Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
filan
100p
100p
Od: 16 maja 2012, o 22:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem

Post »

Witam :wit

Piękna juka, moja niestety już przekwitła ;:174 Rabatka ładnie wygląda a chwastów nie widać ;:108 Ja już toczę walkę z chwastami od poniedziałku i jakoś końca nie widać. Jednego jeszcze nie zdążyłam wyplewić a tam gdzie już było zrobione wyrastają nowe. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie się z tym uporam. Muszę jeszcze posprzątać pozostałości po wczorajszym gradzie a czasu niestety brak.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p
Od: 3 lut 2012, o 14:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga moja zakwitła po raz pierwszy, a mam ją trzeci rok, za to kwitnie już kilka dni a kwiaty są naprawdę dorodne.

filan :wit Aniu chwasty są i to ogromne w niektórych miejscach. Tu akurat nie ma bo na rabacie są szyszki, które są rewelacyjnie jeśli chodzi o zapobieganie chwaściorów. Mi udało się na razie wykosić trawę i dziś wyplewiłam warzywnik, jutro reszta rabat. Gradu u nas nie było ale burze i ulewa straszna - straty mam w liliach niestety :(
filan
100p
100p

Post »

Do szyszek to i ja się przymierzam. Byłam nawet po nie w niedzielę w lesie. Nazbierałam ogromną reklamówkę (miała wzmacniane uchwyty), wsiadłam na rower i wracałam do domu. 20 metrów od domu uchwyty reklamówki oderwały się i cała zawartość reklamówki rozsypała się na ulicę :;230 sąsiedzi mieli pewnie niezły ubaw jak widzieli mnie skaczącą po jezdni i kopiącą do szyszek, by przybliżyć je do krawężnika :;230 samochody także zjeżdżały na przeciwległy pas by ominąć to co rozsypałam. Całe szczęście, że mąż przybiegł z torbą, do której mogłam pozbierać te nieszczęsne szyszki ;:108 ale coś już mam nazbierane, jeszcze parę wypraw do lasu i rabaty będą wyłożone szyszkami :tan
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

Aniu ale się uśmiałam :;230 jak sobie wyobraziłam ciebie na tej ulicy. Ja mam nieograniczony dostęp do szyszek, może w weekend zabiorę dziewczyny i nazbieramy na rabatę pod płotem, który dziś udało mi się pomalować :heja .
Obiecałam zdjęcia, ale jak się wreszcie wyrobiłam i zabrałam ustrojstwo do ogrodu to udało mi się cykną tylko trzy fotki i okazało się że pamięć pełna ;:223 , a na fotki wcisnęła się modelka zamiast ogrodu i tyle z moich dobrych chęci :D. Ale skoro już zrobiłam to Wam pokarzę :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mado! Przczytałam wszystko od początku i jestem pod ogromnym wrażeniem tempa tworzenia ogrodu..! Zrobić oczko w jeden dzień, to juz chyba pobiliście rekord!
Twój ogród jest pięknie położony wśrod drzew. Nawet jeśli zacieniają go trochę, klimat jaki dają ogrodowi, jest nie do zastąpienia. Masa jest roślin cieniolubnych, więc nie będziesz miała problemu. Zresztą radzisz sobie doskonale! Fajnie wyglądają te schodkowe, kamienne rabaty. A gdy rośliny się rozrosną będzie jeszcze piękniej, bo złagodzą dominujący teraz kamień. Wyrazy uznania dla Twojej pracy!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
__asiulka__
200p
200p
Od: 3 maja 2012, o 21:45

Post »

Z każdą wizytą piękniej u Ciebie :) A modeleczka tylko dodaje uroku tym pięknym roślinom ;:138
Śliczna juka, moja już też zamierza kwitnąć, ale coś nie mogę się doczekać.
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

Tamaryszek Iza ;:7 witaj.
Dziękuję za tak miłe słowa w kierunku mojego ogrodu. Faktycznie stare drzewa dodają uroku, choć jesienią jest przez nie dużo więcej pracy to w tak upalne dni jak teraz jest tu jak w raju :heja. Kamienne wykończenie tarasu jest moim projektem i całkowitym moim wykonaniem i bardzo mi się podoba, mam nadzieję że roślinki stworzą na tej rabacie piętrowe, zielone dywany.

Asiu miło czytać tak miłe słowa, modelka też dziękuje za komplementy. Ja czekałam trzy lata na kwiat mojej juki, więc i ty się doczekasz ;:108.

Niestety musiałam przerobić trochę oczko, a dokładniej zlikwidować strumyk łączący stare z nowym bo ciągle były jakieś przecieki i nie miałam siły jjuż dłużej szukać gdzie jest nieszczelność. I co się okazało, jak zasypałam strumyk to znalazłam winmowajcę - stare oczko - z gogtowej formy jest dziurawe ;:223, strumyk był niewinny. No ale trudno, teraz robię kamienną ścieżkę łączącą altane z huśtawką i jak skończę to zrobięfotki. Powinno być ok.

Kilka aktualnych fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

madziu, jak fajnie oczko się prezentuje :)
Roślinki ładnie Ci rosną, córcia przyucza się do modelki ;)

Twoja przygoda z szyszkami przypomniała mi moją... znacznie mniej śmieszną i mogła być naprawdę nieciekawa w skutkach... Kiedys wiozłam w aucie panele podłogowe, tylko nie domknęłam bagażnika ;:14 i kiedy ruszyłam ze stopu cała zawartosć poleciała na ulicę- szczęśliwie auto za mną jechało kawałek a nie zderzak w zderzak, bo pewnie by coś tam poharowało... Kurczę, myślałam, że spłonę jak to zbierałam po ulicy, bo na wierzchu były jeszcze zakupy spożywcze i to wszystko rozleciało sie na skrzyżowaniu ;:14 ;:14 ;:14 A ludziska zamiast pomóc to trąbili z aut jak idioci...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

Mariola akcja z niezamkniętym bagażnikiem całkiem zabawna :;230 , ale z perspektywy czasu, bo w tamtym momencie to musiałaś być wściekła, prawda?

Udało mi się w większości odchwaścić ogród, wykosić trawę, pomalować płot i zaczęłam robić stół na taras - co prawda z materiałów, które były w zasięgu mojej ręki :;230 i nie wyszedł doskonale, ale na pewno będzie lepiej wyglądał niż obecny - stary kuchenny stół przykryty ceratą, postawiony tylko tymczasowo, na chwilę - stał dwa sezony ;:223.

Dziś powinny być okna, ale będzie poślizg ;:223, jednak w tym tygodniu mają być na 100%. Godzina zero się przesunie - i cały bałagan związany z remontem też - z tym, że ja już nie mogę się doczekać ;:145 .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Madziu, ja już myję okna u siebie od dwóch tygodni, a im bardziej upstrzone przez muchy, tym bardziej mi się nie chce :roll: W ogrodzie też zbytniej chęci do pracy nie mam z racji upałów...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Przyszłam zobaczyć co tam u Ciebie słychać i doczytałam , ze poślizg z okienkami ;:14
Myślę , ze to norma , zawsze u nas wszystko się spóźnia .
Pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki :wink:
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

Mariola moje okna miałam umyć, ale brakło mi czasu, a teraz to już nie warto bo remont za pasem :;230 .

Aga tak te poślizgi u nas to jakaś norma, M od razu mówił, że mam się nie nastawiać bo na pewno nie będą na czas, no i niestety miał rację ;:223 .

-- 10 lip 2012, o 20:26 --

Kilka fotek z tarasu:
Obrazek

Skrzynia z surfinią i clemkie, nie wiem jakim i niestety w tym roku chyba nie zakwitnie, więc sie nie dowiem
Obrazek

No a tak wyszedł stolik:
Obrazek

Obrazek
zanetan
100p
100p
Od: 11 wrz 2009, o 13:11
Kontakt:

Post »

Bardzo ciekawy zakątek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Zdolna bestia z Ciebie . Czego sie tkniesz wychodzi świetnie ;:63
filan
100p
100p

Post »

Bardzo ładny stolik, zdolna jesteś. Podoba mi się też ta skrzynka z kwiatami. Sama robiłaś? Jeśli tak to wielki szacun ;:180 , ja się takich robót nie chwytam. Pokazałam mojemu M tę skrzynię i powiedziałam "też taką chcę" na co on odpowiedział "nie mam materiału". Już ja mu materiał znajdę i wtedy zobaczymy :;230
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”