Mój Świat ? Tamaryszek - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Świat ? Tamaryszek - cz.3

Post »

Tamaryszku witaj. Ale sobie u Ciebie urządziłam fantastyczny spacer. Zawsze jak jestem u Ciebie to nie mogę wyjść z uznania dla Twoich starannie skomponowanych rabat ;:180 Twoje rabaty są wysmakowane, zapadające w pamięć. Masz naprawdę niesamowity zmysł i rękę do roślin. Wiesz, a'propos Twoich świerków spróbuj je opryskać 3% roztworem siarczanu magnezu. Mój cyprysik nutkajski też lata temu został posadzony w niefortunnym glebowo miejscu i teraz zaczął podsychać. Mądra osoba doradziła mi taki oprysk i u mnie pomogło. No i podlewam go regularnie.
Mam jeszcze pytanie, ile lili Dimension masz razem posadzonych?
A... zazdroszczę spotkania. Super musiałaś spędzić czas.....
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Każda odsłona Twojego ogrodu jest rewelacyjna, a ciemne lilie cudo ;:138 ;:138 ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo, byłam dziś w raju ;:167 Jestem zachwycona Twoim ogrodem i ogromem pracy jaki weń wkładasz... na żywo jest jeszcze bardziej inspirujący - oby nie skończyło się rewolucją w moim ;-)
Dziękuję z całego serca za gościnność; daj znać proszę czy mogę wkleić parę zdjęć Twojego ogrodu widzianego moim okiem.
Do następnego razu!
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

A mi jest strasznie przykro, że w ten dzień musiałam być w pracy i testować nowy program. ( zwłaszcza, że i tak nic nie działało ;:223 ). Tak bardzo chciałam zobaczyć Izo Twój ogród na żywo i spotkać się ze znajomymi. Może innym razem nadarzy się okazja
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Tamaryszku, jak udało się spotkanie u Ciebie. Niestety nie mogłam być, bo odległość jednak spora. A na koniec dnia dostałam bardzo smutną informację i jest mi jeszcze smutniej.
Poszłam za to na spacer do lasu i musiałam się wrócić ze szpadlem, bo spotkałam rozchodnik kaukaski i macierzankę. Już są u mnie ;:168
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Izuś było cudownie, wspaniale, przepięknie.....bardzo dziękuję ;:196 Iza jest bardzo skromną gospodynią martwiła sie że ogród wypadnie nie tak jak trzeba, pogoda nie dopisze etc a było świetnie. Ogród na żywo to coś pięknego, mnóstwo wspaniałych kompozycji, niesamowitych aranżacji, pomysłów no i oczywiście Izy perfekcja - jedno z drugim pięknie zgrane kolorystycznie i kształtem. Tak wiem zaraz dopiesze tyle pracy jeszcze to prawda terenu wolnego jest jeszcze dużo, pomysłów również ale jest już baaaaaaardzo pięknie. Wcale nie chciało mi się wracać. Gospodarze mili i gościnni, a miejsce bardzo przytulne i klimatyczne. Jeszcze raz bardzo dziękuję ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izuniu w Twoim zjawiskowym ogrodzie nawet warzywniak wygląda cudownie, tak wspaniale zadbany, a obwódki z cegieł powodują, że także jest ozdobą ogrodu.
Mój warzywniak zawsze traktuję jakoś po macoszemu, nigdy do końca nie oplewiony. :oops:
Mam podobny klematis- Summer Snow, który także posadziłam przy iglaku, ładnie płoży się pędami.
Kępa liliowców Stella d, Oro z pewnością już kilkuletnia, że tak pięknie rozrośnięta, mojemu jakoś nie bardzo to wychodzi, a należy do moich ulubionych liliowców, gdyż długo kwitnie.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Witam :wit
Wpadłam tutaj Izo, jakoś naokoło, tak przypadkiem........ i osłupiałam :shock:
Widoki, jak w angielskich ogrodach......

Duuuuuużo pięknych kompozycji, roślin, wszystko wypracowane i klimatyczne, strumień.... ;:oj ....nie wiem już nawet, co napisać...jestem zachwycona Ogrodem ;:180

Pozdrawiam serdecznie i idę nadrabiać zaległości.....już się nie mogę doczekać...bardzo chcę widzieć i wiedzieć więcej ;:65
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Iza , badzo dziękujemy za wizytę. Za piękne widoki, miłą gościnę i możliwość porozmawiania na interesujące nas wszystkich tematy w pięknym ogrodowym otoczeniu, który daje inspirację i zachęca nas do przemyśleń nad nadszymi własnymi ogrodami i ogródkami.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Ogród piękny, mili gospodarze i przemiłe spotkanie ;:167 . Bardzo dziękuję za zaproszenie i gościnę ;:196 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Nie wiem, jak to się stało, ale dopiero teraz trafiłam do Twojego cudownego ogrodu :D Niczego w nim nie brakuje- śliczna roślinność, w tym wysokie drzewa, gustowne detale, a nawet - własny, pięknie obsadzony strumień ;:167 ;:167 ;:167
Wrócę tu na pewno, by czerpać natchnienie ;:197
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dziękuję Izo za przygotowanie i ugoszczenie nas w swoim ogrodzie :!: Było super - rozmowy, zwiedzanie Twojego ogrodu, jedzonko, prezenty. Jeszcze raz dziękuję :!:
Myślałaś o żółtych kwiatach na miejscu wykopanego żylistka. Moja propozycja to: gailardie, dzielżany, któraś z tojeści (np. o ozdobnych liściach 'Aleksander'), wiesiołki (też spory wybór), nawłoć miniaturowa, słoneczniki bylinowe lub słoneczniczki, tojady żółte, oman wąskolistny, któryś z dziurawców (kielichowaty, Hidcote'a, barwierski itp). Wybór roślin duży
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Strumyk pięknie wyczyszczony, zadbany, to prawdziwa ozdoba ogrodu. Patrząc kiedyś na to miejsce nawet się nie domyślałam, ile pracy wymaga uzyskanie tego efektu! ;:173
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Izo, dawno mnie tu nie było. za to miałam okazję zobaczyć wszystko za jednym razem ;:oj
Jest wspaniale. Taki ogród z oddechem. Pięknie przytulony do lasu.
Biały ogród obiekt nieustannych westchnień ;:108
Awatar użytkownika
klamber
100p
100p
Od: 29 sie 2011, o 06:38

Post »

Witaj Iza, ciesze się że w końcu mogłem Cię poznać osobiście, rodzinę i piękny ogród. Muszę się przyznać, że najbardziej urzekł mnie strumyk, po prostu jest rewelacyjny. Zapomniałem się spytać czy masz jakieś archiwalne foty. Wyobrażam sobie ile było przy nim roboty, ale warto było gdyż nie każdy może się pochwalić czymś tak pięknym i oryginalnym. Teraz obejrzę Twoje fotki i porównam z tym co wczoraj widziałem na żywo, gdyż muszę Ci powiedzieć że zdjęć Twojego ogrodu ogladałem dużo i miałem inne wyobrażenie, może dlatego że mało pokazujesz zdjęć z perspektywy ale ogólnie wyszło świetnie, łącznie z trawnikiem do którego masz jakieś ale, dla mnie jest rewelacyjny. Wielkie dzięki za miłe przyjęcie jedzonko i wspaniałe herbatki. Masz ładne lilie i liliowce ogromną ilość funkii. szkoda że fotek nie umiem tu wklejac ale będę miał je w aparacie, to następnym razem przeżucimy je na twój dysk. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”