W niralowym ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p
Od: 22 mar 2011, o 12:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W niralowym ogródku.

Post »

Jestem z rewizytą..ale u Ciebie porządek ;:173 ;:173 ja chyba już ze wstydu żadnych fotek nie wstawię hehehe
powiedz mi co masz pod kamyczkami żeby chwaściory nie przechodziły ??
jak patrzę na twoje róże to aż mnie się zachciewa ...
cudnie u Ciebie :))
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agniesiu dziękuję za miłe słówka choć tak naprawdę pięknie to może za pewien czas będzie...na to bardzo liczę i malutkimi kroczkami do tego dążę.Róże w tym roku mają wyjątkowo ładne i zdrowe liście i nie muszę pryskać od grzyba a jedynie z mszycami walczę ...choć już powolutku sytuację opanowałam-przynajmniej na różach.
Gosiu a smakowało? Niestety nazw róż nie pamiętam,kiedyś zaczęłam identyfikację ale dałam sobie spokój bo dla mnie najważniejszy jest wygląd rośliny a do nazw nie przywiązuję uwagi...jedyną różę którą nazwę znam to chopin :wink:
Kasiu witam Cię :wit fajnie że masz sprecyzowane marzenia - to bardzo ważne bo ja na początku swoich ogrodowych zmagań błądziłam nie wiedząc jaki styl ogródka bym chciała. Teraz mam głowę pełną planów...braknie czasu do ich realizacji.
Aguś ależ miłych słów pozostawiłaś ;:224 Oj jak bym chciała by tak w realu było jak piszesz...mam wiele miejsc które jeszcze nie nadają się do pokazywania...może za kilka lat :roll: Róże faktycznie w tym roku pięknie kwitną ale to chyba taki sezon a nie moja zasługa...choć każdy krzaczek otrzymał banana więc powinien się jakoś za to odwdzięczyć :uszy
Gabi ciesze się że do mnie zawitałaś :wink:
Pod kamyczki daję włókninę.W ubiegłym roku większość moich rabat była przystosowana do pielenia i teraz sama się dziwię jak dawałam radę wszystko ogarnąć....choć pamiętam jak latałam z rabaty na rabatę po drodze myśląc że w kolejce następna czeka ;:131

A co u mnie? Oprócz dość słonecznych dni to trwa (nadal) zmiana obsadzeń dookoła altany.
No ale skalniaczek już prawie ukończony...brakuje kilku roślinek do wsadzenia.
Zadomowiły się na dobre kreciska No i choć dwie sztuki mój psiak złapał to nadal pojawiają się nowe kopce.

Dzisiaj głownie liliowe,lilie...choć nie tylko :)
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Slicznie u Ciebie , Liliowce piękne i Catalpa kwitnie ;:138 ile lat rośnie u Ciebie :?:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Witaj Kasiu masz przecudny ogród, właśnie o takim mniej więcej marzę..... Wpisuję się szybciutko aby nie zgubić... Jak czas pozwoli napiszę coś więcej... i podpytam co nieco.
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Kasiu śliczne zdjęcia, bardzo lubię lilie i co roku kilka dokupuje ale do tego dojdą teraz jeszcze liliowce, coraz bardziej zaczynają mi się podobać. Te Twoje rabatki bardzo fajnie wyglądaja , chyba musisz do mnie przyjechac i cos mi podpowiedzieć bo jakoś mi to nie bardzo idzie... no i oczywiście na kawkę, np z Renatką - a jak tam jej ogród, kiedy pokaże go nam na forum?
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Witam Kasiu :wit
Nie wiem od czego zacząć bo wsyzstko strasznie mi się podoba :D Piękne lilie i liliowce, rabaty żwirowe, iglaczki, irysy, róże.
Strasznie podoba mi się oczko wodne, dla mnie ideał.
Będę często zaglądał :D
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Kasiu Ty mów mi szybko co to za liliowiec na drugim i trzecim zdjęciu od góry w Twoim ostatnim poście?, a w ogóle to sporo masz tych liliowców, pan od tych roślin nadal się nie odzywa pewnie urlopuje.
Jak po moczeniu nóżek? Czy był u Was w niedzielę grad? Jakich kulek szukasz ?
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Ewo catalpa ma już coś koło 6-7 lat ale to jej trzeci sezon w tym miejscu ...wcześniej wędrowała w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca.Liliowce piękne mają kwiaty ale zbyt krótko jak dla mnie :wink:
Sylwio witam Cię w moim jeszcze dość początkującym ogródku.Jeśli masz ochotę to zaglądaj i pytaj a ja w miarę możliwości i wiedzy pomogę...sama jeszcze nie tak dawno wiele rzeczy nie widziałam ...i nadal wielu nie wiem ...ale na forum jesteśmy by się wymieniać swoimi doświadczeniami.
Iwonko wiesz że z moją jazdą nie est tak łatwo ;:224 ale kto wie może jakoś przypadkiem się znajdę u Ciebie. Co do Renatki to opuściła ogród ;:oj wyjechała do Medjugorie i wraca w niedzielę ...a myślałam że razem odwiedzimy Janusza i Jego ogród.
Łukaszu dziękuję za miłe słowa :wink: uwierz na słowo że w realu tak pięknie to nie wygląda...na zdjęciach pokazuję te ''lepsze'' strony mojego ogrodu.Oczko już można zaliczyć do ukończonych -jeszcze tylko 1 większe iglaste drzewko posadzę.
Widziałam u Ciebie piękne żurawki i kolekcję lilijek ;:180 Masz pięknie!
Jolu nóżki już były zdrowe...do dzisiaj! Znowu coś mnie < :evil: :evil: >jak kosiłam w lesie!
Lilijki o które pytasz to właśnie u Jachu zakupione ....a nazwy ;:7 też bym chciała znać ;:224 Ale tą akurat to osobiście właściciel polecił że piękna i przyznam że faktycznie urokliwa jest.
Grad był choć nie aż tak dokuczliwy...ciut catalpa dziurek dostała a poza tym wszystko ok.
Kulki miniaturki :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Kasiu-a co to takie śliczne strzeliste różowe ???
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Witaj Kasiu, na pewno będę często zaglądać.... jak ty nazywasz swój ogród początkujący to chyba ja powinnam o swoim mówić przedogródek :;230 bo tyle jeszcze pracy przede mną żeby było co pokazać.
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

Pięknie wodne roślinki i reszta a ten przepis na naleśniki mogła byś podać legalnie to chyba nie tajemnica :wit
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

grazynarosa22 pisze:Kasiu-a co to takie śliczne strzeliste różowe ???
Grażynko, to krwawnica, rośnie czasem w naturze w podmokłych terenach. :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ależ ta krwawnica śliczna , cudnie prezentuje się w takiej dużej kępie :D
Jeżówki cudeńko, tak mam na nie straszną ochotę, ale boję się, ze nie przetrwają zimy, bo ostatniej nie przeżyły u mnie nawet te najpopularniejsze różowe siłaczki :?
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu, po ostatnim spotkaniu u Janusza przyszłam i ja pooglądać ten piękny ogród, w którym wielkie drzewa przesuwają się o 10 do 15 metrów :D . Jestem pod wielkim wrażeniem, zachwyciło mnie twoje oczko, sama jestem na etapie kopania oczka, tylko trochę mniejszego. na pewno będę często zaglądać i wzorować się na twoich pomysłach. Mam nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe. O naleśnikach też słyszałam. :) Ciekawe, czy dobrze by smakowały też z dżemem wiśniowym?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu naleśniki Kasi smakują wyśmienicie z każdym dżemem , robiłam już z różnymi i jeszcze posypywałam po śmietanie różnymi dostępnymi owocami-PYCHA!

Kasiu a gdzie Ty się podziewasz, ani na forum , ani pod telefonem?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”