Różyczka w gaju...
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różyczka w gaju...
Star Profusion- i pomyśleć ,że miałam go w ręku ale wyglądał na małego i nie kupiłam
a tak podobają mi się takie kwiatki.

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pada!
Jeśli się dziwicie tej radości, to dodam, że przez ostatnich co najmniej 5 dni nie spadła u nas ani jedna kropla - przy upale powyżej 30 stopni...
Zdążyłam przed deszczem jeszcze trochę wykosić przed domem i wybiec z aparatem, żeby sfotografować rabatkę - niestety w tej nowej części pustą, bo czasu na posadzenie róż nie wystarczyło...

A więc róże mogę zaprezentować tylko w doniczkach:

Ale - ponieważ dwie z nich odsłaniają już co nieco swoich wdzięków, to coś tam dało się sfotografować.
Home&Garden - pierwszy kwiatek:

Mon Petit Chou - pierwszy pączek. Przy okazji - Annes - dziękuję za zdjęcie i dobrą recenzję tej róży

Jeśli się dziwicie tej radości, to dodam, że przez ostatnich co najmniej 5 dni nie spadła u nas ani jedna kropla - przy upale powyżej 30 stopni...
Zdążyłam przed deszczem jeszcze trochę wykosić przed domem i wybiec z aparatem, żeby sfotografować rabatkę - niestety w tej nowej części pustą, bo czasu na posadzenie róż nie wystarczyło...

A więc róże mogę zaprezentować tylko w doniczkach:

Ale - ponieważ dwie z nich odsłaniają już co nieco swoich wdzięków, to coś tam dało się sfotografować.
Home&Garden - pierwszy kwiatek:

Mon Petit Chou - pierwszy pączek. Przy okazji - Annes - dziękuję za zdjęcie i dobrą recenzję tej róży

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Ciekawa jej jestem jak się zaprezentuje po skończeniu prac.

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Rabata koło studni będzie piękna!
- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

A mnie oprócz pomysłowej rabaty podoba się też studnia.

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ewa, fajny zakątek koło studni
rozyczki wybrałas cudne, gdzie kupilas S.Kneippa? Tez w Rosarium? Ładna sadzoneczka? Wciąż o nim myślę.. 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Ciekawe, czy Ci choć porządnie podlało? U mnie pada codziennie i codziennie są burze - po kilka. Co prawda muszę oddać sprawiedliwość - nie leje cały czas, bo potem (i przedtem) jest słońce.
Wkurza mnie to już jednak, bo mam przeczucie, że mi cały ogród zapleśnieje.
Wkurza mnie to już jednak, bo mam przeczucie, że mi cały ogród zapleśnieje.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zachwycająco wygląda obłożona kamieniem studnia i zakomponowana wokół niej rabata. Pomysł rewelacyjny i widok będzie naprawdę super 

- gajowa
Majka, Kania i Aga - bardzo się cieszę, że podoba Wam się rabata
Teraz i ja nareszcie zaczynam coś widzieć i coś mi się powoli układa w całość. Jeszc
ze zresztą nie do końca wiem, co będzie dalej...Na pewno druga rabata - na prawo od tej na zdjęciu, która będzie jakby zamykać tę część, równiez w podobnym, nieregularnym kształcie, ale nie identyczna; nie lubię idealnej symetrii
Kasiu, tak - S. Kneippa kupiłam w Rosarium, niestety sadzonka jest raczej drobna i niewielka, prawdę mówiąc byłam trochę zaskoczona wiedząc, że docelowo ma to być spory krzak
nawet się zastanawiam teraz, gdzie go posadzić, planowałam gdzieś jako tzw. soliter, ale teraz już sobie myślę, że może na samym końcu rabaty? Żeby ją zamykał?
Wandziu - już się poprawiłam...
Małgosiu, wczoraj podlało u mnie raczej średnio, ale za to teraz podlewa solidnie - właśnie jakas godzinę temu zaczął padać ulewny deszcz i trzyma nadal
Odpukuję w niemalowane - nie zapleśnieje Ci, nie zapleśnieje...
A dzisiaj w ogrodzie pielęgnowałam głównie jedną roślinkę, która pojawiła się wczoraj wieczorem

Teraz i ja nareszcie zaczynam coś widzieć i coś mi się powoli układa w całość. Jeszc

Kasiu, tak - S. Kneippa kupiłam w Rosarium, niestety sadzonka jest raczej drobna i niewielka, prawdę mówiąc byłam trochę zaskoczona wiedząc, że docelowo ma to być spory krzak

Wandziu - już się poprawiłam...

Małgosiu, wczoraj podlało u mnie raczej średnio, ale za to teraz podlewa solidnie - właśnie jakas godzinę temu zaczął padać ulewny deszcz i trzyma nadal

A dzisiaj w ogrodzie pielęgnowałam głównie jedną roślinkę, która pojawiła się wczoraj wieczorem

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Ewciu, moja mama, z którą codziennie rozmawiam przez telefon, nie może uwierzyć, że u mnie i mokro i nie najcieplej. Ona natomiast pływa w upale, od wielu dni - no, może dziś wreszcie trochę zelżało. Też świętokrzyskie...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jaki słodki mały ogrodnik....pewnie nieoceniona pomoc w ogródku
i z tyłu odpoczywa po ciężkiej pracy czworonożny pomocnik
Przy takiej brygadzie to nowa rabata powstanie w tempie ekspresowym 

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Piękne różyczki!
Twoja Nostalgia taka jaśniutka, u mnie w tym roku jakoś taka mocno malinowa. Nie mam pojęcia dlaczego taka ciemna jest.
Twoja Nostalgia taka jaśniutka, u mnie w tym roku jakoś taka mocno malinowa. Nie mam pojęcia dlaczego taka ciemna jest.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- gajowa
Justynko
Co do mojej Nostalgii - zmienia kolory, na początku była jasna, a teraz też bardziej malinowa...
Agnieszko - i tak sie stało, jak przepowiedziałaś
jest nowa rabata!
Mało tego - jest też zapowiadana dawno ścieżka (no, prawdę mówiąc jest mniej więcej połowa ścieżki, bo kamień się skończył...) ) i tym razem uczciwie muszę napisać: projekt mój, wykonanie M
Okazało się, że on jednak lepiej ode mnie układa obramowania i krawężniki, więc ta praca mi odpadła.
Ja za to lepiej układam wykopaną darń w miejscach, gdzie jej brak lub gdzie są jakieś dołki i nierówności, tym samym więc powstało to, co prezentuję poniżej.

Aha - różyczki wreszcie też zostały posadzone na nowej rabacie, niestety wiadomo już na pewno, ze brakuje tu jeszcze dwóch i że musza być bardzo ciemne (buraczek-fiolet) i niewielkie...jeszcze nie wiem, jakie... chciałam zamówić w R. Heidi Klum, ale nie było...

Agnieszko - i tak sie stało, jak przepowiedziałaś

Mało tego - jest też zapowiadana dawno ścieżka (no, prawdę mówiąc jest mniej więcej połowa ścieżki, bo kamień się skończył...) ) i tym razem uczciwie muszę napisać: projekt mój, wykonanie M

Ja za to lepiej układam wykopaną darń w miejscach, gdzie jej brak lub gdzie są jakieś dołki i nierówności, tym samym więc powstało to, co prezentuję poniżej.

Aha - różyczki wreszcie też zostały posadzone na nowej rabacie, niestety wiadomo już na pewno, ze brakuje tu jeszcze dwóch i że musza być bardzo ciemne (buraczek-fiolet) i niewielkie...jeszcze nie wiem, jakie... chciałam zamówić w R. Heidi Klum, ale nie było...

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ewuś piękna ścieżka
Różyczki posadzone,teraz tylko czekać aż się rozrosną