Różyczka w gaju...

Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różyczka w gaju...

Post »

Jak ja lubię takie ścieżki! Przepięknie to wszystko wyszło. Zazdraszczam :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kurczaki,jak by przydały mi się takie płaskie kamienie,chyba muszę z przyczepą przejechać się do Kamci :;230 ,bo u nas same okrąglaki.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

O, salcesonik! Ja mam kawałeczek takiego placyku i ścieżki, ułożone przez M. z kamieni i nazywam je salcesonikiem :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, taka ścieżka wymaga mnóstwo pracy i niemałej siły - dobrze, że M. Cię w tym zadaniu wyręczył... Efekt w każdym razie jest świetny i sama już zaczynam myśleć, czy nie puścić gdzieś w ogrodzie podobnego zawijasa :)
Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ewo :wit
Przepiękna ta nawierzchnia, przecudowna, chciałabym tak mieć u siebie, jestem pod wrażeniem....i wspólnej pracy, z mężem, nie mniej.... ;:3

I chciałabym powiedzieć, ze "zabrakło" mi róż ;:173 ....mi zdecydowanie braknie gruntu..... :|
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Zawijas superzasty, że też u mnie nie żadnych kamieni, ani okrąglaków, ani płaskich. ;:174 Jakieś tam się zdarzają, ale to rodzynki.
Jako laik myślę, ze to dobry czas na sadzenie róż. Ukorzenią się i na zimę będą mocniejsze. Mam nadzieję, że nie plotę głupstw, ;:224
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny - Ania, Kania, Aga, obie Małgosie, Justyna, Helena - dzięki za akceptację ścieżki:)

Gosiu - to rzeczywiście salcesonik, być może ta nazwa i u mnie się przyjmie :;230

Helenko, u mnie tez do tej pory najlepiej sprawdzają się róże sadzone późną wiosną lub latem z doniczek i tez nie wiem, czy to fachowo, ale tak jakoś jest :lol:

Mało się udzielam ostatnio, wiem, ale wakacje i goście robią swoje. A i komputer musi się podzielić na dwoje lub troje :)
A poza tym...różyczki nadal w niezbyt dobrym stanie, liście żółkną, mączniak się panoszy, były już 2 opryski i nie widać spektakularnych efektów... :(

Parę zdjęć...tak chociaż dla zasady :)

Graham Thomas - wypuścił jeden długi badyl, na którym kwitnie bukiecik różyczek...na zdjęciu nie wygląda to źle...ale tylko na zdjęciu :)

Obrazek

Zakwitła Virgo - jeszcze nie wiem, co o niej sądzić, kupiona w doniczce, z przeceny w markecie...na razie widzę, że jest czysto biała (co jest dla mnie sporym plusem, bo takich róż właściwie nie mam), a pąki też ładne, takie podłużne, klasyczne. Obrazek

Jasmina wreszcie złapała oddech - wprawdzie wzwyż nie urosła jakoś tak niezwykle, ale za to "wszerz" nieźle :D
Obrazek

Fredensborg kwitnie wciąż, ale teraz kwiaty ma znacznie mniejsze (to samo dotyczy zresztą paru innych róż).
Obrazek
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Ewo trzymam kciuki za walkę z mączniakiem. Szkoda takich pięknych różyczek. ;:196
Z tych ostatnich najładniejsza jak dla mnie Virgo.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit Ewuniu, Graham Thomas na pewno Ci się rozrośnie. Angielki dopiero w drugim , trzecim sezonie pokazują swoją urodę.
Mączniak, to paskudztwo z którym też ciągle walczę. Na szczęście nie wszystkie róże atakuje.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Ewuś
Współczuję Ci i nie zazdroszczę walki z mączniakiem.Ja parę lat temu miałam ten sam problem z różą Excelką.I powiem Ci,że nic nie dawało rady,żadne środki.Dopiero jak ją przesadziłam ,obcięłam do zera i zaczęłam podlewać miedzianem-pomogło.Teraz nie mam w ogrodzie mączniaka ale mam czarną plamistość.Mówią coby obrywać zarażone liście i pryskać a ja z własnego doświadczenia wiem,że to nic nie daję i tak choroba będzie atakować.Moja Isaac została cała zaatakowana więc obcięłam ją przy samej ziemi i już ładnie odrasta-zdrowa.Ale jak dalej będzie taka chorowita to ją wyciepnę.Grahamek i Jaśmina bardzo ładnie Ci poszły.Moja Grahamek umarzła tej zimy ;:145 .
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Może ten badylek Grahamka jest jeden ale za to jaki bukiecik ;:224 . Wyobraź sobie, że jak on się już tak z czasem wzmocni i zacznie raczyć właśnie takimi bukiecikami, to będzie cuuuudnie :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Ewuś, też myślę, że to przejściowe kłopoty, a roślinki młode. Wzmocnią się i łatwiej będzie walczyć z choróbskami ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Ewciu nie wiem od czego zacząć... róże - śliczne, przynajmniej na zdjęciach, które prezentujesz nie widać choroby. Nie ma to jak zgrany zespół - gratuluję udanej współpracy przy układaniu ścieżki. ;:138 Zazdraszczam i na prawdę świetnie wygląda. Ten najurodziwszy kwiatek, który pielęgnowałaś ostatnio jest słodziutki ;:196 No i ukończenie rabaty szybciej poszło :D Ślicznie jest, zachwycam się i zachwycam :lol:
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, sciezka wyglada super, a ceglaste brzegi rabat to świetny pomysł, u mnie tez takie bym chciała ;:333 S. Kneipp tez planuje kupić w Rosarium, chyba zbiorę się wreszcie i zamówię... ;:224
Heidi Klum kupiłam, kwitla pięknie od maja, ale teraz ma przestój i złapała przedziorka, trochę plam. Deszcze jej nie służą ;:185
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ta rabata ze studnią wygląda super, bardzo fajny ma kształt :D