Ogród Ewy - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ewy - początki

Post »

Witaj :wit Łukaszku Mam dwie różowe odętki.Jedna miała być biała :;230 Tak bywa jak nie widzi się kolorów kwiatów.Chcesz białą masz białą,chcesz różową masz różową.Tak się kupuje na targu ;:224
Awatar użytkownika
annamaria-dm
50p
50p
Od: 10 maja 2012, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Floksy śliczne , mój niestety nie kwitnie , może ma jeszcze czas??
pipio
1000p
1000p

Post »

Aniu zakwitnie na pewno.U mnie też nie wszystkie jeszcze kwitną. :D
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ewo zaniedbałam się ostatnio bardzo ale już się przywołałam do porządku i wracam do kolejki,różyczki śliczne a zwłaszcza Maria Teresa i ostatnia NN wygląda na angielkę chociaż ja nie jestem ekspertem od róż a laikiem.Odętkę białą jeśli chcesz masz ode mnie może jeszcze coś dopatrzysz to służę jeśli tylko da się podzielić bo pewne rośliny to też z wymiany i kwitną pierwszy raz,wiem jak się zakłada od początku ale po paru latach to już leci z górki.Ewo jak tam śpiewy Soni i czy jest dalej taka posłuszna.Do zobaczenia na porannej kawce ;:40
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
pipio
1000p
1000p

Post »

Marysiu dziękuję,że wpadłaś :D Tą ostatnią NN mam już zidentyfikowaną ;:138 ,to Luis Odier.Jest rzeczywiście piękna :wink:
Dziękuję za propozycję kwiatuszków :D Jesteś kochana ;:196 Pragnęłabym mieć już z górki ;:108 Spacerując po ogrodach na forum marzę i myślę,że kiedyś u mnie też będzie taki busz roślin.Spacerując po Twoim ogrodzie kompleksów można się nabawić ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

pipio pisze:Obrazek

Zakwitł piękny kwiatuszek od Reni ;:196

Obrazek

Różyczka NN
Rzeczywiście piękny ten kwiatuszek od Reni. A znasz może nazwę tej roślinki? ;:138
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo nabawiłabyś się kompleksów gdybyś zobaczyła ogród sprzed 1988 r lipiec las pokrzyw wysokości 2 m szkółka jesionów obumarłe wiśnie,uschnięte jabłonie i śliwy oraz mnóstwo samosiejek leszczyny oraz hodowla winniczków ,sterta gruzu ze zwalonego sąsiedniego domu na naszą posesję.To był horror jak ja przewalałam sterty ziemi i siałam przez sito,ale się zawzięłam i do jesieni przed domem był porządek i rosły kwiaty,które zakwitły wiosną/zostały przeniesione z działki ROD/ a do jesieni następnego roku wykarczowałam razem z dziećmi tyły ogrodu i już w części wiosną były posiane warzywa i nawet królik kicał i kaczki były,jeśli coś postanowię musiałam to zrobić,przystopowałam po chorobie ale ogród był,jest i będzie dokąd dam radę moją pasją i Tobie życzę tego samego ;:167
Mój wątek personalny
pipio
1000p
1000p

Post »

Witaj Wiolu kwiatuszek to Ismena.

Marysiu podziwiam Twój zapał i determinacje ;:oj Dałaś przykład,że jak się chce to można wszystko ;:138 Znając podejście innych posialiby trawę i posadzili tuje ;:7 . Ty natomiast stworzyłaś cudo ;:180 ;:180 Rozumiem,że potrzeba na to kilkanaście lat.Jednak warto. Dodałaś mi siły i chęci do dalszego orania ogrodu :D Kiedyś był to sad i wycinając drzewa zostawiali pniaki w ziemi.Teraz gdziekolwiek zaczynam kopać natrafiam na konary.Dobrze jak są już spróchniałe ,niektóre jeszcze próbują wypuszczać jakieś badylki.Zastanawiam się czy najpierw nie polać planowanej rabatki Roundupem,a póżniej kopać :(
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo nie doradzę Ci czy polać czy karczować bo nie używam chemii,rozlazł mi się milin na pół ogrodu ;:14 i kupiłam roundup ale jakoś nie widze go wśród moich pupilów i tak wyrywam te odrosty z wykarczowanego milina ,chyba zacznę go sadzić w doniczki i rozdawać :heja
Mój wątek personalny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

mar33 pisze:Ewo nie doradzę Ci czy polać czy karczować bo nie używam chemii,rozlazł mi się milin na pół ogrodu ;:14 i kupiłam roundup ale jakoś nie widzę go wśród moich pupilów i tak wyrywam te odrosty z wykarczowanego milina ,chyba zacznę go sadzić w doniczki i rozdawać :heja
Kurka, jedni narzekają, że milin nie rośnie, wymarza, nie kwitnie..a u innych wręcz przeciwnie :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No właśnie , u mnie jeden ma 3 rok a kupiona duża sadzonka i ani kwiatków ani do góry - stoi. Drugi kupiłam no wyszedł z ziemi - zobaczymy! na pewno nie pójdę na niego z randapem.
pipio
1000p
1000p

Post »

Marysiu jak na razie chemii też nie używałam.Jednak wydaje mi się,że trudno bez niej będzie pozbyć się odrostów.Teraz są koszone razem z trawą,a jak będzie rabatka ?Dlaczego pozbyłaś się milina?

Madziu są ogrody,gdzie wieczorem się sadzi,a rano kwitnie.Gdzie wegetacja? :;230 :;230
pipio
1000p
1000p

Post »

Marysiu ja jeszcze tak daleko nie doszłam,aby mieć u siebie miliny ;:65 Widziałam je na zdjęciach :;230 Niektóre kolorki mają niczego sobie ;:224 Ostatnio spodobały mi się hibiskusy :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

I ja lubię floksy szczególnie takiego zwykłego różowego stoi wyprostowany a kwieciem obsypany jest bardzo :D
pipio
1000p
1000p

Post »

Gosiu floksami zainteresowałam się dopiero na forum i przypomniałam sobie,że gdzieś u mnie rosły :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”