Ogródek Robaczka cz. 3
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 3
Kasia, ale pięknie wyglądają te dwa powojniki.
Co to za odmiany?
Co to za odmiany?
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu, dziękuję, aż się rumienię po tych komplementach
Miło mi, że zaglądasz, choć tyle wątków do odwiedzenia, a doba wciąż ma za mało godzin..
Roślinki rosną jak na drożdżach, chyba kluczem jest dobre przygotowanie ziemii i ładne, zdrowe sadzonki
Jule, okrywowe są dla mnie hitem, kwitną nieprzerwanie od maja i ciągle widać mnóstwo nowych pączków
Monia, jesteś zawsze mile widzianym gościem, wpadaj jak najczęściej
Okrywowa obok liliowca? Nie wiem o którą fotę chodzi, ale z okrywowych mam tylko Kent, rośnie razem z Aspiryną, a dalej - przy altanie - jest też Sheer Silk
Kornelio, jak miło, że zaglądasz
Ściskam Cię mocno i życzę zdrowia dla taty
Iwonko
witam nowego gościa! Miło mi, że ogród Ci się podoba, zapraszam! Ścieżka ułożona jest na wylewce z cementu, ale niektórzy układają bez tego podkłądu, tylko na piasku i też jest ok - zobacz np. cudne ścieżki u Asi2 i Oluni
Ilonko, żylistków nie było mi szkoda, bo miały być jaśminowcami
Poza tym mam jeszcze są 4 w ogrodzie i styknie. A miejsce na róże musi być
Nowa rabata pewnie na jesień, teraz będę się bawić w stratega
Moja wisteria rośnie u nas od roku i już zeszłego lata zakwitła, ale to egzemplarz kilkuletni, może mieć ok. 8 latek.
Małgosiu, w donicy są truskawki - jesienią wysadze je do gruntu, bo drzewko kumwkata, z którym rosną musi powędrować do domku.
Gosia, to duet niespodzianka - kupiłam jako dwa Jackmanii, jeden się zgadza, a drugi to Jan Paweł II - oba pasują do róży Indigolette, która się wspina obok, więc chyba udany melanż

Jule, okrywowe są dla mnie hitem, kwitną nieprzerwanie od maja i ciągle widać mnóstwo nowych pączków

Monia, jesteś zawsze mile widzianym gościem, wpadaj jak najczęściej

Kornelio, jak miło, że zaglądasz

Iwonko

Ilonko, żylistków nie było mi szkoda, bo miały być jaśminowcami

Małgosiu, w donicy są truskawki - jesienią wysadze je do gruntu, bo drzewko kumwkata, z którym rosną musi powędrować do domku.
Gosia, to duet niespodzianka - kupiłam jako dwa Jackmanii, jeden się zgadza, a drugi to Jan Paweł II - oba pasują do róży Indigolette, która się wspina obok, więc chyba udany melanż

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żałuję, że nie widać zdjęć
Czytam, że pojawi się nowa rabata. Na pewno będę się przyglądać różom, które tam posadzisz
Sama muszę wymyślić, gdzie posadzić nowe.

Czytam, że pojawi się nowa rabata. Na pewno będę się przyglądać różom, które tam posadzisz

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Kasiu, czy te róże obok lampki, za lawendami to jedna z tych, które wymieniłaś? Szukam dobrej okrywowej, białej róży, która ma niezbyt rozłażące się pędy. White Cover już mam w sporej ilości, Aspiryny też, Swany puszcza te długie baty i to mnie wkurza (szkoda, że nie jest taka kompaktowa jak Pink Swany). Nie wiem co wybrać
Muszę dokupić jedną na jesień.

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie mialy byc tylko roze okrywowe
Schneewittchien nie licze, bo od zawsze byla mi przeznaczona i jako pierwsza zakupilam ale plan rozany konczyl sie na rzedach okrywowych naokolo kola
Na starym osiedlu mielismy porobione rabaty z zoltych pieciornikow a przed nimi wsadzone byly zolte okrywowki - efekt byl caly sezon pierwsza klasa.
Na jednej rabacie tez mialam wsadzone 4 biale miniaturowe pieciorniki i miedzy nimi Swany.... ale nie wiem dlaczego wszystkie mi w sezonie padly tz pieciorniki padly. Dwa na pewno pomrowkowo ale dwa, zdechly tak sobie bez przyczyny... moze wiedzialy ze Swany zajma taka powierzchnie, ze dla nich miejsca nie bedzie

Na jednej rabacie tez mialam wsadzone 4 biale miniaturowe pieciorniki i miedzy nimi Swany.... ale nie wiem dlaczego wszystkie mi w sezonie padly tz pieciorniki padly. Dwa na pewno pomrowkowo ale dwa, zdechly tak sobie bez przyczyny... moze wiedzialy ze Swany zajma taka powierzchnie, ze dla nich miejsca nie bedzie

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Moje pięciorniki też padły, tylko jeden odbił od ziemi..zrobiło się z niego niezłe krzaczysko, ale kwitnąć nie chce. Zupełnie nie wiem o co kaman, podobno nie są wybredne
A róże w tym roku tak mi wybujały, że będę musiała je poprzesadzać 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu codziennie do Ciebie zaglądam, ale nie zawsze się odzywam, bo zawsze tylko powtarzam- pięknie, cudnie, wspaniale....ale to są jedyne słowa jakimi można opisać Twoje rabaty i cały ogród.... stworzyłaś bajeczne miejsce i wciąż zachwycam się od nowa każdym najmniejszym nawet zakamarkiem 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wszystkie zdjęcia już obejrzałam, nie mam pojęcia, dlaczego nie było ich widać wcześniej
Tak pięknie Ci wszystko rośnie, że byłoby żal nie zobaczyć 

- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
Ścieżka wygląda cudnie, naprawdę pięknie się ułożyły kwiaty 
A te malutkie różyczki aż dech zapiera

A te malutkie różyczki aż dech zapiera

Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Kasia,
... dzisiaj ogólnie.....
Bardzo lubię oglądac Twój Ogród,
...niesamowity efekt uzyskałaś przez dodanie tej ścieżki.....
bardzo, bardzo lubię tutaj zaglądać..i podpatrywać, co nowego kwitnie.....
... dzisiaj ogólnie.....
Bardzo lubię oglądac Twój Ogród,
...niesamowity efekt uzyskałaś przez dodanie tej ścieżki.....
bardzo, bardzo lubię tutaj zaglądać..i podpatrywać, co nowego kwitnie.....

Pozdrawiam
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Kasiu jak zwykle piękne widoczki
Zauważyłam, że nawet o truskawki się pokusiłaś
Ja mam w skrzynce na parapecie pnące. Po pierwszym owocowaniu puściły piękne pędy, a potem zaczęły schnąć mimo podlewania i nawożenia
Co do odmiany trawy, również mam Saharę, ale jestem nią strasznie rozczarowana
Sąsiad ma zwykłą i jest piękna, zielona a nasza zaczyna żółknąć 

Zauważyłam, że nawet o truskawki się pokusiłaś

Co do odmiany trawy, również mam Saharę, ale jestem nią strasznie rozczarowana

Czołem Robaczku! Wpadłam popodziwiać (jak zwykle) i przy okazji pochwalę się, że skończyłam dziś pierwszą część ścieżki
. Ma tylko małą dziurę przy oczku, bo jeszcze nie rozpracowałam szczegółów technicznych mojego pomysłu
. Pozdrawiam weekendowo
.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu, bardzo ładna niespodzianka Ci wyszła. Ja nie była az tak zadowlona ze swojej, kiedy się okazało, że zamiast Jackamniego ma JPII bo za nic nie pasuje do Feligonde.
Tobie tez kiepsko pięciorniki padły? Ja już nie kupuję. One chyba uwielbiają wodę a u mniej jej brak.
Tobie tez kiepsko pięciorniki padły? Ja już nie kupuję. One chyba uwielbiają wodę a u mniej jej brak.
Kasiu, jak tam?
mam nadzieję, że nie masz żadnych strat po tych wichurach co były
no i pewnie jakieś nowe różyczki zakwitły, to pokaż koniecznie

mam nadzieję, że nie masz żadnych strat po tych wichurach co były

no i pewnie jakieś nowe różyczki zakwitły, to pokaż koniecznie