Witam wszystkich wakacyjnie, wietrznie i ze Śląska

Wszystkie Ślązaczki pozdrawiam gorąco!
Od naszego spotkania w ogrodzie Izy upłynęło trochę czasu i ponieważ musiałam się dzieckowo-wakacyjnie ogarnąć i czasu na forum zabrakło. Do tego wczoraj były chyba jakieś kłopoty z serwerem bo nie mogłam się w ogóle z FO połączyć, a właśnie miałam czas
Madziu ta jeżówka to kupiona w zeszłym roku /u dość drogiego ogrodnika zresztą/ Meringue. Pięknie się rozrosła i kwitnie już dość długo, dostała słoneczną miejscówkę i może dlatego. Mam jeszcze dwie Tomato soup i Hot papaya ale dopiero niedawno im zmieniłam miejsce i powolutku się uaktuwniają. Hot papaya chyba nie zakwitnie w tym roku, bo ma zaledwie trzy listki, ale może, kto wie....A Tomato ma już pąk

Posiadam jeszcze sporo tej najzwyklejszej różowej i też jest piękna.
Klamber dziękuję za odwiedziny, staram się jak mogę

Teraz mam chwilkę przerwy od ogrodu, więc jak wrócę to może dostrzegę coś nowego

i werwa wróci

W wolnej chwili zajrzę do Ciebie na pewno

Pozdrawiam serdecznie!
Edytko witam Cię również bardzo serdecznie

Pomysł rozbudowania sam nie przyszedł

z pomocą Aguniady, zaczęło się od zakupu pergoli bo była wyjątkowo tania, przeceniona nawet chyba. Postawiłam ją przy ścieżce i dalej już poszło. Dziewczyny

nawtykały mi do głowy i tak oto efekt można podziwiać dość szybko. Niestety mój ogród nie jest z gumy i coraz mniej miejsca na nowości. Obiecuję, że zajrzę

Kocisko urocze ale z charakterkiem
Juleczko rozumiem Cię doskonale, brak słońca może wkurzać. U nas w tym roku jest nieźle, sporo słońca i miejscami deszcz, bez gwałtownych opadów. Raz nam tylko drogę zalało, a tak to spoko. W zeszłym roku siedziałam nad morzem, dobrze, że w tym roku sobie odpuściliśmy, bo chyba bym się nie opaliła

Mazowieckie tego lata bardzo słoneczne i ciepłe
Joasiu dziękuję za odwiedziny, zapraszam częściej
No to wkleję to co miałam wkleić wczoraj
Nowy nabytek Viola prawie czarny
Miał być koktajlowy heheh