Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

U ciebie popadało a u nas susza i parówka .Dobrze że m rozłożył basen dzieci mają gdzie się bawić i chłodzić.Ja nie mam swojej imienniczki :(
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JAKUCH pisze:W tym roku wszystkie nasionka wykiełkowały i szkoda mi było wyrywać siewek, a teraz mam przerąbane z dostaniem sie do owoców
Jakbyś o mnie pisała :;230 :;230
Olimpic cudna,a moja nie przeżyła.Reanimowałam ją ale się nie udało.tak samo jak i Lincoln.Muszę ją znów mieć a więc do jesieni wytrzymam.Intryguje mnie św.Jadwiga.podaj-jeśli możesz- źródło zakupu.Czekam na deszcz od tygodnia tylko upały i ani kropli.Może wreszcie dziś-trochę jakby zbierało się na burzę
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Śliczniutka ta św. Jadwiżka będziemy ją podziwiać jako rarytasy bo przecież nikt nie na forum ma róż Marka Gergely. ;:oj
Już wykopałaś czosnki to ja muszę swoim się przyjrzeć i pewnie też będą do wykopania.
Dwukolorowy Doktorek ślicznie kwitnie, lubię takie róże które zmieniają barwę w czasie przekwitania, mamy wtedy bardzo kolorową różyczkę. ;:215
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Jadziu też wczoraj zbierałem czosnek, tydzień temu mówiłem sobie "ach jeszcze tydzień, upały są to ładnie podeschnie" a tu co dzień ulewa więc nie było sensu czekać bo by gnić zaczął albo kiiełkować.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Jadziu bardzo chętnie bym Cię odwiedziła ;:173 Lilie i róże - takie zestawienie to jest to ;:138 U mnie ciemno, grzmiało pól dnia i .... parę kropel spadło... że nawet sadzenia lili nie zdążyłam przerwać - już po deszczu :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niestety po południu znów tornado przeleciało i chyba mi modrzewia ,bo leży na ziemi .Patrzyłam w altance z niedowierzaniem jak wszystko sie kładło . ;:174 .Rano obadam jak to wszystko bedzie wyglądać . .Wczoraj piorun walną w sumaka u nas na podwórku i przepołowił go .Teraz się uspokoiło
ANETKO no to zapraszam .U Ciebie grzmiało a u nas waliło i lało
ADRIANIE trzeba było to zrobić, bo szkoda czosnku ,zeby sie rozwarstwił
MAJKA jaki to rarytas to raczej coś innego .Zobaczymy jak te róże przetrwają nasze zimy, a potem bedziemy sie cieszyć z kwitnienia .Doktorek to sliczna różyczka i ciekawe kiedy osiągnie odpowiednią wielkość ,żeby królować na pergoli
HANIU 1 Olimpicowy kwiat jeszcze w pełni sie nie rozwinął ,więc za bardzo nie mogę mu sie przyjrzeć .Dzisiaj zadziwiły mnie kolory Speelwark.Jak ona dzisiaj była piękna .Nie wiem czy fotka to pokaże ale w relu byłam nia oczarowana .Jest 2 sezon u mnie i chociaż słabo sie rozkrzewia to jednak jej kwiatami jestem zauroczona
Obrazek
GOSIU nie tylko popadało ,ale polało .Następny deszcz mogłabym Tobie podesłać, bo u mnie już wystarczy jak na razie . Jest też Twoja imienniczka Margaret ,Margaret Hilling ,a także Crown princess Margareta :wink:
AGUSIU za to dzisiaj może być pogrom to będę wiedzieć dopiero rano ;:174 .Pilgrimek w tym roku bardzo rachitycznie rośnie .Dały mu popalić mrozy ,bruzdownice i zwioty ,ale i tak zakwitnął tylko jak ;:oj
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety po południu znów tornado przeleciało i chyba mi modrzewia ,bo leży na ziemi .Patrzyłam w altance z niedowierzaniem jak wszystko sie kładło . ;:174 .Rano obadam jak to wszystko bedzie wyglądać . .Wczoraj piorun walną w sumaka u nas na podwórku i przepołowił go .Teraz się uspokoiło
ANETKO no to zapraszam .U Ciebie grzmiało a u nas waliło i lało
ADRIANIE trzeba było to zrobić, bo szkoda czosnku ,zeby sie rozwarstwił
MAJKA jaki to rarytas to raczej coś innego .Zobaczymy jak te róże przetrwają nasze zimy, a potem bedziemy sie cieszyć z kwitnienia .Doktorek to sliczna różyczka i ciekawe kiedy osiągnie odpowiednią wielkość ,żeby królować na pergoli
HANIU 1 Olimpicowy kwiat jeszcze w pełni sie nie rozwinął ,więc za bardzo nie mogę mu sie przyjrzeć .Dzisiaj zadziwiły mnie kolory Speelwark.Jak ona dzisiaj była piękna .Nie wiem czy fotka to pokaże ale w relu byłam nia oczarowana .Jest 2 sezon u mnie i chociaż słabo sie rozkrzewia to jednak jej kwiatami jestem zauroczona
Obrazek
GOSIU nie tylko popadało ,ale polało .Następny deszcz mogłabym Tobie podesłać, bo u mnie już wystarczy jak na razie . Jest też Twoja imienniczka Margaret ,Margaret Hilling ,a także Crown princess Margareta :wink:
AGUSIU za to dzisiaj może być pogrom to będę wiedzieć dopiero rano ;:174 .Pilgrimek w tym roku bardzo rachitycznie rośnie .Dały mu popalić mrozy ,bruzdownice i zwioty ,ale i tak zakwitnął tylko jak ;:oj
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu to narobiło Ci szkód :( i końca nie widać tego szaleństwa. :twisted:
U nas też szalało ale jeszcze nie byłam sprawdzić bo wszędzie mokro i ze wszystkiego kapie. ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu,u mnie w nocy była i burza i ulewa,straty mam duże.Rozmawiałam z kuzynką z Rybnika to u nich na sucho były błyskawice.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:138 ;:138 ;:138 Wypiłam z radochy pół butli Martinii. ;:136 Siatka GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Jadziu mam nadzieję, że z modrzewiem wszystko dobrze będzie ;:168 Widzę, że masz odętkę białą... a masz może variegatę co kwitnie na różowo... jeśli nie to służę sadzonką :heja Ach te różyczki.... Muszę się kiedyś wybrać do ogrodu botanicznego w Zabrzu.. jak tam byłam 2 lata temu... to cudnie dużo róż było jednym miejscu ;:224 Pachniało a pachniało.... mam nadzieję, że się tam nic nie zmieniło... bo 2 autobusami tam niestety trzeba się tłuc ;:224
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

JADZIU pięknie Ci kwitnie wszystko, masz urocze różyczki ;:167.Jak tam z wizytą u mnie. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu , zlustrowany ogród ? i ci i jak ?
Wczorajszy dzień pochwaliłam a zaraz po północy było trochę błysków i deszcz.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnóstwo ziemi mi wypłynęło z ogródka .Musiałam wszystko stawiać na baczność, bo ziemia wypłukana .Dobrze ,że modrzew byl już porządnie zakorzeniony więc tylko sie położył . Został postawiony na nowo do pionu i porządnie udeptany .Dużo lilii zostało pościnane ,bo sterczały tylko gołe badylki .Większosci roślin musiałam dosypać ziemi ,a znów zapowiadają na dzisiaj burze :evil:
OLU no widzisz jak to jest nie mozna niczego pochwalić ;:224 nawet kwiatków
IRENKO nawet nie wiem gdzie jest Twój ogródek .Myślałam ,ze umówimy sie u Majki w jakiś dzień ;:196
ANETKO mam różową kwitnącą odentkę ,ale nie variegatkę .To zaborcze roślinki a u mnie z miejscem krucho jak wiesz ,ale ;:180
TOSIA jakbyś wypiła pół butli to nie umiałabyś juz pisać :;230 ,bo ja bym chyba z miesiąc dochodziła do siebie :;230
MAŁGOSIU u nas najpierw na sucho były grzmoty i błyski , a potem z podwójną siłą uderzyło .Mnie juz deszczu wystarczy ;:108
MAJKA masz racje dzisiaj to trochę wpiło w ziemię ,ale na podwórku kałuże dalej stoja .Dobrze ,ze mojemu modrzewiowi nic sie nie stało ,bo chyba bym sie zapłakała ,bo to prezent od brata i uwielbiam go podziwiać
ta lilia to Henryi a nie Lady Alice sorki bo żle podpisałam i muszę to poprawić

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Jadziu cudnie, piękne róże, i znów zapisane nowe chciejstwa ;:138 ;:138 ;:138