznie bardzo ładna ta brzózka i i wręcz idealna w tym miejscu
Aczkoklwiek już widziałam takie, które zbyt ładnie nie rosły. Zresztą chyba wielkiego manewru nie było... Jest trochę jak moja Iwa pod kuchennym oknem. Żeby było ładne, zieloniutkie i nie zasłaniało zbyt wiele 

-
Marysiu,to jakaś zwykła brzoza, a o podkładkę nie pytaj. Ona po prostu nie rośnie w górę. Na dodatek jest lubiana przez maszyce, i trzeba ją fotografować z daleka, a kostkę pod nią zmywać ze spadzi. Ma zniszczone liście. Oczywiście dziś się zastanawiam, czy jej czymś nie zastąpiś, ale już do niej przywykłam.
Aniu, w miejscu bordowej jabłonki rosła kiedyś iwa. Ale dopadła ją rdza, a ja nie miałam wobec niej tylle pokory, co teraz wobec brzozy. Nie przeżyła przesadzania.

Aniu, w miejscu bordowej jabłonki rosła kiedyś iwa. Ale dopadła ją rdza, a ja nie miałam wobec niej tylle pokory, co teraz wobec brzozy. Nie przeżyła przesadzania.

Jak to przebiegało z Twoja Iwą? Moja coś ma za dużo żółtych listków. Niestety drzewa chorują, moje sliwy to bardzo smutny obrazek.
Ale brzoza śliczna.
Ale brzoza śliczna.
- ewa w
Aniu podoba mi się ten podjazd z nieregularnych kamyków
w czym sa utopione 

- Maska
- Kontakt:
A masz rację Ewuniu bardzo ładna nawierzchnia.