Miłość od pierwszego sadzenia
Re: Miłość od pierwszego sadzenia
Aguniado - ogród ma 6 lat, tulipanowiec miał ok 1,0 m kiedy był u mnie posadzony. Zakładam, że ma ok 10 lat (chyba) 

Sagima
Tym bardziej są powody do radości! Rób mu dużo zdjęć, bo kwiaty są naprawdę piękne 

Zapomniała dopisać, że to jest.............. jeden jedyny kwiatuszek:-). Ale radości sprawił jakby cale drzewko zakwitło.......... 

Sagima
Nie szkodzi, ważne że jest 

Kochana, ja już od trzech lat chodziłam koło drzewka i prosiłam:...... "choćby jeden kwiatuszek".......
Wierzę w to, że po prostu mój tulipanowiec chciał mi sprawić przyjemność!!!!
U mnie ogromny dzisiaj skwar!!!!!!!!!!!! W pracy gorąco!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam,
Wierzę w to, że po prostu mój tulipanowiec chciał mi sprawić przyjemność!!!!
U mnie ogromny dzisiaj skwar!!!!!!!!!!!! W pracy gorąco!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam,
Sagima
Wyobrażam sobie jak dużo radości Ci sprawił 
U mnie skwar, ale nie w pracy... mam nadzieję, że odczuję go po powrocie do domu, w ogrodzie - czeka mnie trochę pracy... Mrówki szaleją, a i opryski na mszyce/grzyba trzeba znowu powtórzyć... plaga jakaś z tymi szkodnikami w tym roku...
Udanego popołudnia!

U mnie skwar, ale nie w pracy... mam nadzieję, że odczuję go po powrocie do domu, w ogrodzie - czeka mnie trochę pracy... Mrówki szaleją, a i opryski na mszyce/grzyba trzeba znowu powtórzyć... plaga jakaś z tymi szkodnikami w tym roku...
Udanego popołudnia!
Mrówki szaleją też i u mnie, rozsypuję granulat, ale mam wrażenie, że niedostatecznie pomaga. A ty co używasz?
Sagima
Granulatu Substrala - można go sypać lub rozcieńczyć w wodzie i podlewać... właśnie lecę to zrobić!
Przybyłam pogratulować cudownego kwiatu tulipanowca
U mojej mamy rośnie jeden już od dobrych 8-9 lat i wciąż czekamy. Bardzo ładny kwiat. Teraz co roku będziesz mogła się zachwycać coraz to ich większą ilością

Och Alicjo, taką mam właśnie nadzieję, że co roku będzie co raz więcej tych przepięknych kwiatuszków!!!!
Sagima
Ile lat ma Twoje drzewo ?
Alicjo - ogród ma 6 lat, tulipanowiec miał ok 1,0 m kiedy był u mnie posadzony. Zakładam, że ma ok 10 lat (chyba) !!!!!! 

Sagima
I co, przekwitł ten jedyny kwiat? Czy może pojawiły się następne? Nie wiem właściwie, jak kwitnie tulipanowiec. Czy to już koniec na ten rok? Ale gratuluję tego pierwszego kwiatu i oby w następnych latach było ich coraz więcej. 

Lineto, to był niestety jedyny kwiatuszek, przekwitł, teraz wygląda jak tulipan bez płatków, pozostał gruby pręcik. Mam jednak nadzieję, że to był początek i kolejne lata zaowocują w setki kwiatów.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Sagima