Różane impresje

Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różane impresje

Post »

Mam taką samą dalię :D Dostałam od koleżanki, której się po prostu przestały mieścić i musiała rozdzielić. To mój pierwszy raz z daliami :oops:
Właśnie żółte z żółtym na żółtym mi się podoba :D Chociaż w duszy mi gra raczej różowe z różowym, tylko pomysłu na różowe tło jeszcze nie mam :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko - przepięnie kwitną Twoje róże ;:63 ;:63 ;:63 A Lea R. istne cudo ;:oj
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

Justynko, piękne różyczki wybrałaś do swojego ogrodu. Bardzo podoba mi się Twoja First Lady. Jak ona zachowuje się po deszczu. Czy nie tworzą się mumie :?:
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Witam gości :wit
Sweety,
Dziękuję, ale mój ogródek, raczej nie jest w przewadze róż, mają wydzielony swoj mały teren....

Ponieważ mój wątek nie został utworzony w dziale o ogrodach, to staram się nie pokazywać reszty, zeby nie schodzić z tematu.... ;:224.....
.....może dlatego masz wrażenie, ze ogród jest pełen róż, nie pomyślałam o tym w ten sposób, to bardzo ciekawe ;:224 i bardzo podoba mi się.... ;:224
I też niemalże chciałabym mieć wszystkie, ale jest tyle pięknych roślin..... ;:173
Dalie wydawały mi się roślinami z ogrodów wiejskich, babcinych.....ale juz tak nie jest, raczej one są bardzo mało stresujące, będę mieć od tego roku miejsce na ich przechowywanie.....spróbuję.... ;:131

Safoya-Agnieszko,
Gdzie mi tam do twojego raju ;:224 ale cieszę się, że się Tobie podoba...

Ewo majowa,
Żółte mieczyki miały być zielone, i tak to jest właśnie z cebulami :;230
O różowych wariacjach, juz odpowiedziałam u Ciebie ;:108

Monika,
cieszę się z odwiedzin u mnie.....dziękuję ;:196
....jak widać - mam nadzieję- ciągnę dalej różany temat..... ;:173 rzekłabym nawet bezczelnie: ewoluuję :;230 bo rok temu nie wiedziałam, ze moja F.L. nie jest angielką :;230
Lea R. dostała calkiem mocno po zimie, ale miała tylko nędzny kopczyk, i myślałam już, ze po niej, mimo to pozbierała się i kwitnie lepiej niż rok temu...krzew nie jest taki ogromny jak Bonity R. ....Na szczęście.....

Alutko,

Dziękuję ;:196
A robię, co mogę, aby róże wyglądały w ogrodzie nie jak z innej bajki, tylko aby sprawiały wrażenie, jakby były tam od dawna i współpracowały z całą resztą.
Ale tak wiele róż mi się podoba.......małe ogrody, jak mój, to naprawdę wielkie wyzwanie...szczegolnie dla słabej woli ;:224 jak to mówi Jule, dla "silnej słabej woli" ;:173
Wracając do tematu: nie zauwažyłam mumii na F.L. Aż poszłam niedawno jej się przyjrzeć. To w dodatku najbardziej elegancka róża u mnie ;:108 wyróżnia się.....zdecydowanie ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zastanawiam się właśnie, którą z róż mogłabym nazwać najbardziej elegancką :D Pasuje mi Aspirin Rose, Giardina, Ascot, Chopin, Eden, Gentle Hermione, biała nn, Bremer Stastmussikanten, Eifelzauber-każda inna. Mam i FL,ale młoda i w złym miejscu, więc wrażenia nie robi. Brałam pod uwagę nie tylko jak kwitnie róża, ale jak przekwita oraz trwałość kwiatów. Wcale nie jestem pewna, czy dobrze wybrałam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Justi piękne różyczki ;:138
Widoki ogóle ogrodu widać, że były dobrze zaplanowane ;:224 Bardzo mi się podobają Twoje rabatki ;:180 U mnie póki co rosną tylko różyczki i kilka lawend ;:224 Jestem na początku drogi w planowaniu co posadzić i ciężko się na coś zdecydować ;:223
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak to już jest z naszymi planowanymi rabatami.
Nigdy nie zakwitają wg naszego planu. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa,
Moja F.L. Z pewnością zasługuje na miano najbardziej eleganckiej, m.in. dlatego, ze ładnie przekwitają kwiaty.....ale Kronprincesse Mary, w tej chwili nie nadaje się do pokazania publicznego. :?
Chopin jeszcze całkiem ładny gdy przekwita, mam go w oknie sypialni , czyli mam go obcykanego w każdej fazie ;:173
No na swoich hektarach, to możesz mieć problem z wyborem tej najbardziej eleganckiej, ogólnie to raczej Eden wygrywa wszędzie.... ;:108 u mńie F.L. udaje Eden.... ;:224

Magda,
Dziękuję, mój ogródek planuję, zdobywam rosliny i wykonuję sama.....włącznie z usuwaniem drzewa - tu z pomocą - i rozplantowywaniem wywrotki ziemi - osobiscie taczkami.... ;:134 , wkopywaniem obrzeża i rozkladaniem ekoborda :wink: i oczywiscie sadzeniem......i pielegnacją.....ufffff....mogę sobie pozwolić, bo nie jest duży, w sam raz dla mnie...he, he, luzik :uszy
Na wiosnę, to bardzo dobrze robi na figurę :tan

Tym bardziej mnie twoje słowa cieszą....
Róże, to moja prywatna wisienka na torcie :;230
Dopiero z nimi mój ogródek zaczął mnie cieszyć ;:108

-- Wt, 17 lip 2012, 19:56 --

Grażynko, święta prawda, jakie to życiowe.... ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jak widzisz, nie tylko ja zachwcam się Twoimi różami :D Ale nie tylko nimi...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

justi177 pisze: Róże, to moja prywatna wisienka na torcie :;230
Dopiero z nimi mój ogródek zaczął mnie cieszyć ;:108
;:oj
No :wink: , ja także uważam, ze róże dodają piękna każdemu ogrodowi.
U Ciebie róże są wisienką a u mnie z racji ilości raczej tortem :;230
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie Aniu, raczej nie bedą tortem, tak sobie postanowiłam, ale namawiam, kogo się da na róże w ogrodzie.... ;:173
Mój kolega kilka dni temu powiedział, że mam - jak dla niego - różany ogródek....to juz sama nie wiem... ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj w Końskowoli :shock: wróciłam ze swoimi Pastellami i jeszcze z innymi różami, ale nie dla mnie.
Poznałam pana Tomka :heja
Panie Tomku: dziękuję za poświęcony mi czas, za ciepłą rozmowę i wiele ciekawych informacji o uprawie.
....zobaczylam armię róż piennych, dorodnych i zdrowych, różane show na całego, słowem: bezcenny dla mnie czas ;:3
Życzyłabym sobie, wszędzie takiego traktowania ;:173

Wiele róż pojemnikowych lub z matecznika, przeszło moje oczekiwania i wyobrażenia.
Wiem też jasno, ze nie da się budować wiedzy tylko na podstawie informacji i zdjec z netu albo paru posiadanych odmian. Niby oczywiste, ale jednak trzeba to sobie uświadomić :wink:

Twiggy's Rose i Pastelle czekają u mnie na posadzenie. Zdjecia szpalerku jak bedzie gotowy, a prawdziwe efekty bedą pewnie dopiero w przyszłym sezonie. ;:65

P.s. Przepiękna jest róża Alissar Princess of Phoenicia, polecam, nie znam jej, ale jest niesamowita. Bardzo oryginalna.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Ślicznie Ci kwitnie First Lady; jakoś do tej pory jeszcze nie udało mi się jej umieścić w moim ogrodzie. A to błąd, duży błąd!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Justynko to czekamy na fotki różyczek, chociażby pojedynczych kwiatków. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

U Ciebie jestem pierwszy raz, o różach nie wiem prawie nic, ale w miarę czytania o nich i oglądania, dochodzę do wniosku, że muszę ich mieć chociaż kilka. Masz piękny ogród i różankę tworzysz bardzo konsekwentnie, co jest dla mnie wielkim autorytetem.
Dziękuję za PW i za poradę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”