Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Miodkowaa u mnie 2 doniczki poniosło! edną ze szczawikiem bordo, drugą z fuksją.
Szczawik tylko korzonki z kłączami odratowane, się odpije- to pewne. Fuksja natomiast , doniczkę pustą na drugim końcu osiedla znalazłam, a fuksję prawie bez szwanku z 10 m od balkonu.
Kwiatki te odratowane z pożogi szczególnie będę dopieszczać i pałam do nich wyjątkowo mocnymi uczuciami ;:167 ;:167 !
Miłego pobytu gdzieś tam :D .
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nerys pięknie zakwitł ;:138 . A to młodziak, czy już taki starszy? Bo moje młode (sadzonki kupione jesienią) to nawet tylu liści nie mają, a co dopiero mówić o kwiatach ;:108 . Jeśli można, to chętnie piszę się na listek, tylko co w zamian :roll: ? Poważnie, oczu od niego nie mogę oderwać :) . A doniczkę ma podobną jak moje skrętniki :wink: .
Begonia świetnie się ukorzeniła - dzielna dziewczynka ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusiu, melduję że paczka doszła, roślinki całe i zdrowe i się nawet po drodze rozmnożyły ;:224 Znowu muszę dokupić doniczek :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Byłam, widziałam i pochwały zostawiam, ale fotki balkonu z perspektywy podwórka dalej nie widać. :(
Twoją fotkę to widzisz najpierw na NK zobaczyłam a dopiero teraz w twoim wątku. :oops:
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

;:138 ;:138 ;:138 Gratuluję 2 miejsca ;:138 .
Piękne masz te skrętniki ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Begoniątko słodkie,a ten nerys ;:167 ;:167 ;:167 Udanego wypadu ;:108
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

kociara pisze:wracaj kurcgalopem bo tęsknię za Twoimi komentarzami

:wit witaj Krysiu i cała reszto ;:4

Wróciłam w niedzielę w nocy, ale ten tydzień jakiś wyjątkowo... byle jaki ;:223 nic mi się nie chce, w pracy niewiele do roboty to i tymbardziej się rozleniwiam ;:14 po pracy spać się chce ale ciągle coś wymyslę i nie odeśpię tamtego tygodnia ;:223 i tak w kółko ;:219
Pogoda była ekstra ;:3 byłam... na Kubie :;230 (czyt. u kolegi Kuby, ale co ja mam ściemniać, jak wróciłam opalona jak z Kuby :;230 )a dzisiaj u mnie już brzydko, chmury, wczoraj okropna burza podlała mi balkonowe ;:224 ale chyba będę musiała zrobić małe uzupełnienie strat....
Roślinki zostawione w zamkniętym domku na 4 dni przeżyły :shock: szwagierka nie przyjechała, ja do tego zapomniałam hibiskusowi kulę wepchnąć ;:124 a on w ekstra formie, szok! Skrętniki całe w pączkach... pokazują buźki i okazało się, że mam trochę zdublowanego lawendowego i fioletowego... fiołków sadzonki za to rozrastają się w zaskakującym dla mnie tempie i ciasno im, a ja nie mam półki! ;:202

Wiktoria_W pisze:Nerys pięknie zakwitł . A to młodziak, czy już taki starszy?

Wiktoria byłam i widziałam, że i Ty doczekałaś się kwiatka skrętnika - do tego takiego wspaniałego jakiego i ja kiedyś miałam... ale nie wiem czy jeszcze mam, bo czekam na kwitnienie chyba 2 NN doniczek...
Nerys to nie taki młody - kupiony dokładnie rok temu na allle.gro stał sobie w liściach, już go rozdzielałam i mam 2 doniczki i w końcu pofatygował się zakwitnąć... ostatnio naskubałam mu trochę liści do ukorzenienia, więc wiesz.... ;:224
Niunia1981 pisze:Agusiu, melduję że paczka doszła, roślinki całe i zdrowe i się nawet po drodze rozmnożyły

cieszę się, że TYM RAZEM paczka dotarła :twisted: niech ładnie rosną... a tam było co rozmnażać??
arlet3 pisze:ale fotki balkonu z perspektywy podwórka dalej nie widać.

Arletko i chwilowo nie zobaczysz :;230 bo nie dość, że ciągle leje to jeszcze i kwiatki mi... powyzdychały trochę i nie jest juz tak nice jak było, więc i został wstyd fotografować... :oops:
jola1313 pisze:Gratuluję 2 miejsca

dzięki Jola ;:196

Zdjęć chwilowo żadnych nie posiadam... to z lenistwa ;:131 ale postaram się nadrobić...
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Nerys piękny jest . Bardzo ładny ma kolor kwiatów. I sadzoneczka jest niczego sobie .
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Przyszłam do Ciebie zebrać o listek Nerysa..Widziałam, jakie zakupy listkowe poczyniłaś, więc o wymianę będzie trudno, ale jeżeli okaże się, że jest coś czego nie masz a chcesz, a ja mam, to daj znać :wink:

a w ogóle to pięknie ci skrętniki rozkwitły :)
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja bym bardzo chętnie wymieniła się listkami, bo sadzonki, niestety, nie posiadam :( . Możemy też poczekać aż te dwa Ci rozkwitną i będziesz wiedzieć, co i jak. Ewentualnie możemy na PW się dogadać co do jakichś innych liści ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

mniodkowa pisze:Zdjęć chwilowo żadnych nie posiadam... to z lenistwa ;:131 ale postaram się nadrobić...

i nie wiem jak to się stało, naprawdę nie wiem :oops: aparat do ręki wzięłam bo zakwitły pięknie hibiskusy ;:167 i jakoś aparat z rąk zniknął.... ;:202 pojęcia nie mam co ja nagle zrobić musiałam, że zdjęć nie wykonałam ;:223 nie wiem kogo obwiniać ;:224 ale zdjęć nie ma ;:224

Aloesiku - sadzoneczka nerysa faktycznie wypasiona, bo pasłam ją rok ;:223 niechby spróbowała być byle jaka... :evil:

Migotka pisze:Przyszłam do Ciebie zebrać o listek Nerysa..

no to trzeba będzie "wybadać" co tam posiadasz i coś pokombinujemy ;:224 moje nowo posadzone liście póki co żyją... to o wymianie z nowości trzeba będzie pomysleć duuużo później, a tymczasem skupimy się na tym co żyje ;:108

Wiktoria - :uszy

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Nerys wielkie wow ;:oj
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Skrętniczek ślicznie zakwitł ;:138 mnie fiołkoza ani skrętnikoza nie grozi ale pooglądać pięknotki to i owszem :) lubię.
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, oj dają te twoje skrętniki po oczach. No ale należy ci się, bo o ile pamiętam, miałaś z nimi mnóstwo problemów, znaczy z ukorzenianiem chyba. :roll:
Na razie przelatuję tak ogólnie przez moje ulubione wątki, ale mam nadzieję, że teraz będę już na bieżąco. :)

A tak przy okazji, jak tam twoje balkonowe żyją, coś nic nie piszesz o nich. No bo chyba żyją? ;:224
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

I tutaj miałam zaległości :oops:

Ale warto było przeglądnąć kilka stron wstecz... Zobaczyłam cudne skrętniki i hoje ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”