sweety Aniu witam w moim ogrodzie

... a cudo z fioletowymi kwiatami i sercowatymi liśćmi, które rośnie przed tarasem, o które pytasz to rozpław sercowaty. Kilka postów wyżej więcej wiadomości na jego temat. Zapraszam ponownie do naszego ogrodu...
[Iza] ... walczę z własną figurą i z ogrodem...

to walka z równym w tej samej kategorii... wagi ciężkiej;:oj . A kotarki w mojej altanie są z ... siatki cieniującej stosowanej powszechnie w ogrodnictwie. To sztuczny i śliski materiał taki jak worki na ziemniaki z marketu ...i nieprzemakalny, niebrudzący...Tak sobie wymyśliłam ażurowe firaneczki dające klimat i wprowadzające atmosferę w altanie. A dostępne są w każdym markecie ogrodniczym.
A kurki ...super...już są cztery jajeczka z własnej hodowli...A na większe wyjazdy na razie nas nie stać, jak kurki zapracują i jak trafi się dłuższy wyjazd to damy radę

Pozdrawiam gorąco z kurniczka...
Sosenki4 ... oczywiście piszę się na spacerek po lesie... zaraz biegnę...A z sadzeniem dużych i dorodnych roślin to u mnie tak samo... brak kasy na ten cel

chociaż ostatnio stwierdziłam , że gdybym kiedyś posiadała tę wiedzę, którą mam teraz

tzn. wiedziałabym co u mnie będzie rosło ... to zakupiłabym jedno droższe drzewko, a nie kilka roślinek , które w krótkim czasie u mnie padło

No ale wiedza i doświadczenie kosztuje , a mój ogród buduję na zasadzie prób i błędów... A umiejętności to chyba się zmieniają wraz z doświadczeniem ... Wciąż bym coś zmieniła i zrobiła inaczej
Pozdrawiam Jola