Przepraszam, nie przerobiłem jeszcze całego wątku, faktycznie jest wszystko opisane, nawet zdjęcie dosyć makabryczne. Przykro mi, strata ulubionych zwierząt zawsze boli....Dlaczego kaczki piżmowe?...
Niestety jest wielu ludzi, którzy są tak prymitywni, że znęcają się nad zwierzętami i zabijają je dla zabawy.
W klimacie Francji nawet na pn.-wsch. nie powinno być żadnych problemów, tym bardziej jak będzie w gruncie. Jak już będzie posadzona to zamawiam jej fotki....Co do albicji ? siałem ją w zeszłym roku, świetnie przezimowała w nieocieplonej donicy na balkonie, więc nie powinno być z nią problemu...

Rzuciłem okiem troszkę po miasteczku i okolicy. Fajne warunki na spacer i rower. Gdzieś pisałeś, że miasteczko leży pośrodku niczego

Napisz coś więcej o nowym miejscu, przyrodzie, widziałem, że jest tam sporo zbiorników wodnych (przemysłowe?). Czyżby w okolicy była acetylenownia?
Czasem soft robi sobie takie żarty - mnie powyzywał od SPAMERÓW... forum mi wypluło zamiast tagu ?img? ?img JESTEM WULGARNY? i nie wyświetliło fotek...

PS - Szkoda, że nie mieszkam bliżej to bym się zjawił po te piękne białe malwy.