Dziękuję Galadriela jeśli tak to nie muszę wydawać kasy na torf i będę mogła kupić więcej cebul
Wszystkie uwagi jakie tu zamieszczacie są wręcz bezcenne dla raczkujących w temacie
Duuuże dzięki
pozdrawiam - Mirka Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Lilia królewska,Lilium regale,to nie jest hybryd,ale gatunek lilii,czyli takie coś,co występuje
w przyrodzie. Hybrydy,to są mieszańce. Aureliany,to krzyżówki lilii trąbkowych,o szeroko rozwartych
kwiatach,dokładnie,to Lilium sargentiae i Lilium henryi.
Nie każda lilia trąbkowa jest aurelianem,ale każdy aurelian hybr. zaliczany jest do lilii trąbkowych.
Wyeksponowałam post.
To ważne informacje,dziękuję mirzan
KaRo
ZAKUPILAM LILIE i czy moze mi ktos powiedziac czy sie rozni NIGHT FLYER od RED TIGER
oraz SWETT SURRENDER OD WHITE TIGER bo wydaje mi sie ze te czerwone sa u mnie jednakowe i te tygrysia biala nie rozni sie u mnie od swett surrender ,czy night flyer i red tiger sa nakrapiane w srodku jak ktos wie to prosze o odpowiedz czy sie rozna telilie
MATEUSZ1; patasko - Właśnie przeglądałam sobie zdjęcia różnych lilii w internecie (rozważam na które odmiany najbardziej polować na przyszły sezon ) i wydaje mi się, że ta Wasza różowa lilia to może być Toronto (ale pewności nie mam).
MATEUSZ1 - ta biała jest baardzo podobna do mojej, a ja swoją prawie zidentyfikowałam jako Navona