Janku nie dość, że masz taki piękny ogród, to jeszcze tak niesamowicie obfotografowany! trochę jestem namolna, ale jak już są takie piękne zdjęcia, to może mógłbyś je podpisywać, dla takiego laika jak ja Twoje Kwiaty to prawie same zagadki... A za całokształt szóstka z plusem!
Jestem pierwszy raz w Twoim ogródku i cieszę się, że trafiłem na kolejną osobę z mojego terenu. Mój dom rodzinny jest 20 km od Rybnika, choć ja sam przeniosłem się pod stolicę. Ale przez dziesięć lat uprawiałem ogród u rodziców i czuję sentyment do tego miejsca.
Janku, masz śliczny ogród i robisz bardzo dobre zdjęcia. Oczywiście dołączam się do wielbicieli Twoich ranników, bo takiego łanu jeszcze nie widziałem. Zresztą sam nie posiadam tych kwiatuszków i na pewno teraz będę chciał to nadrobić. Widzę, że i zawilce greckie ładnie się u Ciebie rozrastają. Mam je od wielu lat ale nie rosną u mnie szybko. Kiedyś zmarnowałem cebulki tych kwiatków o białym kolorze, które przywiozłem z zagranicy. Po prostu wtedy jeszcze nie wiedziałem, że trzeba je namoczyć przed posadzeniem.
Ale najbardziej urzekł mnie Twój ciemiernik o ciemnych kwiatach. Ciemierniki wzbudzają podziw, bo kwitną sobie w najlepsze w środku zimy. I to nie tylko te niskie, tuż przy ziemi, ale tak samo robi wysoki ciemiernik cuchnący. Moja mama mówi na to dziwadło "palma" bo ma pióropusz liści na gładkiej i sztywnej łodydze. No ale Twój ciemiernik jest wspaniały ze względu na ten piękny kolor kwiatów.
Moje gratulacje z perfekcyjnie zadbanego ogródka i czekam na kolejne zdjęcia!
Jacek
dziękuję bardzo za odwiedziny! ja też zawsze się ciesze kiedy widzę kogoś z moich okolic. No i witam w moim ogrodzie. bardzo (nawet nie wiesz jak bardzo) się cieszę, że wpadłeś i, że Ci sie spodobało! zapraszam ponownie!