Działka korzo_m
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu nornice zjadły mi tulipany z rabatki, na której sadziłam nowo zakupione odmiany
. Raz pewien ogrodnik powiedział mi aby na dno dołków dać trochę włosów ludzkich,rzekomo to ich odstrasza, nie wiem czy jesienią tego nie zrobię, jak będę obcinała włosy to poproszę fryzjerkę,aby zamiotła mi ścięte włosy do woreczka :P :P
Moniko porzeczka ,którą pokazałam to zakup mojego syna, tak chciał mieć białą odmianę, ona jest łagodniejsza smakowo i słodsza od czerwonych. Krzew ma 4 lata co roku tak pięknie kwitnie, w zeszłym roku kwiaty obmarzły i było mało owoców, ale tego roku mamy nadzieję obfitych zbiorów.
Judysiu witam w moim ogródku, miło mi,że podobają Ci się moje tulipanki. Zapraszam ponownie.

Moniko porzeczka ,którą pokazałam to zakup mojego syna, tak chciał mieć białą odmianę, ona jest łagodniejsza smakowo i słodsza od czerwonych. Krzew ma 4 lata co roku tak pięknie kwitnie, w zeszłym roku kwiaty obmarzły i było mało owoców, ale tego roku mamy nadzieję obfitych zbiorów.
Judysiu witam w moim ogródku, miło mi,że podobają Ci się moje tulipanki. Zapraszam ponownie.

- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Dorotko - ale tu dawno nie zostawiłem śladu po sobie - ale wybacz mam ostatnio tyle zajęć że czasu brak na forum ...
a tu widzę takie piękności dodałaś
mmmmmmmm rozkosz dla oczu 
a tu widzę takie piękności dodałaś

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No no Dortoko dałaś "czadu" z tymi zdjęciami,są super.
Mnie też najbardziej podobają się tulipany:fioletowy i różowy.
Bratki to samosiejki,czy kupione?A może twoje z nasion?
Smagliczkę masz ładną,nie wiem czemu narzekałaś?
Kuklika mam na takim samym etapie co ty,natomiast białą porzeczkę pierwszy raz widzę.
Ja mam trzy młodziutkie "krzaczki' czarnej porzeczki.Jeden kupiony w markecie,dwa dostałam od sąsiada.
Na początku te od sąsiada były ładniejsze,ale teraz ten z marketu jest okazalszy.
Może pokaże je w moim wątku.
Mnie też najbardziej podobają się tulipany:fioletowy i różowy.
Bratki to samosiejki,czy kupione?A może twoje z nasion?
Smagliczkę masz ładną,nie wiem czemu narzekałaś?
Kuklika mam na takim samym etapie co ty,natomiast białą porzeczkę pierwszy raz widzę.
Ja mam trzy młodziutkie "krzaczki' czarnej porzeczki.Jeden kupiony w markecie,dwa dostałam od sąsiada.
Na początku te od sąsiada były ładniejsze,ale teraz ten z marketu jest okazalszy.
Może pokaże je w moim wątku.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Karolku miło,że znalazłeś czas dla mojej działeczki, wcale nie dziwię Ci się ,że nie masz czasu, przecież Ty likwidujesz chwastowisko, a wiem jesienią pokażesz nam cudo
. Ja też nie zawsze znajduję czas, ostatnio nie mam go w ogóle, zaglądam szybko do ogrodów innych,ale robię to cichutko nie pozostawiając po sobie śladu. Trzymam za Ciebie i Twoje plany mocno kciuki 
AniuBratków mam tylko 3 sztuki, są to samosijki pozostałości sprzed 3 lat, w tym roku mam kilka nowych paczek i posieję ,może coś urośnie, bo w zeszłym roku nasionka nie wykiełkowały. Na smagliczkę narzekam, po prostu zdjęcie zostało wykonane w odpowiednim ujęciu, przedtem miałam piękną kupkę smagliczki, a teraz jest ona przekrzywiona w jedną stronę,a z drugiej łysa duża plama, usunęłam te uschnięte końcówki, ale to puste miejsce niezbyt ciekawie wygląda. Pokaż zdjęcia krzaczków porzeczek chętnie pooglądam, ja mam posadzonych 2 krzaczki porzeczki czerwonej, 1 białej, 1 porzeczkę czarną- posadziłam jesienią nowy krzaczek, ta poprzednia odmiana porzeczki czarnej nie sprawdziła się nie owocowała.
Bernatko mam ciekawą książkę w której są porady ogrodnika, jak znajdę czas to wyślę Ci kilka porad ,które tam są nt. pozbycia się nornic, ja też muszę ją odkurzyć,bo straty kwiatowe mnie zaczynają wkurzać
Myślałam,że już jesteś po uroczystościach, a czytam,że dalej przeprowadzka.....Jak będziesz po wszystkim i ochłoniesz to musimy się spotkać coś mam dla Ciebie :P :P :P

AniuBratków mam tylko 3 sztuki, są to samosijki pozostałości sprzed 3 lat, w tym roku mam kilka nowych paczek i posieję ,może coś urośnie, bo w zeszłym roku nasionka nie wykiełkowały. Na smagliczkę narzekam, po prostu zdjęcie zostało wykonane w odpowiednim ujęciu, przedtem miałam piękną kupkę smagliczki, a teraz jest ona przekrzywiona w jedną stronę,a z drugiej łysa duża plama, usunęłam te uschnięte końcówki, ale to puste miejsce niezbyt ciekawie wygląda. Pokaż zdjęcia krzaczków porzeczek chętnie pooglądam, ja mam posadzonych 2 krzaczki porzeczki czerwonej, 1 białej, 1 porzeczkę czarną- posadziłam jesienią nowy krzaczek, ta poprzednia odmiana porzeczki czarnej nie sprawdziła się nie owocowała.
Bernatko mam ciekawą książkę w której są porady ogrodnika, jak znajdę czas to wyślę Ci kilka porad ,które tam są nt. pozbycia się nornic, ja też muszę ją odkurzyć,bo straty kwiatowe mnie zaczynają wkurzać

Myślałam,że już jesteś po uroczystościach, a czytam,że dalej przeprowadzka.....Jak będziesz po wszystkim i ochłoniesz to musimy się spotkać coś mam dla Ciebie :P :P :P
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Dorotko
Wreszcie wybrałam się do ciebie. Przywiozłaś z weekendu wspaniałe zdjęcia. Podobają mi się tulipany, zwłaszcza te na drugim i trzecim zdjęciu
Cieszę się, że udała się wyprawa na działkę.
Moje plany weekendowe niestety legły w gruzach
A wszystko przed deszcz, który padał i padał ......... 

Cieszę się, że udała się wyprawa na działkę.
Moje plany weekendowe niestety legły w gruzach

- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
sierść psa do ich włazu do nory?
chyba spróbuje gadziny domek pod jabłonką sobie zrobiły
normalnie się bawią ze mną, co zatkam im wejście trawą, liścmi czy czym tam to wypychają zapore i myszkują
a pies wieczorem węszy i dosłownie wariuje...
biduś nie ma czasu siku zrobić tak pracuje nad nimi...
tylko żeby się nei okazało że ja im futra psiego dam a one sobie poduszeczki zrobią i poproszą o jeszcze...
normalnie się bawią ze mną, co zatkam im wejście trawą, liścmi czy czym tam to wypychają zapore i myszkują
tylko żeby się nei okazało że ja im futra psiego dam a one sobie poduszeczki zrobią i poproszą o jeszcze...
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Agnieszko, masz poczucie humoruagaxkub pisze:sierść psa do ich włazu do nory?

Już sobie wyobrażam te myszki śpiące na podusiach z psiego futerka i przykryte kołderkami

A tak poważnie, ja słyszałam że kreta można w ten sposób odstraszyć, tylko że włosami od ludzi.
Dorotko, na pewno Twój długi weekend był bardzo pracowity, co zresztą widać.
Tulipany super, a biały podoba mi się najbardziej - taka prawie róża.
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
kretów na szczęście nie posiadam - urok centrum miastaGabriela pisze:Agnieszko, masz poczucie humoruagaxkub pisze:sierść psa do ich włazu do nory?
tylko żeby się nei okazało że ja im futra psiego dam a one sobie poduszeczki zrobią i poproszą o jeszcze...![]()
Już sobie wyobrażam te myszki śpiące na podusiach z psiego futerka i przykryte kołderkami![]()
A tak poważnie, ja słyszałam że kreta można w ten sposób odstraszyć, tylko że włosami od ludzi.
Dorotko, na pewno Twój długi weekend był bardzo pracowity, co zresztą widać.
Tulipany super, a biały podoba mi się najbardziej - taka prawie róża.
ale nawet jak to swoich włosów bym im nie zaproponowała....