Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj! Oj! Co to będzie? Mam nadzieję, że nic 

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Kolorowych snów Effa 
A ledwo zdążyłam napisać poprzedni post to wywaliło mnie za drzwi. Czyżby forum sugerowało "wynocha do spania"?
No to idę
Dobranoc wszystkim życzę.

A ledwo zdążyłam napisać poprzedni post to wywaliło mnie za drzwi. Czyżby forum sugerowało "wynocha do spania"?

No to idę

Dobranoc wszystkim życzę.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chodziło mi między innymi o te roślinki.AlfaXIII pisze:No to następna callisia. Callisia repens. Polskie nazwy to: kalizja płożąca, smużyna płożąca.
Pokrój płożący do zwisającego. Liczne, cienkie pędy pokryte małymi jajowatymi listeczkami.
![]()
![]()
Coś bardzo podobnego dostałam też od Basi k. Na razie siedzi osobno ale nie wykluczam, że to to samo.
Za zaproszenie dziękuję , już z niego korzystam.
Jagoda :P
Jagoda, mogę się podzielić ledeburią i callisią. Callisia trudno się ukorzenia, przynajmniej u mnie ;).
Fasolnik to siewki jednorocznego pnącza a tradescantia blossfieldana, wbrew pozorom, to jeszcze maluch. Mam dwa pędy, którym uszczknęłam czubki i wetknęłam do ziemi. Zatem już mam 4
Ale jeszcze trzeba poczekać aż będzie więcej by było co wysyłać.
Fasolnik to siewki jednorocznego pnącza a tradescantia blossfieldana, wbrew pozorom, to jeszcze maluch. Mam dwa pędy, którym uszczknęłam czubki i wetknęłam do ziemi. Zatem już mam 4

Mniej więcej tak to wygląda. To część "kolekcji" reszta jest na balkonie. Na zimę wraca na ścianę.Beata703 pisze:Gdzie Ty te wszystkie trzykrotki trzymasz czy one muszą mieć jakieś specjalne warunki.![]()

A to jest papirus po zimie. Wygląda tak sobie ale już wypuszcza stadko młodych pędów

I duży beniamin. Wygląda na to, że się zaaklimatyzował u mnie

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2007, o 11:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja wczoraj pierwszy raz wystawiłam moje trzykrotki na balkon ,ale przed zmrokiem wróciły do domku . Trochę boję się zostawiać je na noc Marto rozwiej moje wątpliwości jeżeli takowe są .
A czy wszystkie trzykrotki które posiadam mogą przebywać na balkonie?
setkrezja purpurowa , zebrina , Tradescantia albiflora , Tradescantia cerinthoides i najnowsza o która pytałam jak ukorzenić cała zielona kwitnie małymi kwiatuszkami na biało podobna do tej Twojej
A czy wszystkie trzykrotki które posiadam mogą przebywać na balkonie?
setkrezja purpurowa , zebrina , Tradescantia albiflora , Tradescantia cerinthoides i najnowsza o która pytałam jak ukorzenić cała zielona kwitnie małymi kwiatuszkami na biało podobna do tej Twojej

Możliwe, że będzie to tradescantia fluminensis odmiana zielona. Tylko ona niezmiernie rzadko zakwita więc nie wiem. Może wkleisz zdjęcie? Będzie łatwiej ocenić.
Moje trzykrotki dawno wyeksmitowałam na balkon i dobrze im tam jest. One jedynie mrozu nie przetrwają a ten nam już nie grozi. Mam nadzieję
Ps. Właśnie zadziałało forum i... właśnie wylazło słoneczko ;:26
Moje trzykrotki dawno wyeksmitowałam na balkon i dobrze im tam jest. One jedynie mrozu nie przetrwają a ten nam już nie grozi. Mam nadzieję

Ps. Właśnie zadziałało forum i... właśnie wylazło słoneczko ;:26
Sezon polowań na... mszyce ogłaszam za otwarty!!!!

Powiedzcie jakie macie metody na te małe zarazy. Jak na razie wpierniczają mi stokrotki i jaskra
Środek jaki posiadam to raczej traktują jak odżywkę 

Powiedzcie jakie macie metody na te małe zarazy. Jak na razie wpierniczają mi stokrotki i jaskra