Witaj Izo ,w ten mroźny dzień wybrałam się na spacer i ...trafiłam do Ciebie - masz działkę w okolicach Lednogóry-to ja tam ,, z buta '' niejednokrotnie przemaszerowałam odwiedzając znajomych,a orowerze to już nie wspomnę -a i też niedaleko mieszkałam. Ślicznie zagospodarowałaś działeczkę ,a z opisu widzę że ogrom pracy w nią włożyłaś,a już naprawdę zaskoczyłaś mnie patentem na krety - skąd go znasz???
Witam wszystkich:) Nadrabiam zaległości na Forum,nowe nasadzenia i pomysły
wrzucam fotki z ogrodu z dzisiejszego pracowitego dnia ,to najpiękniejszy okres dla ogrodu ,codziennie się w nim coś dzieje
Witaj Marzenko,
Nie zapomniałam ani o was ,ani o forum,nie pisałam postów ale cały czas zaglądałam na strony FO,te kolorowe kępy to floks skrzydlaty ,mało wymagająca bylina która jak dywan otula skarpy na wiosnę ,będę się teraz pojawiać częściej
Piękne kolorowe rabatki...super ci się udały. . Wiosna to najpiękniejsza pora roku. Bardzo lubię te floksy..tworzą piękne, barwne dywany. Niestety w tym roku mi trochę podmarzły i nie kwitną u mnie tak pięknie.
Oj na temat zimy i jej strat których nam przysporzyła to szkoda słów ,2 rododendrony padły,wszystkie trawy które zakupiłam w ubiegłym roku ,budleja -nie wiem bo jeszcze nic nie widać ,wszystkie żonkile,brunery , czosnki - czy mam wymieniać dalej .Na nic się zdało okrycie mróz bez śniegu zrobił swoje .Dlatego teraz zamiast podziwiać przepięknie kwitnące okazy muszę odbudować moją kolekcję w ogrodzie ,niestety wszystko wymaga czasu no i oczywiście kasy .
Marzenko,
W 100% się z tobą zgadzam,podobnie jak ty odbudowuje swoje małe imperium po zimowych zniszczeniach ,i dopiero teraz widzę jak wiele różnych roślin w ogóle mi nie wyszło,skala jest bardzo duża i dotkliwa:(
Straty chyba są u każdego niestety, ale wszystko wygląda ślicznie i świeżo. Dywaniki z floksów super kolorowe. No i te rabaty z kolorowymi zrębkami jak zwykle pięknie się prezentują. Powiedz mi czy one po zimie zmieniły mocno kolor , bo chyba dosypywałaś nowych prawda ?
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz... Moje pierwsze kroki - Alicja
Witaj Polu,
Nie ty pierwsza masz chrapkę na sarenkę,wiele osób pyta czy mogą dzieciom zrobić z sarenką zdjęcie,a potem pytają czy jej nie chcemy może sprzedać ,a Baśka jest częścią naszej rodziny