Mój kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek raju

Post »

Tajko floksów u mnie pod dostatkiem jeśli jesteś chętna nie wszystkie ale większość da się podzielić
Ewo pw poszło cieszę się że podobają Ci się moje księżniczki ;:138 :heja :tan
Marysieńko ja też nie lubię wyjeżdżać,to najgorsze dla mnie no chyba że wyjazd grupowy i nie muszę myśleć,na jakieś targi ogrodowe bo do przereklamowanych szkółek nie warto bo nic ciekawego nie mają. ;:108 Co do rozsiewania floksów to wiem o tym bo nie mogę się pozbyć siewek,niekontrolowany przyrost naturalny,ale je lubię bo pachną i przyciągają mnóstwo owadów,pw poszło ;:162 Maryś co się stało z Twoimi kurkami że ostała się tylko jedna w chowie klatkowym ;:88
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu wszyscy mnie pytają czy kurki niosą, no to wstawiłam jak niesie. Kurkę straciłam jedną a pięć jest. Była chora. Pozostałe wyglądają zdrowo i jaja noszą, tyle że rozdaję.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś widzę że pozują ślicznie jak prawdziwe modelki a gdzie jarzębiatka? ;:202
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jarzębiatka to biała ? nie wiem wydawało mi się, że od jarzębiny to taka na awatarku. U mnie wichura i leje. Jak czytam o trąbach to ja nie chcę już tego roku przestępczego.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu masz taka sama pełna białą lilię jaka była wystawiana na wystawie lilii w Rybniku, była druga na mojej liście do typowania ;:215
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, jestem dopiero dziś u Ciebie. Przeczytałam najpierw cały wątek, żeby być w temacie i nie pisać lakonicznego: pięknie, cudownie i same ochy i achy. No i co? Przeczytałam wszystko i nic innego nie umiem napisać jak: pięknie, cudownie. Powzdycham też i napiszę ach jak pięknie, och jak cudownie.
Zakątek zadumy świetny i chyba ma wiele swoich historii, bo ławka lekko omszała, a ze stoliczka coś wyrasta. Kolekcje roślin masz ujmujące i gdybyś cierpiała na nadwyżki, to śmiało możesz do mnie przysyłać. Tym bardziej chętnie je przyjmę, bo tak jak pisałaś masz niewymagające roślinki. Nie cierpię na nadmiar czasu, więc w sam raz dla mnie.
Zapraszam na drugą część spaceru po lesie. Oczywiście będę CIę chętnie zapraszać za każdym razem, jak będę szła na długi spacer do dużego lasu. A za roślinki mogę się grzybkami zrewanżować.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

:wit Marysiu witam Cię, długo mnie u Ciebie nie było, no ale teraz zaległości trzeba nadrabiać. Obejrzałam Twoje cudne liliowce, lilie (ach chyba przyśnią mi się w nocy), floksy i pozostałe, z których moją uwagę najbardziej przykuły piękny biały tojad, jarzmianka, żółta trójsklepka, zatrwian i wcale nie znane mi astiboides, ptilotus i rożnik przerośnięty. Będę już teraz na bieżąco zaglądała do Twojego pięknego ogrodu.
Czy ze zdrowiem Twojego M już lepiej?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

mar33 pisze:Posesję wraz z osiemdziesięcioośmioletnim domem nabyłam w 1988 roku i przez te lata przechodził metamorfozę.Ze względu na bliskość CPN zrezygnowałam z warzywnika i został sam ogród z kolekcją roślin.W pewnym okresie mojego życia pomógł mi powrócić do normalności,posłużył za gabinet rehabilitacyjny i gabinet odnowy.Razem ze mną w ogrodzie przebywają moje wierne kundelki,których nikt nie chciał,a nie szkoda było dalej podrzucić są moimi najwierniejszymi przyjaciółmi.Oto kilka fotografii z mojego ogroduObrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Uploaded with ImageShack.us
Witaj
Rzeczywiście raj a te lilie po prostu tak piękne,że brak słów ;:138

-- 16 lip 2012, o 21:44 --
mar33 pisze:Maryś zaczynam po raz trzeci bo coś mam z klawiaturą albo moimi niezgrabnymi rękami,żart zrozumiałam i żartem poparłam,tylko wczoraj jak wróciłam od M ze szpitala to już nie miałam siły szukac trzech nazw w moim kajeciku a jest grubiutki,dzisiaj padał deszczyk i siadłam by uzupełnić a tu niespodzianka po prostu telepatia działa i trzeba w nią wierzyć ;:cm żeby nie było nudno to troszkę kolorków
Obrazek Red Hot Obrazek White Triumphator Obrazek Visa Versa Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
trochę pachnących floksów które przypominają babcine ogródki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Marysieńko jak będziesz siedzieć w ogrodzie prawie 32 lata to i TY będziesz znała więcej roślin to moje chciejstwo trwa już tyle lat :heja ;:oj
Marysiu to nie chciejstwo tylko już chroba ogrodowa wiem po sobie.Pozdrawiam ;:138 :wit
Awatar użytkownika
Marzena62
500p
500p
Od: 13 lip 2012, o 22:21

Post »

Witam, w ogrodzie jest pięknie, a THE BEST jest prosząca wciąż Sonia ;:215
Irysy i inne moje kwiatki -
z pozdrowieniem - Marzena
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

mar33 pisze:Wiewióreczko dziękuję za odwiedziny i zapraszam :wit

Elu zapraszam na trochę mojego misz-maszu ;:65
Obrazek Obrazek Obrazek pysznogłówkiObrazek Obrazek tojady Obrazek tawułka Obrazek jarzmianka i pokłonnik osinowiec
Obrazek floks Obrazek konwalnik Obrazek[/url ] konwalnik[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f78b0094832c6ce3.html]Obrazek trojeść Obrazek ptilotusObrazek przetacznik Obrazek sylphim perfoliatum Obrazek nachyłek okółkowy'Moonbeam'
Obrazek Obrazek jeżówkiObrazek rozwarObrazek eukomis Obrazek tytoń Obrazek dziewannaObrazek astilboides tabularisObrazek trójsklepkaObrazek dziewannaObrazek liatria Obrazek jukaObrazek akantObrazek floks siewka
Marysiu co to za roślinka na zdjątku obok niebieskiego rozwara?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Masz tyle pięknych kwiatów, że nic tylko siąść i wdychać te zapachy!
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś-Maska jarzębiatka to czarna z białymi piórkami albo odwrotnie :tan
Ewo w bardzo żałuję że nie byłam na wystawie ale nie mogłam pojechac,mam nadzieję że ktoś wstawi parę zdjęć lilii,ta moja to trochę nędzna jak na orientalną ale chyba to miejsce jej nie służy i jesienią przesadzę,a lilie uwielbiam każda ma inny zapach,niepowtarzalny,lubię wieczorem przejść się po ogrodzie i pooddychać zapachami z rosą ;:15 to taka magiczna chwila ogrodu jak wszystko pachnie ;:167
Marzenko będą nadwyżki będzie wysyłka na razie muszę złapać oddech po ciężkim poprzednim tygodniu,las uwielbiam może grzybków dużo nie zjadam ale lubię zbierać a jeszcze jak się przytrafi borowik to już pełnia szczęścia,rywalizujemy z M :heja
Lidziu to co wpadło Ci w oko to mam takiego znajomego/na wagę złota/który mnie obdarowuję takimi rarytasami,jest pozytywnie zakręcony wśród zielonego jak pojadę do niego to obejrzeć skalniak schodzi tak minimum 1,5 godz tyle roślinek tam rośnie niektóre z lupą trzeba oglądać.Co do rożnika to muszę go przesadzić i jeśli się da rozdzielić to podeślę,ptilotus zimuje w pomieszczeniu bo z Australii,biały tojad mogą być nasionka i cieszę się że mnie odwiedziłaś i komp Ci działa :wit
wiolamanka :wit w moim ogrodzie cieszę się że przybywa mi gości muszę chyba powiększyć kącik zadumy albo stworzyć nowy kącik przyjaźni ;:4 jeśli chodzi o zdjęcie obok rozwaru to jest na nim zatrwian bo na tym co rozwar to różności tam rosną ,moim roślinkom oddaję całe moje serce tak jak i moim pupilom one są tam gdzie ja,a Sonia jest nieznośna i jak przeskrobie to tak przeprasza ;:333
do zobaczenia ,jutro będą zdjęcia bo coś dzisiaj nie za bardzo wyszły i nie wstawię ;:180
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, ogród w Twoim wykonaniu, to jak botaniczny. Powiększaj więc kącik zadumy, lub lepiej zrób nowy przyjaźni- tak jak piszesz. Bo my tu będziemy zaglądać i na zadumę nie będziesz mieć czasu. Nawywijałam u siebie ze zdjęciami, ale już obiecuję poprawę i jak trzeba będzie to jeszcze raz pójdę na spacer, żeby brakujące zdjęcia uzupełnić ;:223 . Mam specjalną beczkę bez dna na miskanta naszykowaną, a na inne inwazzyjne trawki też coś znajdę. Staram się o trawę żubrówkę i jak tylko będę mieć to służę.
Zagadnęłaś o wystawę lilii, Sławek (slanka-flora
) z ogrodu "Kocimiętka i cała reszta" ma zdjęcia :wit
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko za żubrówkę dziękuje pozbyłam się niedawno i nie chcę więcej dzięki za podpowiedź obejrzę fotki wieczorem teraz przestało padać zmykam do znajomej na działkę ;:65
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przestało padać na chwilkę i wyprawa na działkę nie za bardzo się udała ale pooglądałam wymiana była humor od razu się poprawił a teraz wieczorową porą spacerek po moim raju ;:65
Obrazek Awocado w całej okazałości Obrazek Visa Versa Obrazek Parple Prince Obrazek NN Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Conca d'Or Obrazek Shoking Obrazek Dolceto Obrazek On Stage
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”