Mój fijoł 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 5

Post »

A może ta nn od Bogdana to Casanowa?
Różyczki jak malowane. Kilka z nich wpisałam na listę chciejstw.
Masz rację nikomu nie oddawaj "mojego" liliowca. Wkrótce zjawię się po niego ;:224
Mam już dość tego darmowego podlewania :evil:
A ja w tym roku nie posadziłam acidantery :(
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewo masz rację, że niektórym różom służy trochę deszczu a innym wystarczy kilka kropli i już klapcieją ...
Na poniższej fotce piekne liscie Brunery wiodą prym przed całą resztą z racji dorodnych liści i dużego kontrastu.

Obrazek

Co do tej róży NN Izuniu
https://lh6.googleusercontent.com/-hFlN ... 0_5920.JPG
to kwiaty Casanovy w pąkach są różowawe ale po rozwinięciu żółtokremowe, potem w trakcie kwitnienia lekko bledną bieleją i lekko różowieją ...
Tak bym ją określiła a zapach tak silny,że aż mąż przystaje i syci swój nos.

Moja"Double Delight" jako pierwsza przy tej pogodzie już dostała czarne plamki na liściach a wykonanie konkretnego oprysku prawie niemożliwe przy tak częstych i obfitych opadach.
Wysoka temperatura tez jest przeciwwskazaniem.
A jak u Ciebie ?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ewcia, ta hosta na pierwszym zdjeciu jest taka biala? czy zdjecie po prostu tak wyszlo? Oj jak tak taki bialas by mnie pasowal, jakby istnial oczywiscie :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa, te ostatnie zdjęcia są fantastyczne! Cieniste rośliny przyćmiły wszystko inne... ach te ich cudne liście! Wygląda to naprawdę szałowo ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, kiedy sadziłaś acidantery? Moje sadzone na poczatku maja i tylko liście mają :roll: fajny ma kwiat, podoba mi się ;:333 Ja w ogóle lubię cebulowe, zwłaszcza ze o tej porze roku nie na ich za wiele. Czekam też na moje pierwsze mieczyki ;:65
Jaka pogoda u Ciebie? U mnie znowu padało w nocy, mam tylko niadzieje ze wieczornych oprysk chwycił bo roze łapią mi plamistość :evil:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Nadrabiam zaległości i serce mi rośnie?ile kolorów, a jakie ładne zestawienia! Jackmanii i Thereska ? po prostu ideał. A te ?cieniste? zdjęcia z funkiami i tawułką, śliczne.
No i chyba warto było czekać na róże, prawda?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Ewuniu cudnie i kolorowo w twoim ogrodzie, zestawienie kwiatów wspaniałe, zdjęcie hosty z tawułką jest wyjątkowo piękne, inne również ciekawe, trudno powiedzieć, które ładniejsze. Brunera też zaciekawia swoimi pięknymi liśćmi, czy ona dobrze zimuje?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie też podoba się hosta z pierwszego zdjęcia.
A powojnik na płocie to szaleje, że hej.
Muszę poszukać powojnika. ;:108
Tylko ostatnio nie mam czasu zajrzec do ogrodniczego
Tylko OBI, bo długo otwarte, a tam pustki. Nawet nie mogłam kupić chelatów do oprysków. Nawet o tym nie słyszeli
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Szałowy ten cienisty szał. widać, że roślinom tam idealnie.
Jackmanii się spisał. Bardzo ładny ten odcień niebieskiego-taki trochę atramentowy ;:218
Ciągle pada... i burze się przewalają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Iza, na pewno nie Casanova, miałam, inaczej wygląda. Twój liliowiec rozwija sobie nowe kwiaty :wink:
Krysiu, ciągłe opady, chociaż przelotne, zaczynają mnie przygnębiać, ciągle mokre stopy, oprysków nie ma jak zrobić.
Jule, biała :D To prawdopodobnie Fire and Ice, nie mam znacznika, ale tak mi zdaje. Mnie się najbardziej podobają w niej łodygi z kwiatami :D
Aga, czasem żałuję, że mam tak mało cienistych miejsc w ogrodzie.
Kasia, swoje posadziłam pod koniec kwietnia. Od razu mówię, że w zeszłym roku te cebulki nie kwitły, miały tylko liście. Pogoda mnie złości, bo pada po kilka razy dziennie.
100krotko, co roku czekanie na róże mnie męczy i jednocześnie cieszy. W czerwcu już wiadomo, że na pewno zakwitną, a lipiec jest ich miesiącem :D
Irena, uważam, że jeśli brunnera przezimowała u mnie, wszędzie zimuje bez problemu :D Mam pięć, każda dobrze zniosła zimę i teraz szaleje. Ładnie kwitną wiosną.
Gosia, mam zamiar posadzić przy tym płocie jeszcze kilka powojników ;:65
Justyna, powojnik w rzeczywistości fioletowy, mój aparat źle widzi :roll: Za to roślina bardzo wigorna i zdrowa. Pogoda taka sama, jak u Ciebie :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewuś ;:168 - spania nie masz? ;:19 czy już nie śpisz czy jeszcze nie? Ja dzisiaj też o tej porze byłam wyspana...chociaż na co dzień nie narzekam.. :| no cóż 13 i piątek... :?
Roślinki fajnie Ci rosną i fajnie je prezentujesz... brunnery też lubię a Fire&ice mam od kilku lat z dobrego źródła / jedna z nielicznych moich roślin , która sprowadzałam drogą wysyłkową/ i wcale u mnie nie chce rosnąć...obecnie ma 4 listki ;:173 /nie liście/, nigdy nie dzielona, przesadzana w poszukiwaniu dobrego miejsca i nic...to jedyna taka hosta,która tak mnie nie lubi...ostatnio wylądowała w doniczce i wegetuje... :roll:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

To ja musze sie za takim bialasem rozejrzec, moze beda u mnie w przyszlym roku. Niby tez mam taka z bialymi obrzezami ale przy jasno zielonym nie ma takiego efektu jak u Ciebie przy tym zielonym wpadajacym w szarosci.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Maryniu, koty mnie obudziły i musiałam się trochę zmęczyć :wink: Hosty w cienistym zakątku rosną jak szalone, jestem nimi zachwycona. W innym miejscu to porażka, ale na szczęście planuję zmiany.
Jule, w Fire and Ice szarości nie widzę za wiele, prędzej w brunnerze :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś cieniste zakątki ;:215 wszędzie kolorowo i wesoło. ;:3
Co do tej kremowej od Bogdana to mnie się dostała taka 'kremowa' że aż w oczy kole a zapachu zero, już raz pisałam że nakładają takie karteczki jakie mają pod ręką. Pozwolisz że pokażę moją 'kremowa'

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

To ja pokażę moją żółtą Arthur Bell od p. Bogdana. :;230 :;230 Zresztą akurat z tego, to się cieszę.

Zabrałam fotkę, żeby nie zaśmiecać. Mount Shasta od razu była dość wysoka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”