Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

Ależ dawno mnie nie było u Ciebie :oops: ale nadrobiłam zaległości i wszystko popodziwiałam. ;:oj
Ładnie się zagęszczają rabatki, też wolę sadzić gęściej bo nie lubię gołej ziemi a potem zastanawiam się co i jak przesadzić. :;230
Śliczne różyczki masz, te nówki ładnie kwitną choć nie zawsze są trafione odpowiednio ale uczymy się ciągle. Szkoda że ta biała taka chorowita bo jest śliczna. ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tajeczko, ja nie nawoziłam mineralnymi tylko kurzakiem. To chyba on plus wiórki rogowe tak mi podziałały. Od przyszłego tygodnia zacznę stosować biohumus, bo niestety pokrzyw u mnie nie uświadczysz.

Elu, to rzecz gustu. Nie każdemu podoba się ten pudrowy, prawie sztuczny kolor.Ale ja go uwielbiam. A ta zmienność barw. Od różu po zieleń. Trzyma kwiaty od początku czerwca do teraz. Chyba najdłużej ze wszystkich róż.
U mnie Mary też bardzo dobrze sobie poradziała.
Jestem bardzo zadowolona, że dokupiłam jeszcze jedną

Maju, u mnie to mało do nadrabiania. U Was to dopiero trzeba sie naoglądac i naczytać.
Ja ze swoich nówek jestem zadowolona. Prawie wszystkie róże zachowują się poprawnie. Najgorzej wygląda właśnie biała nn. Chyba wiosną pójdzie do donicy,a tutaj posadzę jakąś inną białą.

Obrazek

Obrazek

Aphrodite. Akurat zaczęła kwitnąc kiedy padało. Nie byłam zachwycona kwaitem. Już nabrzmiały nowe pąki. zobaczymy jak bedzie wyglądała.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sosna Jacobsen
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Róże powinny poradzić sobie z nadmiarem pokarmu, może będą jaki czas marniej wyglądać, ale na zdjęciach nie widać :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu piękne różane widoczki. Różyczki wyglądają z każdego zakątka :D U mnie strasznie umordowane upałem, kwiaty dosłownie smażą się :evil: Mogłoby wreszcie popadać, bo i dla ludzi i dla roślin ten niesamowity skwar jest nie do wytrzymania, codziennie po 35 * ...nie ma czym oddychać.....
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu pięknie i kolorowo u Ciebie. Super połączenia róż z trawami i żurawkami - nie wpadłbym na to, a jest bardzo ładne. Gosiu pozwól, że też skorzystam z rady Zbyszka i swojego buka też prysnę. Tylko muszę poszukać nawozu z azotem. A może Ty masz już coś na oku? Ja mam już całkiem spory buczek, ale rośnie masakrycznie wolno. Podobno buki już tak mają....
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Gosiu, sosenka Jacobsen to nowy nabytek? Sama się na nią skusiłam w tym roku, a szukałam jej miejsca przez 2 lata. :wit
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Gosiu fajny ten Jacobsen. Powiedz co to za żurawka z czerwonymi kwiatami ?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, przecież wiesz, że pokazujemy zawsze to co najlepsze :wink:
Już wiem dzięki Justi, że powinnam opryskać żelazem. Spróbuję jutro kupić.

Aguś, nie wiem, czy upał be zdeszczu nie jest lepszy. Moje róże po ulewnym deszczu i w dzień po palącym słońcu wyglądają strasznie. Sam upał to chyba nic, bo w razie czego możesz podlać. Już od wtorku temperatura na szczęście zacznie spadać. Na pewno u Was będzie cieplej niż u nas, ale mimo wszystko chłodniej.

Asiu, uwielbiam różne połączenia z różami. Nie lubię ich samych sadzić, bo teraz pierwszy rzut przekwita i na rabacie byłoby smutno, a tak zawsze coś się dzieje. Ja zastanawiam się , czy nie opryskać chelatem mojego buczka. Mój to w ogóle przyrosty ma marne. Jutro jadę po oprysk, bo dowiedziałam się, że po przypaleniu kurzakiem dobrze jest opryskać własnie chelatem.

Gosiu, Jacobsena kupiłam na zlocie w Sulejowie. Bardzo mi się podoba. Ciekawe jak szybko będzie się rozrastał. Myślisz, że ja będę musiała przesadzać?

Monia, nie pamięta co to za żurawka. Muszę sprawdzić, może zostawiłam znacznik. To na 100% żurawka od Igi, ale nie mam do nich pamięci :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to moje pomidory
Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Małgosiu, ta żurawka to Cherry Cola. :lol:
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Igo dziękuję ;:196
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Doniczkowe jedzonko :D Jak zwykle wyrosły mi Koraliki w formie plagi, a teraz rosną bardzo niechętnie. Wilgoć je dusi, podobnie jak resztę moich warzyw :evil:
Ciekawe czy ochłodzenie w czymś mi pomoże.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Muszę przyznać, że jak zbytnio nie lubię pasiastych róż, tak Caribia robi na mnie wrażenie ;:oj
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Witaj Gosiu :)
Masz bardzo ładny ogród i pięknie kwitnące rośliny, jest na co popatrzeć ;:224
Ta dwukolorowa róża bardzo mi się podoba,chciałabym mieć taką w swoim ogrodzie. Jest prześliczna. Masz wiele udanych połączeń :)
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu wybacz, ale ja niekumata jestem :oops: Chelatem buczka, tak? A co z tym kurzakiem? Buczka tez nim przypaliłaś czy tylko róże? Bo moje co niektóre róże też mają żółte listki od dołu, a jak sadziłam to dałam i obornika (przekompostowanego) i jeszcze potem wiórek..... też przedobrzyłam?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś, dziękuję. Na Tobie można zawsze polegać. ;:196

Ewa, to są normalne pomidory. Jak na razie radzą sobie świetnie. Muszę dać im trochę jedzonka.
Już dzisiaj było całkiem przyjemnie :D

Aniu, mnie wkurza w niej szybkośc przekwitania.Szybko jej nie ma. Chociaz kolorki są naprawdę przyjemne :D

Zeberko, witaj.
Dziękuję za miłe słowa. Te mieszanki wynikają z chęci posiadania wielu roślin. Lubię monochromatyczne ogrody, ale w moim zwycięża chciwość, a raczej zachłanność. No i uwielbiam kwiaty.

Asiu, buczka nie przypaliłam, ale chelat nie zaszkodzi. Właśnie chyba te wiórki zaszkodzły w tym roku. Zawsze stosowałam kurzaka i azofoskę. W tym roku zamieniłam azofoskę na wióry. I to chyba nie spodobało sie rózom. A Anglicy tak je chwalą. Może powinnam je zakopać przy korzeniach?

Obrazek

Ghislaine de Feligonde
Obrazek

Mary Rose
Obrazek

Obrazek

Apricola
Obrazek

Obrazek

White Cover
Obrazek

Obrazek