Mój pierwszy ogród
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój pierwszy ogród
Marika co tam u ciebie? 

- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam, witam
dawno mnie nie było ale zaczął się sezon urlopowy dlatego cały czas mam gości.
Jednak już poszli spać więc nadrabiam zaległości
Bożena Śmigielska - Bardzo dziękuję, to prawda frajdę mam straszną, mój m już nie może mnie słuchać
lulka - Jestem, odwiedziłam Twój ogród i jak zwykle szczękę zbierałam z podłogi. Cudnie
A teraz trochę nowinek. Zakwitło mi kilka nowości
Żółta Dalia - oczywiście plaga mrówek, już mi ręce opadają nie wiem co zrobić żeby pozbyć się niechcianych lokatorów

Zakwitła mi pierwsza Róża Hanne. Śliczny wielki kwiat i pachnie
Puszcza też nowe pędy

Kwitną Floksy różowe i fioletowe, a białe przygotowują się do kwitnięcia

Nawet jedna z trzech żurawek zabiera się do kwitnięcia

Tytoń cały czas raczy nas swoim pięknem

Ranunculus - to chyba jaskier? Prawie kwitnie

Wydawało się że wiśni w tym roku nie będzie ale na szczęście troszeczkę jest

dawno mnie nie było ale zaczął się sezon urlopowy dlatego cały czas mam gości.
Jednak już poszli spać więc nadrabiam zaległości

Bożena Śmigielska - Bardzo dziękuję, to prawda frajdę mam straszną, mój m już nie może mnie słuchać

lulka - Jestem, odwiedziłam Twój ogród i jak zwykle szczękę zbierałam z podłogi. Cudnie

A teraz trochę nowinek. Zakwitło mi kilka nowości

Żółta Dalia - oczywiście plaga mrówek, już mi ręce opadają nie wiem co zrobić żeby pozbyć się niechcianych lokatorów

Zakwitła mi pierwsza Róża Hanne. Śliczny wielki kwiat i pachnie

Kwitną Floksy różowe i fioletowe, a białe przygotowują się do kwitnięcia

Nawet jedna z trzech żurawek zabiera się do kwitnięcia

Tytoń cały czas raczy nas swoim pięknem

Ranunculus - to chyba jaskier? Prawie kwitnie

Wydawało się że wiśni w tym roku nie będzie ale na szczęście troszeczkę jest

Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- marika2006
- 200p
- Kontakt:
Białe Floksy już zakwitły 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Któregoś roku miałam tytoń i byłam z niego bardzo zadowolona: bezproblemowy, kwitł całe lato.
Nie rozumiem, dlaczego go więcej nie kupiłam
U mnie floksy też zaczynają kwitnąć. Skoro zakwitł Ci biały, to proszę o zdjęcie bo to mój ulubiony kolor
Nie rozumiem, dlaczego go więcej nie kupiłam

U mnie floksy też zaczynają kwitnąć. Skoro zakwitł Ci biały, to proszę o zdjęcie bo to mój ulubiony kolor

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Marika ja swojego tytoniu nie wyrzucam jesienią , siedzi w gruncie do wiosny, a wiosną mam pełno jego siewek 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Kwitna floksy
u mnie tez ...jakie one sa piekne a wieczorem tak cudnie pachną.....
u mnie jeszcze miesza sie do tego zapach maciejki i przygrywaja swierszcze....no czego chciec wiecej...gdyby nie komary spałabym w hamaku 

- lulka
tak tak gdyby nie komaryKeetee pisze:Kwitna floksyu mnie też ...jakie one sa piekne a wieczorem tak cudnie pachną.....
u mnie jeszcze miesza sie do tego zapach maciejki i przygrywaja swierszcze....no czego chciec wiecej...gdyby nie komary spałabym w hamaku

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Mariko z tymi mrówkami to wszędzie prawdziwa plaga. Ja ostatnio przez nie straciłam jedną z pięknych wielkich żurawek
Pod każdym kamieniem mrowisko
Żółciutka dalia prześliczna, u mnie dopiero zaczynają kwitnąć. Musze troszkę je odżywić, bo rosną na rabacie, na której przeważnie jest bardzo sucho, nie zawsze dochodzi podlewanie, a deszczyk nie chce padać, susza niesamowita....

Żółciutka dalia prześliczna, u mnie dopiero zaczynają kwitnąć. Musze troszkę je odżywić, bo rosną na rabacie, na której przeważnie jest bardzo sucho, nie zawsze dochodzi podlewanie, a deszczyk nie chce padać, susza niesamowita....
- marika2006
- 200p
- Kontakt:
heliofitka - Ja mam tytoń po raz pierwszy ale jestem z niego bardzo zadowolona, nieprzerwanie kwitnie, a jedyna pielęgnacja to oberwanie zeschniętych kwiatków.
Bożena Śmigielska - skorzystam ze sposobu
Może się uda. Później zbierasz siewki i sama wysiewasz, czy rozsiewają się naturalnie?
Keetee - U mnie jeszcze lawenda na tarasie pachnie cudnie. Dodatkowo odstrasza komary
lulka - Nie znałam wcześniej tych kwiatów, zapewne dlatego, że nie hoduje się ich w doniczkach
Jednak jestem naprawdę zauroczona.
AGNESS - Mrówki to prawdziwe utrapienie, straciłam przez nie trzy chryzantemy
Ale walka trwa, a ja się nie poddaję 
Białe floksy

Jaskry

i oczywiście jedyna kwitnąca żurawka

Bożena Śmigielska - skorzystam ze sposobu

Keetee - U mnie jeszcze lawenda na tarasie pachnie cudnie. Dodatkowo odstrasza komary

lulka - Nie znałam wcześniej tych kwiatów, zapewne dlatego, że nie hoduje się ich w doniczkach

AGNESS - Mrówki to prawdziwe utrapienie, straciłam przez nie trzy chryzantemy

Białe floksy

Jaskry

i oczywiście jedyna kwitnąca żurawka

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Mariko ja swój tytoń zostawiam na zimę , wyrywam go wiosną jak robię porządki. Mam zawsze pełno siewek i je wtedy flancuje tam gdzie chce żeby rósł .Najbardziej lubię jego zapach wieczorem, bo on wieczorem najładniej pachnie 

- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Wpadam z rewizytą i przypominają mi się moje nieśmiałe początki. Masz spory potencjał w ogrodzie a z czasem będzie Ci przybywać coraz więcej roślin, mnie się bardzo podobają Twoje floksy.
Pytaj, podpatruj ogrody i czekaj, bo każdy ogród wymaga czasu, mnóstwa pracy i miłości.
Pytaj, podpatruj ogrody i czekaj, bo każdy ogród wymaga czasu, mnóstwa pracy i miłości.
- lulka
Przepraszam, że się wtrącę, ale z całą pewnością mogę powiedzieć, że jest to roślinka bezobsługowa, która rośnie wszędzie i mocno się rozsiewa. Jest piękna, bardzo lubię te kwity..barwę, kształt, zapach...piwosz1 pisze:Mireczko czy floksy są trudne w uprawie?

- marika2006
- 200p
- Kontakt:
Bożena Śmigielska - Dzięki 
JLG - Nie wiedziałam że są takie wielkie, a do tego szybko się rozrastają. Już mam łąkę pełną floksów
piwosz1 lulka - To prawda, nic przy nich nie robiłam, żyją same sobie i są naprawdę śliczne
A teraz małe pytanko: Co to za kwiat?

I kilka nowinek:
Zakwitła róża NN, spadek po teściowej, stłamszona przez słoneczniki ale dała radę naszczęście

Słoneczkiki też zaczynają kwitnąć, a tak wysoko urosły że sięgają mi już powyżej głowy

I inne roślinki

JLG - Nie wiedziałam że są takie wielkie, a do tego szybko się rozrastają. Już mam łąkę pełną floksów

piwosz1 lulka - To prawda, nic przy nich nie robiłam, żyją same sobie i są naprawdę śliczne

A teraz małe pytanko: Co to za kwiat?

I kilka nowinek:
Zakwitła róża NN, spadek po teściowej, stłamszona przez słoneczniki ale dała radę naszczęście

Słoneczkiki też zaczynają kwitnąć, a tak wysoko urosły że sięgają mi już powyżej głowy

I inne roślinki

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Piękny floksowy bukiet .
Żółte kwiatuszki ,to rudbekia naga .

Żółte kwiatuszki ,to rudbekia naga .
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21