Witam ponownie, miało być pięknie, a tu wiatr mało głowy nie urwie.
Aniu-sweety, miłe jest, to co piszesz

dziękuję
Igor, zanudzisz się.
Ania, uwielbiam kolory w ogrodzie. Powtarzam się już któryś raz, ale co tam ?.. dodam jeszcze tylko jedno róże w trakcie kwitnienia zmieniają swoje barwy , a w związku z tym widoczne kolory na rabacie również. Czasami oczu nie mogę oderwać, a na zdjęciu tego nie mogę uchycić.
Widziałam Twoją trzecią Edenkę jest

, ale zamów jeszcze tą ze szkółki francuskiej.
Hihihi?. Hi Ania chętnie bym miała taką sąsiadeczkę szczególnie po prawej stronie tam gdzie mi wstawiono w ubiegłym roku komóreczkę. Z lewej strony mam główną aleję i rzeczywiście z za drzew ciągle słyszę odgłosy zachwytu.
Sąsiadeczka naprzeciwko zaraziła się różami.
Ewciu-gajowa, masz racje jest tam buszowato.
Już zrobiłam redukcję w bylinkach i przycięłam powojniki Arabella.
Ewciu-majowa, już czytałam znowu padało
Krysiu, mam jeszcze róże przy tarasie i jedną Papa Meilland przy huśtawce, żeby zapach tej róży pomagał w relaksowaniu się. Najważniejsze nowe miejsce, to nowa rabatka, która w tym roku już będzie skończona. Powstaje ona wzdłuż płotu i zatoczy półokrąg prawie równoległy do obecnej rabatki. Wszystko, to po to żeby zasłonić komórkę sąsiada . Tam już rosną róże, ale żeby im zrobić zdjęcie musiałbym je robić z działki sąsiada. Dlaczego?.. bo dwa pomidorki koktajlowe urosły mi na ogromne krzaczory. Róża Mamma zaczyna kwitnąć, może uda mi się zrobić z góry jej zdjęcie.
Moniczko, tak jak pisałam zdrowa ze szkółki niemieckiej. Róża jest śliczna i długo mi kwitnie.
Ewunia-Taczunia, cieszę się, że naroście się odezwałaś. Dziękuję za tyle pochwał.
Oj.... kwitną z opóźnieniem jak zwykle. LO jak zakwitnie, to będę szczęśliwa, bo ta róża ma mi zasłonić duży obszar przy płocie.
Majeczko-edulkotku, ja też tak myślałam, że LO młodziak i trzeba czekać.
Wiesz co zrobiłam, przegięłam pędy pod kontem 45 stopni. Ona mi nieźle ruszyła.
Dziękuję za wszystko
Coś do pooglądania

- zdjęcia z 6 lipca.
Poesie
Powojnik Karmesita, ma bordowy kolor.
Sweet Revelation ( poprawiłan nazwę tej róży na prawidłową

)
Chandos Beauty ( poprawiłan nazwę tej róży na prawidłową

)
Candllight i Bremer Stadtmusikanten
Eden Rose 88 zdjęcia z 17 lipca