Wiejski eksperyment Pat
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat
Patysiu, zaglądasz tu?
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pat jestem z Tobą myślami i ile tylkomogę to wspieram na odległość. Nie chcę zawracać Ci głowy, więc życzę tylko dużo zdrówka dla całej Twoje rodzinki

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Pati daj znac co tam u Ciebie 

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pat jak tam żyjesz w tej codziennej zawierusze? Chyba nie przerobiłaś całego ogrodu
Całuski od cioci Ilony dla maleńkiej i tej trochę większej a dla Ciebie wielu sił

Całuski od cioci Ilony dla maleńkiej i tej trochę większej a dla Ciebie wielu sił
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat jesteś pewnie bardzo zajęta, ale może Ty albo ktoś napisałby co u Ciebie?
- Tosiak
- 200p
- Od: 28 maja 2012, o 11:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
survivor26 pisze:
Mój mąż wyglada identycznie tylko ma mniej włosów, a więcej zarostu
Zaczełam czytać twój wątek i podziwiałam dom - wspaniały ale doczytałam sie o ciązy i śledziłam i znalazłam - GRATULACJE I SZCZĘŚCIA od nas - wspaniałych dni na słonecznej wsi i dużo owocnych zbiorów !

- Sosenki4
U Pat codzienna bieganina jak to przy małym i maleńkim dziecku. Remont domu, praca, wizyty u lekarza z maleńką, doby jej brakuje, żeby wszystko ogarnąć.
Mimo wszystko dziewczyna ma poczucie humoru i jak ją przycisnę, to coś do mnie napisze. Pokazała mi parę zdjęć z ogrodu
, nasturcje śliczne jej porosły, pomidory zaraz będą czerwone, a buraczki jak bór zobaczyłam.
Pat to dzielna kobieta i radzi sobie świetnie, do tego ma inwazję gości, bo jak znajomi zwąchali dom na wsi, to wszyscy sobie o niej przypomnieli.
Przesyła wszystkim gorące pozdrowienia
Mimo wszystko dziewczyna ma poczucie humoru i jak ją przycisnę, to coś do mnie napisze. Pokazała mi parę zdjęć z ogrodu

Pat to dzielna kobieta i radzi sobie świetnie, do tego ma inwazję gości, bo jak znajomi zwąchali dom na wsi, to wszyscy sobie o niej przypomnieli.
Przesyła wszystkim gorące pozdrowienia

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
to prawda, Marzenka mnie kopie w cztery litery, żebym się odzywała i informuje co tam na forum słychać
Bardzo dziękuję, że jeszcze tu zaglądacie, choć zastanawiam się, czy nie zamknąć wątku, skoro nie dbam o swoich gości:( I tak jak Marzenka pisze, zarobiona jestem po grzywkę niestety, ale ogród stara się jak może przetrwać do czasu kiedy nim się zajme i jakoś radzi sobie sam
Postaram się dziś lub jutro (przed kolejnym turnusem gości
) jakieś zdjęcia wrzucić, choć bedą obrazoburcze, bo obalają teorię, że o ogród trzeba dbać... moje zostawione odłogiem sałaty mialy ok. 1 kg i jako jedyne we wsi zostały nietknięte przez ślimaki, a pomidory prowadzone na naście pędów uginają się pod owocami 
I jeszcze tak na szybko, moje dzieciorki (tak, dorobilam się trzeciego, kudlatego, najbardziej nieznośnego z całej trójki
)

roślinki bedą kolejnym rzutem

I jeszcze tak na szybko, moje dzieciorki (tak, dorobilam się trzeciego, kudlatego, najbardziej nieznośnego z całej trójki

roślinki bedą kolejnym rzutem

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Pati na pocieszenie i z własnego doświadczenia w przyszłym roku jak mała zacznie chodzić bedziesz miała jeszcze ...mniej czasu na ogród
A wątku nie zamykaj dużo osób polubiło cię,jeszcze więcej wam kibicuje,a w długie zimowe wieczory trochę czasu znajdziesz na pewno.Pogadamy ,pomarzymy o nowych roślinkach,przy maluchach właśnie tego czasami brakuje najbardziej.
Bejka

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- survivor26
Bejko, no właśnie tak sobie myslę, że czas na ogród i dom to będę mieć na ekeryturze, ale czy siły jeszcze też?
A w przerwie na kawę część kwiatowa ogrodu, wszystko sadzone w kwietniu i okupione przedwczesnym porodem, może dlatego rekompensuje mi przejścia pięknym kwitnięciem
Tytoń ozdobny (bylam pewna, że to petunia, jak wysadzałam, bo zapomniałam że go siałam;)

Nasturcje z biedronkową frezją, która ku mojemu zaskoczeniu kwitnie

ponownie tytoń z czymś, czego nazwy nie pamiętam

szałwia (wysadzana jako naparstnica?tak to jest, jak się doniczek z rozsadą nie podpisuje ;D)

nasturcja rozpięta na odrzutach z remontu

metrowej wysokości ogórecznik

A w przerwie na kawę część kwiatowa ogrodu, wszystko sadzone w kwietniu i okupione przedwczesnym porodem, może dlatego rekompensuje mi przejścia pięknym kwitnięciem

Tytoń ozdobny (bylam pewna, że to petunia, jak wysadzałam, bo zapomniałam że go siałam;)

Nasturcje z biedronkową frezją, która ku mojemu zaskoczeniu kwitnie

ponownie tytoń z czymś, czego nazwy nie pamiętam

szałwia (wysadzana jako naparstnica?tak to jest, jak się doniczek z rozsadą nie podpisuje ;D)

nasturcja rozpięta na odrzutach z remontu

metrowej wysokości ogórecznik

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Pieknie Ci to kwitnie 
ja dopiero zauwazylam ze dodalas zdjecia dzieci-slicznotki i psiak tez

ja dopiero zauwazylam ze dodalas zdjecia dzieci-slicznotki i psiak tez

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Ja mam ten komfort że starsze córki siedemnastoletnia Emilka i piętnastoletnia Natka pomagają mi czasem zabierając tak jak teraz braciszka na spacer,a i tak czasu brak.Tylko czasem jak pisałam Marzce człowiek musi się wygadać ,wyżalić i oderwać się choć na chwilę od codziennego kołowrotka.A roślinki pięknie odwdzięczaja ci się za wysiłek jaki włożyłaś w ich sadzenie.Jak z gipsem Saruni?W te upały musi być wam szczególnie ciężko!Trzymaj się mamusiu
Bejka

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat nie zamykaj wątku, ale czasem napisz, że wszystko ok. Dzieci wszystkie trzy śliczne i tylko to kudłate najmniejsze bo reszta rośnie jak na .... Sara ma śliczne ślepka, będzie uwodzicielka!
Kwiaty rosną żebyś wiedziała gdzie masz ogród z czasem wszystko ogarniesz, a na razie trzymaj się zdrowo, czy Sara nóżki już ma wolne od niechcianych bucików?
Kwiaty rosną żebyś wiedziała gdzie masz ogród z czasem wszystko ogarniesz, a na razie trzymaj się zdrowo, czy Sara nóżki już ma wolne od niechcianych bucików?
- survivor26
No tak...ogród zyje własnym zyciem i może tak jest i lepiej, bo sam sobie dozuje nawozy naturalne, liczbę slimakow i przyswajanej wody
Ja plan zagospodarowania mam już w głowie całościowy, tylko jeszcze mi rąk potrzeba, co by go zrealizowały...na razie mam tylko nadzieję, ze się w końcu ogrodzenia doczekam od rzeki i będę mogła żywopłot sadzić, żeby móc karmić dziecko na ogrodzie bez stwarzania zagrożenia życia dla sasiadów wypadających z okien
Dziś zatem kilka ujęć eko-warzywnika
pomidory, już nie płożące, po prowizorycznym podwiązaniu, wybujały na metr, zrobiły się wściekle krzaczaste i obsypane kwieciem i owocami

konkursowe buraki?.same tak urosły, nawet nie wiedziałam, ze je mam, bo to siostra siała;)

Stareńka porzeczka, która mimo upływu lat i rośniecia w wybitnie niekorzystnym miejscu, jednak dała radę

Dwie z niezliczonych jabłoni, owoce raczej na przemiał, bo większe nie urosną chyba, ale malowniczo wygląda;)

I moja największa radość, owocująca czereśnia, z absolutnie boskimi owocami;) Dwie pozostałe, których zdjęcia pokazywałam w fazie kwitnięcia, też obsypane owocami, ale dzikimi więc wielkości (przepraszam, za dosadne określenie;), jaj komara

A jak przerobię weekendowy turnus gości, to może uda się kolejne zdjęcia...dalie zbierają się do kwitnięcia, a wyrosły co poniektore na 1,5 metra
I lilie kwitną...nic to, że nie przypominam sobie, żebym w takich kolorach kupowała, ale pomarańczowe też ladne 

Dziś zatem kilka ujęć eko-warzywnika
pomidory, już nie płożące, po prowizorycznym podwiązaniu, wybujały na metr, zrobiły się wściekle krzaczaste i obsypane kwieciem i owocami

konkursowe buraki?.same tak urosły, nawet nie wiedziałam, ze je mam, bo to siostra siała;)

Stareńka porzeczka, która mimo upływu lat i rośniecia w wybitnie niekorzystnym miejscu, jednak dała radę

Dwie z niezliczonych jabłoni, owoce raczej na przemiał, bo większe nie urosną chyba, ale malowniczo wygląda;)

I moja największa radość, owocująca czereśnia, z absolutnie boskimi owocami;) Dwie pozostałe, których zdjęcia pokazywałam w fazie kwitnięcia, też obsypane owocami, ale dzikimi więc wielkości (przepraszam, za dosadne określenie;), jaj komara

A jak przerobię weekendowy turnus gości, to może uda się kolejne zdjęcia...dalie zbierają się do kwitnięcia, a wyrosły co poniektore na 1,5 metra

- Sosenki4
Hura, wątek troszkę odżył. Jak się cieszę
, że pamiętacie o naszej Pat. Dziękuję wszystkim gościom