Nikt nie odpowiedział na moje pytanie ...sytuacja pogorszyła się znacząco. Siewki w zasadzie przestały rosnąć większość,
co wypuści kolejny listek własciwy zaraz zamiera i tak w kółko... stoja w miejscu. Resza zamarła po prostu.
Posiadam rownież kilka sztuk poziomek wysianych w kwietniu, z nimi było podobnie maja takie okresy rozrostu prawie bez zamierania
lisci potem nagle znow usychaja. Ogolnie jak na swoj wiek sa dosyć małe ( wielokość oraz ilość liści )
Stosowałem kilka środków na grzyby jak były mniejsze nieco, aż do teraz ( nie wiem czy można nazwy dodawać na forum ale najwyżej moderator usunie:) środki takie jak: (DITHANE neotec 75WG, i Switch62.5WG ) ale żaden w sposób znaczący nie spowodował zmin w kierunku poprawy.
Jeżeli chodzi o korzenie to są duże i ładne w niektorych przerastaja pojemniki już powoli.
Obecne i wczesniejsze poziomki były wysiane w różne typy ziemi, i w różnym terminie. Jedyne co łaczy je to lokalizacja oraz ta sama firma z ktorej brałem nasiona. Jest to znana firma nasienna i raczej materiał kwalfikowany. Odmiany ktore posiadam to mieszanka ktora mi pozostała i te duze i te małe: "Baron, regina i rugia"
Prosiłbym o jakieś sugestie doświadczonych forumowiczów bo jak tak dalej pójdzie to wszystko padnie niestety.

Pozdrawiam
Łukasz