Mój wiejski ogród '12
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wiejski ogród '12
Irminko, gdzie Ty się podziewasz? Zajrzyj na wątek identyfikacyjny - Twoja blada piękność chyba odnalazła tożsamość...
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo się cieszę, że możesz bez końca fotografować pastele.
To oznacza, że będziemy mogli napawać się ich widokiem
Długo szukałam odętki do swego ogrodu, kupiłam na ryneczku od 'babuleńki' białą i różową jako 'panna młoda'.
Lubię te 'babcine' nazwy
A fotka z drzewem rzeczywiście jak nie z twojej bajki.
Zaskakujesz.
To oznacza, że będziemy mogli napawać się ich widokiem

Długo szukałam odętki do swego ogrodu, kupiłam na ryneczku od 'babuleńki' białą i różową jako 'panna młoda'.
Lubię te 'babcine' nazwy

A fotka z drzewem rzeczywiście jak nie z twojej bajki.
Zaskakujesz.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Cały czas, w tyle głowy, męczyłam się szukając nazwy białego kwiatka, tego z wazonika w kwiatki. Książki, internet, i nic. Dopiero Marzenka znalazła nazwę, wielkie dzięki
Nostrzyk biały. Ale chyba nie ma przypadków. Dzisiaj wybrałam się do mojego wieloletniego guru ogrodowego, pani Heleny, która sprzedała swój duży dom z ogrodem, przedmiot mojego nieustannego podziwu i wybudowała dużo mniejszy, wiejski, z okrojoną częścią ogrodową. Miałam wszystko po raz pierwszy zobaczyć. Weszłam na ganek , a tam... suszy się całe naręcze nostrzyka, dobrze mi już znanego (Małgosiu ten nostrzyk siany łącznie z facelią to jedna z najbardziej miododajnych roślin). Za przyzwoleniem właścicielki sfotografowałam liliowce, mają dobrych kilka lat

W drodze powrotnej jako Szalejący Reporter fotografowałam kwiatki w mijanych ogródkach już bez przyzwolenia

... i naszą nową świetlicę wiejską z placem zabaw

Podoba mi się ta inwestycja, ale gdzie krzewy i kwiaty?

W drodze powrotnej jako Szalejący Reporter fotografowałam kwiatki w mijanych ogródkach już bez przyzwolenia

... i naszą nową świetlicę wiejską z placem zabaw

Podoba mi się ta inwestycja, ale gdzie krzewy i kwiaty?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Irminko, ale Cię kochają te kwiaty toż to orgia liliowców. Jak długo rosną w jednym miejscy?
- irminka
Masko, liliowce rosną w ogrodzie znajomej. Pewna część moich roślin pochodzi stamtąd, ale nigdy takiego efektu nie uzyskałam 
Marzko, znalazłaś nostrzyka białego, a ja Twoją mydlnicę (u Sławka), choć miał to być floks
Atenko, zobaczyłam u Ciebie na tle ściany kompozycje kwiatowe inne co prawda niż w zeszłym roku, ale tak samo mi się podobają
Justynko, szkoda, że nie wiedziałam o Twoich poszukiwaniach odętki. Babcine nazwy zawsze ciepło brzmią
Małgosiu, wygląda na to, że bladoróżowa klasyczna róża to JULIA Renaissance. Super, już się przywiązałam do tej nazwy
Masko, zapisuję odętki

Marzko, znalazłaś nostrzyka białego, a ja Twoją mydlnicę (u Sławka), choć miał to być floks

Atenko, zobaczyłam u Ciebie na tle ściany kompozycje kwiatowe inne co prawda niż w zeszłym roku, ale tak samo mi się podobają

Justynko, szkoda, że nie wiedziałam o Twoich poszukiwaniach odętki. Babcine nazwy zawsze ciepło brzmią

Małgosiu, wygląda na to, że bladoróżowa klasyczna róża to JULIA Renaissance. Super, już się przywiązałam do tej nazwy

Masko, zapisuję odętki

- Maska
- Kontakt:

-
Irminko, gratuluję - piękna róża i piękne jej imię 
Takie łany liliowców to moje marzenie. Żółte najwcześniejsze (Dumertieri) i kwitnące teraz rdzawe (Fulva) już mogę odhaczyć. Ale kolejne... mam ich zaledwie po kępce. Spróbuję w tym roku pobawić się w wysiewanie liliowców z nasion.

Takie łany liliowców to moje marzenie. Żółte najwcześniejsze (Dumertieri) i kwitnące teraz rdzawe (Fulva) już mogę odhaczyć. Ale kolejne... mam ich zaledwie po kępce. Spróbuję w tym roku pobawić się w wysiewanie liliowców z nasion.
- irminka
- Maska
- Kontakt:
A co pan koparkowy będzie rów kopał? Wpadłam Ci w środek wątku i dopiero teraz doczytałam resztę i zdjęcia pooglądałam. To jakaś ważna wieś , że takie inwestycje; świetlica ? teraz raczej zamykają , a nie otwierają.Chyba ktoś ważny mieszka w Twojej miejscowości.
Och jakbym zabrała te kwiaty zza płota!
Och jakbym zabrała te kwiaty zza płota!
- irminka
Masko, pieniądze unijne, wszystko ślimaczyło się kilka lat, ale najwięcej zasług naszego wieloletniego sołtysa, który uparcie 'walczył' o drogę i świetlicę. Wczoraj firma zakończyła prace przy świetlicy i zamierzała opuścić plac porządkując go jedynie z grubsza. Nie wiedzieli na kogo trafili
Do jutra wszystko będzie lśniło, jestem pewna. Bardzo to ważna osoba, nasz Sołtys

Jutro dzień czarnej porzeczki, ładna, prawda?

Jutro dzień czarnej porzeczki, ładna, prawda?

- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
WOW jestem pod wrażeniem, tego właśnie oczekuję od swojego przyszłego ogrodu. Gratuluje inwencji i wykonania.
- Maska
- Kontakt:
Porzeczka nie tylko ładna, ale wygląda na słodką. Moje niestety jeszcze kwaśna na razie co słodsze wyjadają szpaki. Gratuluję sołtysa!
- irminka
-
Irminko, stoję w ogrodzie i dmucham w Twoją stronę, żeby chmury poszły na zachód, a nie do mnie, bo dziś chcemy pozrywać czereśnie!
- irminka