Chcialam pokazać jak ujarzmiłam rozczochrane jałowce. Rosną w dośćtrudnym dla nich miejscu i w zimie rozklada ich śnieg a w lecie wychylają się do światła. Widzialam takie rozwiązanie w Daglezji i wiem,że z czasem porosną siatkę tak, że nie będzie widoczna, a jalowce będą miały" ołówkowy" pokrój
Aniu jak bym mogła Cię minąć?! Tylko kiedy i jak ja się wybiorę
Czy Twoja katalpa już kwitnie bo moja ma dość sporo kwiatostanów.
Widziałam takie siatkowe rozwiązanie w Daglezji,super pomysł na śnieżne zimy
Aniu ślicznie ci kwitną różyczki.U mnie też wiatr potłukł największą ciężka donice z największą daturą M oczywiście powiedział że moja wina bo wczoraj za mało podlałam i przez to była lżejsza.
Kasieńko dzisiaj nie miałam czasu aby zawitać do ciebie, ale pomachałam ci przejeżdzając koło ciebie Jeśli nie widziałaś to dlatego, że ciągle plewisz ogród.
Katalpa też jeszcze nie kwitła, a wniedzielę jak była burza z silnym wiatrem, to myśleliśmy, że zlamie się pod jego naporem, ponieważ ma bardzo dużą i ciężką koronę w stosunku do pnia.Więc...... przywiązaliśmy ją sznurkiem do bramy.
Gosiu moje róże i lilie bardzo cierpią od tych wysokich temperatur, tak jak ja. Moj m też lubi szukać winnego za różne katastrofy w ogrodzie, ale ja zganiam to na koty, w końcu one nie pyszczą i nie zaprzeczaja.
Aniu widziałam u Iwonki że zainteresowałaś się pustynnikami. One u nas rosną dosyć dobrze , przynajmniej moje rosły do tego roku bo niestety na wiosnę wymarzły. Nigdy ich nie okrywałam a teraz przymrozki ich wykończyły, wykopywałam zgniłe, śmierdzące korzenie.Nie poddam się jednak i pewnie jesienią posadzę nowe
Aniu ten oleander z żółto zielonymi listkami musi ciekawie wyglądać...Pytałaś u mnie o zapach moich oleandrów - oba mają taki słodki migdałowy zapach ale ten różowy pachnie intensywniej.
Witaj Aniu trafiłam do Ciebie z pstrokatego ogrodu,.... ależ ta Gosia ma znajomych z tak pięknymi ogrodami, normalnie zacznę znowu godziny spędzać przy kompie bo oderwać się nie mogę od tych pięknych zdjęć. Wczoraj też przez Gosie trafiłam do niralowego ogrodu, a dziś do Twojego bez furtki, chociaż tak na szybko przejrzałam i furtka jest i to również ładna i super wkomponowała się w klimat ogrodu. Z chęcią będę Cię podglądać i co nie co przemycać do mojego przedogródka.
A jak się prezentuję ten skalniaczek przy domu co na 9 stronie go pokazywałaś.... Bardzo proszę o zdjęcie i może jakiś opis co tam na nim rośnie bo właśnie przymierzam do stworzenia rabaty żwirowej i szukam inspiracji...
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia Promyczkowy przed ogródek
Aniu gdzie zginęłaś? Odpoczywasz po trudach imprezowania? I jak się czujesz z nowym statusem, mam nadzieję że super.Gratuluję i życzę zdrowia i wytrwałości.
Aniu czy uwierzysz że Renia z Medjugorie przywiozła do swojego ogródka piękne kamienie
Załadowała w plecak i kazała nieść swoim chłopcom
Byłam i widziałam -cudne! A opowieściom nie ma końca.
Teraz wielkie plany coby je w odpowiednim miejscu zaprezentować.
Aniu może zboczysz z trasy?
Jolu dziękuję bardzo za pamięć i życzenia. Czuję się tak niby tak samo, bo nawet nie mam czasu złożyć papierow do ZUS-u o przyznanie emerytury. Zapraszam do siebie ze Zbyszkiem.
Kasiu może w przyszłym tygodniu wyruszę w Polskę to zahaczę, bom też ciekawa, ale...ale czy ty nie miałaś w planach podroży w moje strony?
Wczoraj w Obi trafiłam na okazję i kupiłam róże Kordasa BONICA i FRESIĘ po 9.98zł oraz ładne szałwie omszone po 1.98 zł.
A moje róże posadzone w ubiegłym roku pieknie kwitną, choć zaczyna je atakować czerna plamistośc.
Czy po przekwitnieniu żurawek należy obciąć ich kwiaty, czy pozostawić do jesieni? Ja nie wiedząc co zrobić poprzycinałam większość kwiatów żurawek i host.Chyba nie zrobiłam im krzywdy.
W sobotę zajęta byłam brukowaniem obrzeży trawnikowych. M kupił nawet ładną kostkę , na tyle drobną, ze wygodnie jest układać łuki. Praca szła mi dość sprawnie i nawet do dzisiaj efekt jej mi się podoba. Niestety nie zrobiłam jeszcze zdjęć, ale obiecuję, że na dniach je zamieszczę.Póki co takie tam.