Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Cudowne zestawienia roślinek. Coś czuję że zmieni mi się koncepcja co do niektórych miejsc w ogrodzie. Te zdjęcia powodują że też chcę mieć przynajmniej namiastkę takich widoczków. No niestety powojniki podobnie jak róże odpadają, ale może coś się wykombinuje.
Kociaki boskie, może będą jeszcze wpadać w odwiedziny. ;:7
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dzień dobry.
Gdzie obiecane dla mnie świeżutkie zdjęcie duetu? Miłego dnia. :D
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, kociaki piękne i pasujące do Nostalgie. :;230 Ja bym je od razu do domku zaniosła. Widziałaś moje 2 łobuziaki? Już wyrośnięte i depczą wszystko jak leci. :roll: Ale podobno tylko dla nich jestem cierpliwa. :D Mam słabość do maluchów, niestety.
Wracając do ogródka, to co ja Ci jeszcze odkrywczego mogę napisać? Nic. Po prostu pięknie!!! ;:215
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Kasiu na Twojego powojnika Rooguchi mogłabym patrzeć bez opamiętania. :;230 Metalowe ozdoby oczywiście też szalenie mi się podobają. ;:215
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Przybiegam na rewizytę i od razu zabieram ten "złom" do siebie. ;:112
Poważnie to widać jak wiele pracy włożyliście w ten ogród.
Masz super nasadzenia, piękną kolekcję róż i powojników.
Ale najbardziej podoba mi się ławeczka pod brzozą i jej okolica. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Kasiu witaj dłuższy czas nie zaglądałam do Ciebie ale dzisiaj nadrobiłam zaległości przepiękny ogród z kolekcja różnobarwnych i wspaniałych nasadzeń ,aż milo popatrzeć ;:63
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia dzięki za podpowiedź jak siac lobelię. Muszę poszukać tych krążków. Mój siew nie wyszedł całkowicie.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Ja w tamtym roku bawiłam się w sianie lobelii i właśnie przy pikowaniu dużo mi się zniszczyło, w tym roku dałam sobie spokój......o krążkach pierwszy raz słysze ;:oj

Kasiu cudne u ciebie widoczki a "złom" powala..... ;:oj
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moją lobelię sianą w domu wyleżały koty-jednak niewielka strata. Wysiała mi się na rabacie, gdzie rosła w zeszłym roku. Kwitnienie później, niż u roślin sianych w domu, ale będzie niebiesko :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Robaczku, Princess Diana jest na mojej liście zakupów. Planowałam ją posadzić przy ostatniej, wolnej kratce altanki. Widzę jednak, że ona rośnie spora. Chyba będzie za wysoka na to miejsce :? .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

No właśnie śliczna ta Princess Diana, a tak się nad nią zastanawiałam, gdy zamawiałam Rooguchi, trzeba było brać obydwa ;:223, ale ja nie bardzo wierzę tym podrasowanym zdjęciom, zobaczyć je tu na forum, to zupełnie co innego, Kasiu pięknotka z niej ;:138. Pokazywałaś już może co zakwitło zamiast Jackmanii, nie zauważyłam, a może przeoczyłam?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasia napisała:
Majka, wiem, że to poważna inwestycja, przymierzam się i być może w przyszłym roku przystąpimy do realizacji, ale to zależy od dobrego planu i szacowanych kosztów. Nie chciałabym zrobić jakiejś sadzawki na pół gwizdka, za duże oko też się nie zmieści, ale muszę wypośrodkować i jakoś je wkomponować w otoczenie..Roślinkę zawsze mogę przesadzić, a oczka z dnia na dzień nie zasypię, jak mi się nie będzie widziało...chyba :;230
Ja właśnie zasypuję dół jaki był wykopany pod oczko. :;230

Jakbym miała bliżej to przygarniam ten koci zwierzyniec od razu. ;:108

Te przeróżne podpory czy trzepaki jak by je nie nazywać to charakterystyczne elementy Twojego ogrodu i zawsze będę stanowić wspaniałą dekoracje. Śliczne różyczki kupiłaś u Ewci i takiego sąsiedztwa bardzo Ci zazdroszczę. ;:333 U mnie to nawet w ogrodniczym namiastki rasowych róż nie znajdę. ;:185
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Beatko, Rooguchi z Dianą, specjalnie dla Ciebie ;:196

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jule, powojniki to dobry pomysł, zwłaszcza bylinowe - nie sprawiają kłopotów. Ja sadzę powojniki gdzie się da, jeden obrasta brzozę ;:173
Emilia Plater i..obrastający trzepak :D
ObrazekObrazek

Edytko, o różach wciąż niewiele wiem, ale Ewa radziła, żeby przycinać kwiat aż do pierwszego pełnego liścia, przy którym widać już nowe "oczko" . Tak przycinam róże i ładnie się rozkrzewiają :uszy Tutaj moja ulubiona, Nostalgie..

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ave, Rooguchi jest warty takiego zainteresowania :uszy

Obrazek Obrazek

April, dziękuję, miło mi, że Ci się podobają moje małe zakątki ;:131 Kilka widoczków dla Ciebie ;:173

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ewuniu-Taczuniu, małe kotki są całkiem ładne, ale....ja generalnie za kotami nie przepadam, a do domu z czterośladów wpuszczam tylko psy :D
Moniczko, bardzo dziękuję ;:173 Parasolka też powoli obrasta..

Obrazek Obrazek

cdn. :wink:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Grażynko, bardzo dziękuję za słowa uznania, to najlepsza zachęta do dalszej pracy   ;:180 Zakątek pod brzozą i ścieżka z tarasu do ławeczki to mój ulubiony fragment ogrodu, to widać na fotach, wciąż pokazuję Wam to samo ;:131 Dla Ciebie, kilka widoczków...

Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenko, dziękuję za odwiedziny i miły komentarz, miło mi, ze znalazłas czas na spacerek u mnie :wit
Reniu, Gosiu, Ewa- naczytalam się jeszcze zimą o sianiu lobelli i trochę zniechęcona
przystąpilam do tematu, ale postanowiłam spróbować. Krążki ulatwily sprawę, kupiłam w
ogrodniczym, firma Vilmour chyba. Wyrosło ok, obeszło się bez pikowania, a w gruncie rośnie od końca kwietnia. Zrobiłam z niej obwodkę na rabatach przy ścieżce i w zasadzie wszędzie gdzie było miejsce :lol: Na rabatach tulipanowych posadzilam obok posianej smagliczki. 2 paczki nasion i tyle błękitnych kul ;:138

Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Edytko, Diana ma u mnie 2 latka i juz spora urosła, ponad 2 metry na pewno. Ładnie
się wspina!
Ilonko, Diana cudna, duet z Rooguchi idealny, a zamiast Jackmanii rozkwitł... Jan Paweł II ;:170 nie wypada narzekać, choc kolor średnio pasuje ;:219 fotka po południu będzie!
Majka, czyli drastyczna zmiana planów? Ja wciąż się waham, że miejsca mało na takie szaleństwo...wczoraj były u mnie sąsiadki i skrytykowaly, że za gęsto mam posadzone wszystko, a oczko to chyba w wiadrze na tarasie postawię... :oops: Cieszę sie, ze Wam podobają się moje dekoracje i nasadzenia, to miłe gdy ktoś docenia wysiłek wlożony w ogród...

Miłego dnia wszystkim! :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Pięknie wygląda lobelia na rabatach,pewnie swoją z doniczek przesadzę do gruntu,bedzie mniej podlewania.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”