Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Ilonko,jeżeli nie sprawi ci to kłopotu to bardzo chętnie.Najzwyklejsze zółte czosnki kupowałam trzy wiosny z rzedu i nie mam ani jednej sztuki,na agrze tych czosnków tez kupowałam więcej,a mam dwie mizeroty.Nie wiem dlaczego one mnie nie lubia.
- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko, milutka jesteś
. Nie przejmuj się lilie będę szukać u siebie. Hot cocoa rzeczywiście tak wygląda , ma taki ceglasty kolor nawet ładnie przekwita. A z M masz prawo być duma, co za robota 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
No proszę dwie Gosieńki, odpowiadam po kolei jakby co
Gosiu nie ma sprawy jak tylko zbiorę nasionka, to wyślę.
Gosiu gdybym miała ich więcej, to naprawdę żaden problem dla mnie, lubię sprawiać przyjemność.
A teraz porcja obiecanych zdjęć i lecę do ogrodu
lilie z każdym dniem są piękniejsze

za chwilkę zaczną też kwitnąć jeżówki

dla odmiany troszkę owocków
brzoskiwnki

papierówka

śliwka

gruszka

jabłoń

i jagódki

i tak ogólnie

Gosiu nie ma sprawy jak tylko zbiorę nasionka, to wyślę.

Gosiu gdybym miała ich więcej, to naprawdę żaden problem dla mnie, lubię sprawiać przyjemność.
A teraz porcja obiecanych zdjęć i lecę do ogrodu
lilie z każdym dniem są piękniejsze
za chwilkę zaczną też kwitnąć jeżówki
dla odmiany troszkę owocków
brzoskiwnki
papierówka
śliwka
gruszka
jabłoń
i jagódki
i tak ogólnie
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ilonko,przypomnij mi jaka duza jest twoja działka,że ty masz jeszcze tyle drzew owocowych?
- ilona2715
Gosiu prawie 1200 metrów, tylko, że ona jest około 22,5 szeroka i ponad 50 m długa, więc drzewka są na samym jej końcu i tam też stoi barak (który ma być odpowiednio przystosowany, ale na razie straszy
, więc go skrzętnie omijam na zdjęciach)

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Piękne lilie...Będę podglądać 

Dobry wieczór, Ilonko
Z dużą przyjemnością nadrobiłam zaległości i z podziwu wyjść nie mogę jak bardzo ukwiecony masz ogród... zjawiskowe lilie i hortensje oraz dalie... rabata ze studzienką bardzo przyciąga uwagę - prezentuje się to naprawdę oryginalnie...
Pozdrawiam Cię serdecznie!

Z dużą przyjemnością nadrobiłam zaległości i z podziwu wyjść nie mogę jak bardzo ukwiecony masz ogród... zjawiskowe lilie i hortensje oraz dalie... rabata ze studzienką bardzo przyciąga uwagę - prezentuje się to naprawdę oryginalnie...
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Pięknie i kwieciście! Malowniczo
.
Ilonko, jeśli jeszcze nie kupiłaś białej lawendy, to widziałam ją dziś w Berberysie na Wojciechowskiego i w Plancie. W obu miejscach po 10 zł za doniczkę (tylko wydaje mi się, że ta w B. była dorodniejsza).

Ilonko, jeśli jeszcze nie kupiłaś białej lawendy, to widziałam ją dziś w Berberysie na Wojciechowskiego i w Plancie. W obu miejscach po 10 zł za doniczkę (tylko wydaje mi się, że ta w B. była dorodniejsza).
- ilona2715
Aguś dzięki
, cieszę się, że Ci się u mnie podoba, ja tez próbuję wciąż nadrobić zaległości i wciąż zostaję w tyle
, zajrzałam do Ciebie i jak zobaczyłam pierwsze zdjęcia to doznałam szoku, muszę przejrzeć cały Twój wątek na spokojnie, a to lektura na kilka godzin, mam nadzieję, ze przez wekeend dam radę
Asiu jak jest ładna i duża oraz nie sprawi Ci to problemu, to poproszę, tylko napisz mi najpierw na pw gdzie ja ją miałabym sobie odebrać i w jakich godzinach, bo też pracuję i oby nie było tak, że będziemy się mijać
Kilka zdjęć z dnia dzisiejszego
nadal kwitnące jukki, a pomiędzy nimi liliowiec pełny Apricot Beauty
,
którego kupiłam na wiosnę od naszej forumkowej Stasi i wsadziłam w miejsce trytomy (niestety nie dała rady tej zimy)

w rzeczywistości jest dużo ładniejszy, a jak się rozrośnie to dopiero będzie romansik

jeszcze raz Elodie

clematis nn kupiony w Tesco jak na razie kwitnie najlepiej ze wszystkich i kwitnaca po raz drugi serduszka biała

i cosik na ząbek
porzeczki

agrest

i malinki (jeszcze troszkę)

Asiu jak jest ładna i duża oraz nie sprawi Ci to problemu, to poproszę, tylko napisz mi najpierw na pw gdzie ja ją miałabym sobie odebrać i w jakich godzinach, bo też pracuję i oby nie było tak, że będziemy się mijać

Kilka zdjęć z dnia dzisiejszego
nadal kwitnące jukki, a pomiędzy nimi liliowiec pełny Apricot Beauty

którego kupiłam na wiosnę od naszej forumkowej Stasi i wsadziłam w miejsce trytomy (niestety nie dała rady tej zimy)
w rzeczywistości jest dużo ładniejszy, a jak się rozrośnie to dopiero będzie romansik
jeszcze raz Elodie
clematis nn kupiony w Tesco jak na razie kwitnie najlepiej ze wszystkich i kwitnaca po raz drugi serduszka biała
i cosik na ząbek
porzeczki
agrest
i malinki (jeszcze troszkę)
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ilonko, zawitalam w Twoje progi i jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu. Wszystko takie zadbane, dopieszczone. Widać, że wkładasz dużo pracy i
w swój ogród. Jeszcze raz gratuluje ogrodu.

- ilona2715
Iwonko, bardzo dziękuję i ja wpadłam do Ciebie z rewizytą i tak samo jak Ty i ja jestem pod wrażeniem Twojej pracy, roślinek i pięknego ogrodu, resztę napisałam w Twoim wątku
Mam, mam białą lawendę
, dzięki Asi2, bardzo, bardzo się cieszę i serdecznie dziękuję
Aniu cieszę się, że podobają Ci się moje lilie, zapraszam częściej w swoje progi, specjalnie dla Ciebie kilka nowych fotek pomału już przekwitających, następne lilie za kilka dni jak zaczną kwitnąć

To zdjęcie nadciądajacej burzy wykonane w sobotę w "biały dzień"

cdn

Mam, mam białą lawendę

Aniu cieszę się, że podobają Ci się moje lilie, zapraszam częściej w swoje progi, specjalnie dla Ciebie kilka nowych fotek pomału już przekwitających, następne lilie za kilka dni jak zaczną kwitnąć
To zdjęcie nadciądajacej burzy wykonane w sobotę w "biały dzień"
cdn
- mamafrania
Ilonko co to za odmiana lili?Przysłali mi podobną ale nie mam pojęcia jak się nazywa bo przysłali co chcieli.Moja wygląda tak

-- 10 lip 2012, o 00:27 --
Piękne są zwłaszcza te żółte.Z zamówionych kolorów przysłali mi przeważnie pomarańczowe:

oczywiście to pomyłki.ale kwiatomaniakom podoba się każdy kolor

- ilona2715
Aniu ta pierwsza to raczej Nettys Pride, tych drugich nie mam, ale możesz spróbować poszukać ich nazw w necie.
Zdjecia z ostatniej chwili, a raczej z soboty i niedzieli, wciąż nie nadążam sama za sobą
skończyłam rabatkę ze studnią, w tyle są zwykłe kamienie, gdyż za świerkami jest dodatkowa beczka do wody (różowa
, muszę coś z tym jeszcze zrobić) i musiało być zrobione do niej dojście

dalie też pomału zaczynają kwitnąć

i hortensja coraz bielsza

a tak wygląda moja krzewuszka po radykalnym cięciu, teraz przynajmniej widać dwa perukowce i krzew Mojżesza

sadzieć pomimo ostatniego dzielenia, urósł niesamowicie

podoba mi się to zastawienie

brzoskwinki dojrzewają, te drzewka chyba się wystarszyły, bo powiedziałam, że jak w tym roku nie doczekam się owoców idą pod topór i proszę

milin, wymarzł całkowiecie i zaczynał od początku, silna bestia

passiflora

liliowiec Light Years Away

i wszystkie razem od naszego forumowego Emila

i coś na ząb, tym razem nie z ogródka, ale z grilla

Zdjecia z ostatniej chwili, a raczej z soboty i niedzieli, wciąż nie nadążam sama za sobą

skończyłam rabatkę ze studnią, w tyle są zwykłe kamienie, gdyż za świerkami jest dodatkowa beczka do wody (różowa

dalie też pomału zaczynają kwitnąć
i hortensja coraz bielsza
a tak wygląda moja krzewuszka po radykalnym cięciu, teraz przynajmniej widać dwa perukowce i krzew Mojżesza
sadzieć pomimo ostatniego dzielenia, urósł niesamowicie
podoba mi się to zastawienie
brzoskwinki dojrzewają, te drzewka chyba się wystarszyły, bo powiedziałam, że jak w tym roku nie doczekam się owoców idą pod topór i proszę
milin, wymarzł całkowiecie i zaczynał od początku, silna bestia

passiflora
liliowiec Light Years Away
i wszystkie razem od naszego forumowego Emila
i coś na ząb, tym razem nie z ogródka, ale z grilla

- mamafrania
Piekne liliowce i w ogóle wszystko piękne
!!!!!!!!!!!

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ilonko, pięknie kwitnie Ci w ogrodzie
Ten powojnik nn z tesco wygląda jak Polish Spirit - super się rozbujał, u mnie marnizna. Passiflorę masz w donicy czy w gruncie? Ja posadziłam kilka do gruntu, chcę, żeby obrosły mi altanę zanim róże wystrzelą
Pozdrowionka