Ogród Andzi cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Andzi cz.2

Post »

Aga ;:3 przetacznika kawałeczek Ci odetnę ;:108 nie szukaj.

Rumba odbiła i zaczyna kwitnąć.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, powtórzę za przedmówcami, Jest bajecznie u Ciebie. łubin wpadł mi w oko, jakie okazy. Rzadko spotyka się tak dorodne jak u Ciebie. I pozostałe roślinki są dorodne. Czy ta ostóżka jest w rzeczywistym kolorze czy przekłamany. Jest śliczny kolor.
Na " Rumbę" czekam , jest w pąkach u mnie jeszcze.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na ogólnych zdjęciach pięknie odbijają w tle ostróżki.Muszę gdzieś wykombinować ta ciemną.U Tadzia widziałam boskie pełne ostróżki,takie żeby gdzieś zdobyc.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jaka masa pięknych kwiatów u Ciebie. :roll:
Cudne, dorodne przetaczniki, Hagley Hybrid obsypany kwiatami.
Róża Samba u mnie zmarzła na amen i nie odbija, a tawułka Fanal gdzieś mi przepadła, czy mogła zmarznąć?
Masz mnóstwo kamieni, czy to wapienie, u mnie po każdej zimie pękają, a tak je lubię gdyż ładnie wyglądają wśród roślin. :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Niebywale kwieciste widoczki :) Mój ogródek jakiś zapóźniony, ani liliowce, ani jeżówki ani tawułki :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirabelo :wit kolor łubinu jest taki jak na zdjęciu...rumba ładnie odbiła w tej chwili kwitnie już kilkoma pączkami.
Gosiu :wink: HI,HI :;230 ;:173 chyba się gdzieś umówimy i podprowadzimy kilka nasionek u Tadzia :;230 Nie mam ostatnio czasu pobuszować po ogrodniczych sklepach, ale rozejrzę się za ostróżkami pełnymi ;:108
Taju róże w tym roku miały ciężką przeprawę, sama się dziwię że przy takich mrozach żadna sztuka mi nie wypadła...rumbę przesadziłam w inne miejsce, całe korzenie były objedzone przez nornice. Myślałam że nic z niej nie będzie ale odbiła z jednego oczka. Hi ,hi na wiosnę skusiłam się i dokupiłam jeszcze dwie róże...nie znam nazw tych które rosną w ogrodzie i kupiłam oczywiście taką samą jaką już mam. Druga za to jest bardzo ładna, tylko oczywiście była nie podpisana.
Tawułek nie miałam do tej pory, ale tak mi się wydaje że nie powinny wyginąć...wiem że tawułki jak przekwitną usychają, na wiosnę odbijają od nowa. Dwie sztuki posadziłam pomiędzy hostami, jak przekwitną liście host będą maskować puste miejsca. Hosty jeszcze są małe ale w nowym sezonie powinno być już ok.
Kamienie to wapienie, też pękają po zimie jest ich coraz więcej ale są dużo drobniejsze...w tym roku już wrosły pomiędzy rośliny, kolor też zrobił się ciemniejszy. Ładnie wyglądają z pomiędzy liści bylin.
snowflake :wit jeżówki u mnie też jakieś opóźnione...maja pączki ale coś nie chcą kwitnąć.
Tawułki wyglądały bardzo ładnie ale szybko przekwitły.
Po ostatnich ulewach wszystko jest poprzewracane, nie wygląda to za pięknie...hi, hi a było tak ładnie ;:185 :;230
Czeka mnie też przeróbka skalniaka, wszystkie iglaki w mni wydaniu muszę przesadzić...posadziłam za blisko budynku, ktoś się czepia ;:124 Musze coś wykombinować ale w tym miejscu najlepiej wszystko pasuje ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Zapachniłaś ziołami i liliami.
Ziółka to rzeczywiście dobrze rosną przy ścianie na słońcu, moje tymianki najlepiej rosną w kamieniach na drodze. :;230
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu piękne skalniaczki w kamieniach. ;:138
Widzę, że masz dużo bazylii w doniczkach, zawsze sadzisz w doniczkach?
Ja co roku wysiewam na warzywniaku, ale w tym roku Mama staruszka nieopatrznie mi wyplewiła. :(
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu ale u Ciebie pieknie i kolorowo, Twoje rojniczki tworzą juz ładne duże kępki moje to na razie maluszki w doniczkach , ale przecież też kiedyś się rozrosną... Lilie śliczne i pewnie pięknie pachną, moje pachnące jeszcze nie kwitną. Ciekawie wygląda ten kawałek kamienia ze śładami muszli.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Aniu....zaglądam do Ciebie bardzo często.....ale jakoś z pisaniem gorzej....
oglądam i zachwycam się przetacznikami....cudne masz i takie kępy ;:oj
wspaniała kępa pysznogłówki....moja jasnoróżowa zanikła....
w ogóle jakoś w tym roku kiepsko mi wszystko rośnie... ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, ślicznie u ciebie. Bardzo ładne i zdrowe roślinki :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolka :wit to prawda że tymianki uwielbiają takie miejsca...widziałam na fotce kompozycję. Tymianki posadzone były pomiędzy płytami przy kąciku wypoczynkowym...cel był taki aby podczas chodzenia trącać rośliny i delektować się zapachem. Tylko zawsze się zastanawiałam jak w takim miejscu kosić, przecież tymianek też musiał być koszony :wink:
Mam jeszcze jakieś zioła ale nie pasują mi, zapach jak dla mnie jest nieprzyjemny. Lubię tylko zapach lawendy i bazylii.
Lilie niestety nie są pachnące, zdobią tylko kwiatami.
Taju bazylię dostałam gotową w doniczkach...podlewam tylko i więcej nic z nią nie robię...pomiędzy bazylią jest jeszcze jakaś zioło posadzone. Po zapachu kojarzę że można dodawać do flaków. Hi, hi ale wolę nie próbować bo nie wiem co to jest, później można mieć różne nieprzyjemnie sprawy :;230 Szybką chorobę albo coś podobnego ;:224
Iwonko skalniaczki w tamtym roku posadziłam na jesieni, po dwie rozetki blisko siebie...w tym roku narosło bocznych przyrostów że się nie mieszczą obok siebie...jednego gatunku jest bardzo dużo pozostałe posadzone są w tym roku.
Muszelki na kamieniach wyglądają fajnie, tych odcisków jest bardzo dużo...te kamienie są ze starej podmurówki z domu. Kiedyś chyba był taki kamień dostępny, teraz chyba nie wolno takich kamieni użytkować ...M nawiózł mi sporo kamieni z wykopów pod fundamenty ale te kamienie są czyste bez odcisków.
Grażynko :wit nie narzekaj od czasu do czasu zaglądam do Ciebie, nie widzę żadnych biednych kwiatów tylko wszystkie wypasione ;:108 aż miło popatrzeć. Roślinami które wypadły się nie przejmuj...na ich miejsce przybędzie na pewno jakiś rarytasik ;:215
Kropelko ;:167 jakie tam ładne...na całej długości w wzdłuż drogi wszystkie rośliny dopadł jakiś grzyb...liście brązowieją. Na fotkach tego nie widać ale w rzeczywistości paskudnie to wygląda. A tak w ogóle po ostatnich ulewach w ogródku jest do bani. Mam ochotę wywalić wszystkie byliny.
Na przesadzanie też mnie bierze ale z czasem krucho. Ogórki zaczynają wysyp...w grzędach badyle że dziś jak zobaczyłam to słabo mi się zrobiło. Chwyciłam za grackę i część oplewiłam ale nie wszystko, krzyż za bardzo boli. Podwiązałam przy okazji pomidory, na razie ładnie wyglądają ale chyba je trzeba czymś pochlapać od grzyba :?:
Czytałam że można pryskać wodą z mlekiem ale nie pamiętam proporcji i nie wiem czy to skutkuje :oops:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, fakt, na zdjęciach wszystkiego nie widać. Tu wszystko wygląda na zdrowe i dopieszczone. Ja mam podobnie ze wszystkim. Dziś też zrobiłam rundkę wokół pomidorów, ale stwierdziłam, że dadzą radę póki co bez chemii. i niech tak zostanie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Aniu jak weszłam tak nie chce mi się stąd wyjść.... ale muszę uciekać bo już świta...u Ciebie jak w bajce.... po przeróbce lepiej się prezentuje....faktycznie ta zieleń to aż przemawia ..widzę że kwitnie Ci szałwia muszkatołowa.... Aniu błagam zbierz nasion z niej ...szukam wszędzie u nas ani nasion ani sadzonek nie uświadczysz...błagam nie ścinaj kwiatostanu niech dojrzeje....
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Aniu- a pryskałaś je teraz czymś ??? (monardy)
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”