Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasia, ale pięknie wyglądają te dwa powojniki.
Co to za odmiany?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu, dziękuję, aż się rumienię po tych komplementach ;:131 Miło mi, że zaglądasz, choć tyle wątków do odwiedzenia, a doba wciąż ma za mało godzin.. ;:196 Roślinki rosną jak na drożdżach, chyba kluczem jest dobre przygotowanie ziemii i ładne, zdrowe sadzonki ;:333
Jule, okrywowe są dla mnie hitem, kwitną nieprzerwanie od maja i ciągle widać mnóstwo nowych pączków ;:oj
Monia, jesteś zawsze mile widzianym gościem, wpadaj jak najczęściej ;:196 Okrywowa obok liliowca? Nie wiem o którą fotę chodzi, ale z okrywowych mam tylko Kent, rośnie razem z Aspiryną, a dalej - przy altanie - jest też Sheer Silk
Kornelio, jak miło, że zaglądasz ;:196 Ściskam Cię mocno i życzę zdrowia dla taty ;:168
Iwonko :wit witam nowego gościa! Miło mi, że ogród Ci się podoba, zapraszam! Ścieżka ułożona jest na wylewce z cementu, ale niektórzy układają bez tego podkłądu, tylko na piasku i też jest ok - zobacz np. cudne ścieżki u Asi2 i Oluni :uszy
Ilonko, żylistków nie było mi szkoda, bo miały być jaśminowcami :;230 Poza tym mam jeszcze są 4 w ogrodzie i styknie. A miejsce na róże musi być ;:333 Nowa rabata pewnie na jesień, teraz będę się bawić w stratega :D Moja wisteria rośnie u nas od roku i już zeszłego lata zakwitła, ale to egzemplarz kilkuletni, może mieć ok. 8 latek.
Małgosiu, w donicy są truskawki - jesienią wysadze je do gruntu, bo drzewko kumwkata, z którym rosną musi powędrować do domku.
Gosia, to duet niespodzianka - kupiłam jako dwa Jackmanii, jeden się zgadza, a drugi to Jan Paweł II - oba pasują do róży Indigolette, która się wspina obok, więc chyba udany melanż ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Żałuję, że nie widać zdjęć :(
Czytam, że pojawi się nowa rabata. Na pewno będę się przyglądać różom, które tam posadzisz :D Sama muszę wymyślić, gdzie posadzić nowe.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, czy te róże obok lampki, za lawendami to jedna z tych, które wymieniłaś? Szukam dobrej okrywowej, białej róży, która ma niezbyt rozłażące się pędy. White Cover już mam w sporej ilości, Aspiryny też, Swany puszcza te długie baty i to mnie wkurza (szkoda, że nie jest taka kompaktowa jak Pink Swany). Nie wiem co wybrać ;:173 Muszę dokupić jedną na jesień.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie mialy byc tylko roze okrywowe ;:108 Schneewittchien nie licze, bo od zawsze byla mi przeznaczona i jako pierwsza zakupilam ale plan rozany konczyl sie na rzedach okrywowych naokolo kola :wink: Na starym osiedlu mielismy porobione rabaty z zoltych pieciornikow a przed nimi wsadzone byly zolte okrywowki - efekt byl caly sezon pierwsza klasa.
Na jednej rabacie tez mialam wsadzone 4 biale miniaturowe pieciorniki i miedzy nimi Swany.... ale nie wiem dlaczego wszystkie mi w sezonie padly tz pieciorniki padly. Dwa na pewno pomrowkowo ale dwa, zdechly tak sobie bez przyczyny... moze wiedzialy ze Swany zajma taka powierzchnie, ze dla nich miejsca nie bedzie :twisted:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Moje pięciorniki też padły, tylko jeden odbił od ziemi..zrobiło się z niego niezłe krzaczysko, ale kwitnąć nie chce. Zupełnie nie wiem o co kaman, podobno nie są wybredne :roll: A róże w tym roku tak mi wybujały, że będę musiała je poprzesadzać ;:223
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu codziennie do Ciebie zaglądam, ale nie zawsze się odzywam, bo zawsze tylko powtarzam- pięknie, cudnie, wspaniale....ale to są jedyne słowa jakimi można opisać Twoje rabaty i cały ogród.... stworzyłaś bajeczne miejsce i wciąż zachwycam się od nowa każdym najmniejszym nawet zakamarkiem ;:180
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wszystkie zdjęcia już obejrzałam, nie mam pojęcia, dlaczego nie było ich widać wcześniej :roll: Tak pięknie Ci wszystko rośnie, że byłoby żal nie zobaczyć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Ścieżka wygląda cudnie, naprawdę pięknie się ułożyły kwiaty :)
A te malutkie różyczki aż dech zapiera :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Kasia,
... dzisiaj ogólnie.....
Bardzo lubię oglądac Twój Ogród,
...niesamowity efekt uzyskałaś przez dodanie tej ścieżki.....
bardzo, bardzo lubię tutaj zaglądać..i podpatrywać, co nowego kwitnie..... ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu jak zwykle piękne widoczki ;:138
Zauważyłam, że nawet o truskawki się pokusiłaś :wink: Ja mam w skrzynce na parapecie pnące. Po pierwszym owocowaniu puściły piękne pędy, a potem zaczęły schnąć mimo podlewania i nawożenia ;:174
Co do odmiany trawy, również mam Saharę, ale jestem nią strasznie rozczarowana ;:174 Sąsiad ma zwykłą i jest piękna, zielona a nasza zaczyna żółknąć ;:188
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Czołem Robaczku! Wpadłam popodziwiać (jak zwykle) i przy okazji pochwalę się, że skończyłam dziś pierwszą część ścieżki :tan . Ma tylko małą dziurę przy oczku, bo jeszcze nie rozpracowałam szczegółów technicznych mojego pomysłu :wink: . Pozdrawiam weekendowo ;:7 .
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

:wit Kasiu. Nie obrazisz się na mnie? Tak bardzo podoba mi się Twoje drzewko glicynii, że wykopałam swoją spod płotu, zrobiłam jej rusztowanie i też spróbuję zrobić z niej drzewko. :oops:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, bardzo ładna niespodzianka Ci wyszła. Ja nie była az tak zadowlona ze swojej, kiedy się okazało, że zamiast Jackamniego ma JPII bo za nic nie pasuje do Feligonde.
Tobie tez kiepsko pięciorniki padły? Ja już nie kupuję. One chyba uwielbiają wodę a u mniej jej brak.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Kasiu, jak tam? :D
mam nadzieję, że nie masz żadnych strat po tych wichurach co były ;:196 ;:168
no i pewnie jakieś nowe różyczki zakwitły, to pokaż koniecznie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”