Ogródek AGNESS cz.12
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Aguś masz rację, te stare odmiany jakoś szybciej rosną. Zeszłej wiosny kupiłam dwie nowe odmiany i zadnego kwiatuszka nie ma, a listeczków może ze 6 na każdym 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś to całe szczęście, ze nic złego się nie stało i roślinki napojone. U mnie właśnie zaczyna grzmieć, może wreszcie i do nas przyjdzie deszcz....oby spokojnie....
Elżbietko oj tak lato , lato....aż za intensywne lato, już nie mogę doczekać sie aż troszkę się ochłodzi. Trawka wygląda jeszcze nieźle, ale już miejscami zaczyna podsychać......sucho jest niemiłosiernie, teraz grzmi, może wreszcie popada, oby tylko bez niespodzianek
Mariolu w przyszłym roku już na pewno Ci zakwitną, te nowe odmiany są delikatniejsze i powolniejsze w rozrastaniu się, ale warto poczekać, bo piękne są niesamowicie
Elżbietko oj tak lato , lato....aż za intensywne lato, już nie mogę doczekać sie aż troszkę się ochłodzi. Trawka wygląda jeszcze nieźle, ale już miejscami zaczyna podsychać......sucho jest niemiłosiernie, teraz grzmi, może wreszcie popada, oby tylko bez niespodzianek

Mariolu w przyszłym roku już na pewno Ci zakwitną, te nowe odmiany są delikatniejsze i powolniejsze w rozrastaniu się, ale warto poczekać, bo piękne są niesamowicie

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
U nas też grzmi. Mogłoby popadać, bo nie ma cztm oddychać 

- AGNESS
No właśnie a u mnie poszło bokiem....jak zwykle
a popiół jest niesamowity. Taki skwar, ze po pokojach porozstawiane wiatraki, a ja się poważnie nad klimą zaczęłam zastanawiać....ale to takie nie zdrowe
Najgorzej , ze i w nocy spać nie można z duchoty, mury nagrzane, okna pootwierane na przestrzał a powietrze ani drgnie.....

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
U nas też burza gdzieś krąży, ale poza miastem. Słychać grzmienie, ale w lekkiej oddali 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś ja też wyglądam deszczu .Chyba ze dwa dni temu zapowiadało sie że spadnie to może kapnęło 5 kropel susza niemiłosierna i tak gorąco że nie chce mi się zebrać ale muszę iść podlać .
- AGNESS
Moniś, u nas jest jakieś takie ułożenie terenu, ze mimo, ze pada wszędzie wokół do nas nie dochodzi....naprawdę deszcze są rzadko..... Mieszkam na pojezierzu i wokół mnóstwo jezior, które chyba przyciągają do siebie deszcz i burze...tak samo było i tym razem....niebo czyste jak łza
Gosiu ja już miałam przed chwilę nadzieję na deszcz, ale guzik z pętelką....poszło bokiem. Ja wieczorem nastawiam zraszacz i co pół godziny przestawiam go w inne miejsce, ostatnio podlewałam 6 godzin, a na drugi dzień znów był popiół
Następne liliowce pragną się pokazać

Gosiu ja już miałam przed chwilę nadzieję na deszcz, ale guzik z pętelką....poszło bokiem. Ja wieczorem nastawiam zraszacz i co pół godziny przestawiam go w inne miejsce, ostatnio podlewałam 6 godzin, a na drugi dzień znów był popiół

Następne liliowce pragną się pokazać

Liliowce przepiękne, a i fotografie doskonale oddają ich wyjątkowość. W ogrodzie nie powinno ich zabraknąć 

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aguś piękne te Twoje liliowce i te z poprzedniej strony i z tej. Chociaż mi najbardziej podobają się te ciemne. (gdybyś kiedyś miała za dużo to ja chętnie coś przygarnę
)

Agnieszko, ten ciemny liliowiec jest niesamowity! Jak to cudo się zowie? Zachwycający kolor 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, piękny pokaz liliowców
Potwierdzam, to co wszyscy mówią - duże kępy są zjawiskowe i długo kwitną. Moje najstarsze mają 3 lata i codziennie po kilka nowych kwiatów więc ich jednodniowość zupełnie nie przeszkadza
Kotula pięknie się przyjęła. Ciężej pozbierać się wilczomleczowi ale sadzonka zapasowa w doniczce stoi w cieniu i ma się znacznie lepiej. Cóż - taki upał nie pomaga w przyjmowaniu się roślin ale radzą sobie.

Kotula pięknie się przyjęła. Ciężej pozbierać się wilczomleczowi ale sadzonka zapasowa w doniczce stoi w cieniu i ma się znacznie lepiej. Cóż - taki upał nie pomaga w przyjmowaniu się roślin ale radzą sobie.
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Agnieś wspaniałe liliowce,a te wszystkie ciemne są booooskie
Ja stawiałam u siebie do tej pory raczej na jaśniejsze kolory,ale widzę że za tymi ciemnymi też muszę się porozglądac

Ja stawiałam u siebie do tej pory raczej na jaśniejsze kolory,ale widzę że za tymi ciemnymi też muszę się porozglądac

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale dałaś po oczach tymi liliowcami
no wprost cudne są i kto wie czy mnie na nie nie przekonasz.
Na upały to okna zamykam szczelnie na cały dzień i dodatkowo zasłaniam okna od strony świecącego słońca żeby jak najmniej się w domu nagrzewało. Otwieram dopiero jak na dworze temperatura spada do takiej jaka jest w domu a uchylone są całą noc i wtedy się chłodzi. W tej chwili w domu mam tylko 25st i tak mogłoby być i na dworze.
Niech ktoś zasłoni to

Na upały to okna zamykam szczelnie na cały dzień i dodatkowo zasłaniam okna od strony świecącego słońca żeby jak najmniej się w domu nagrzewało. Otwieram dopiero jak na dworze temperatura spada do takiej jaka jest w domu a uchylone są całą noc i wtedy się chłodzi. W tej chwili w domu mam tylko 25st i tak mogłoby być i na dworze.
Niech ktoś zasłoni to

witaj, ładne odmiany pokazałaś. Najbardziej podobają mi się te jasnożółte. Pozdrawiam.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna kolekcja liliowców .Te pełne są śliczne.Moze przesłałabym Ci ten deszcz ,bo u mnie jest juz wystarczająco mokro .Dzisiaj znowu tajfun przeszedł
.Jestem ciekawa jak bedzie jutro wyglądać w ogródku