Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.3
-
- 200p
- Od: 19 wrz 2010, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dynia - wszystko o odmianach cz.3
baron, czy ona jest zielonkawa?
Wegetarianko, przy takiej pogodzie powinny ruszyć bardzo szybko. Takich upałów dawno nie było, tylko żeby jeszcze tak do tego co kilka dni popadało...
W tym roku mam Hokkaido sprowadzone ze Stanów i tam zawiązki bywają zielone, nie wszystkie, ale kilka było. Bardzo mnie to zdziwiło, bo do tej pory odmiana ta miała u mnie żółte owocki. Widać to jakaś inna linia hodowlana. Będę dalej je obserwowała, ciekawe.
W tym roku mam Hokkaido sprowadzone ze Stanów i tam zawiązki bywają zielone, nie wszystkie, ale kilka było. Bardzo mnie to zdziwiło, bo do tej pory odmiana ta miała u mnie żółte owocki. Widać to jakaś inna linia hodowlana. Będę dalej je obserwowała, ciekawe.
-
- 100p
- Od: 25 maja 2011, o 13:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja zawiązka Hokaido jest jasnozielona z żółtymi smugami.
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
Tak wygląda w tej chwili moja największa Hokkaido, nasiona mam od Ania D. 

-
- 100p
- Od: 25 maja 2011, o 13:55
Potasko od razu ta Hokaido jest pomarańczowa,bo moja/ na poprzedniej stronie zdjęcia/ jest trochę inna 

Zuzia55 , ale to już chyba inny krzak Table gold?
Forumowiczka Kasia...;)
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Sadziłam po 1 ziarenku,to jest jedyny krzak
,przy korzeniu rosną podłużne dalej okrągłe.

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 lip 2012, o 16:28
Witam wszystkich forumowiczów i odwiedzających to miejsce. To jest mój pierwszy wpis na tym forum, choć odwiedzm je regularnie od wiosny i korzystam z tej wspaniałem i ogromnej wiedzy która tu jest a za którą dziękuję
W tym roku pierwszy raz posadziłem dynie a także melony i arbuzy. Dynie urosły na tyle że zastanawiam się nad zerwaniem i skosztowaniem którejś z nich, ale nie jestem pewien czy będzie dojrzała. Jak rozpoznać dojrzałą
Dynia Bambino 13,5 kg, przestała rosnąć tydzień temu i znieniła kolor z bladego na kremowy

A ta Bambino jest większa 15 kg. ale bardziej blada

Hokkaido 3,5 kg
a te Hokkaido dużo mniejsze ale już pomarańczowe

W tym roku pierwszy raz posadziłem dynie a także melony i arbuzy. Dynie urosły na tyle że zastanawiam się nad zerwaniem i skosztowaniem którejś z nich, ale nie jestem pewien czy będzie dojrzała. Jak rozpoznać dojrzałą

Dynia Bambino 13,5 kg, przestała rosnąć tydzień temu i znieniła kolor z bladego na kremowy

A ta Bambino jest większa 15 kg. ale bardziej blada

Hokkaido 3,5 kg

a te Hokkaido dużo mniejsze ale już pomarańczowe

-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Piekne już macie dynie .. moje jeszcze malutkie oi coś w tym roku mniej owoców się wiąże
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
TASTON, na Hokkaido mi to nie wygląda 

- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A to moje dynie. Myślę że Twoje Bambino urosną duże moje Bambino parę lat temu rosły kompoście ważyły ok 30kg
Big max

Rouge d'etampes

Big max

Rouge d'etampes

Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Moje maleństwa , póki co mają jedynie pączki i do kwitnienia jeszcze sporo czasu ...

Nie wiem czy czymś je nawozić? Siałam do gruntu , pod nasiona na jakieś 30cm pod ziemię poszedł przerobiony kompost i superfosfat (rozpędziłam się od pomidorów) , do tej pory 2 razy były podlewane gnojówką z pokrzyw i na tym koniec... pogoda nie sprzyja - cały czas pada i nie ma słońca... ciekawa jestem czy zdążą w tym roku chociaż po jednym owocu wydać.
Od przodu Triamble na razie największa i najładniej rozwijająca się ...

Nie wiem czy czymś je nawozić? Siałam do gruntu , pod nasiona na jakieś 30cm pod ziemię poszedł przerobiony kompost i superfosfat (rozpędziłam się od pomidorów) , do tej pory 2 razy były podlewane gnojówką z pokrzyw i na tym koniec... pogoda nie sprzyja - cały czas pada i nie ma słońca... ciekawa jestem czy zdążą w tym roku chociaż po jednym owocu wydać.
Od przodu Triamble na razie największa i najładniej rozwijająca się ...
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
SandraABC
a u mnie dopiero dzisiaj taki deszcz bo już blisko miesiąc nie było deszczu a do tego wielki upał
a u mnie dopiero dzisiaj taki deszcz bo już blisko miesiąc nie było deszczu a do tego wielki upał
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
TASTON, wybacz niedowiarkowi, ale mnie się wydaje, że to jednak zeszłoroczne fotki........ 

„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia