No to jestem ogrodnikiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: No to jestem ogrodnikiem

Post »

Ciszę się , że donice się podobają jeszcze jedną upatrzyłam sobie na "szrotach" długa gliniana będzie idealna na siewki lawendy ;:138

kozino sama jestem zaskoczona , że taki kolor mi wyszedł :tan oj nie wiem czy drugim razem utrafie podobny :lol:

Justynko tuje sadzone są co 60 cm :wit
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Edytko, no i pięknie wyszły donice ;:oj Rewelacyjny kolor, świetnie się komponuje zarówno z różą jak i lobelią ;:180 Mnie dzisiaj czeka malowanie lustra, które z rana dojechało kurierem ;:224 Mam tylko nadzieję, że nie będzie padało :twisted: Może ujmę to inaczej..mam zamiar pomalować dzisiaj lustro, ale czy lenistwo i pogoda na to pozwoli :;230 :;230 :;230 :?:
Rabata różana pozwoli na zebranie wielu okazów ;:oj
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Ale szał doniczkowy ;:oj Wspaniałe i jak się cudownie komponują . Nowa rabatka różana będzie pięknie uwidoczniona na tle szmaragdów. Kiedy startujesz z jej kończeniem ?
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

No i kupiłam tą długą donicę nie wytrzymałam ;:223 po wyszorowaniu pięknie wyglądała sama w sobie ale ją pomalowałam . Kolor wyszedł mi identyczny :tan teraz sobie schnie a popołudniu wsadzę przedszkole lawendowe

Madziu lista moich clemków długa

Rooguchi - rośnie jak wariat ;:167
Sir Trevor Lawrence - przesadzony odchorowuje
Omoshiro małe rozczarowanie myślałam , że kwitnie dłużej
Jerzy Popiełuszko kwitł pięknie ;:167
Multi Blue teraz szaleje ;:167
Kacper zaskoczenie piękne duże kwiaty
Blue Explosion PBR małe rozczarowanie , kwiaty szybko opadają blady niebieski
Patricia Ann Fretwell 'Pafar' małe rozczarowanie, kwiaty pełne piękne , drugie takie nijakie
Henryi ładne kwiaty
Isago ładne kwiaty choć słabiutki ale to jego pierwszy rok
Ernest Markham jeszcze nie zakwitł
Bieszczady jeszcze nie zakwitł
Hagley hybryd teraz szaleje, w zeszłym roku dopadł go uwiąd w tym roku zakwitł pełną siłą
Kardynał Wyszyński z donicy przeniony nie było mu tam dobrze
Ville De Lyon jeszcze nie zakwitł
Star of India zaskoczenie piękne kwiaty i dużo ich
Jackmanii biedronkowy małe drobne kwiaty bardziej bordowe niż ciemno fioletowe
Albina Plena kupione po kwitnięciu na przyszły rok się okaże czy dobry zakup
Purple Spider kupione po kwitnięciu na przyszły rok się okaże czy dobry zakup
Markham's Pink kupione po kwitnięciu na przyszły rok się okaże czy dobry zakup
Purpurea Plena Elegans teraz kwitnie , bordowe pełne drobniutkie kwiatki i dużo ich
Elf ładne ciekawe kwiaty choć słabiutki ale to jego pierwszy rok
Polish Spiritjeszcze nie zakwitł
Josephina kupiona mizernota ale wydała nowy pączek i czekam na kwiatka ;:167

No uzbierało się ich nowych zapupów nie planuje chyba ,że jakaś okazja się trafi :;230

Simbi zbieram się do rabatki różanej ale to dopiero na jesień jak w rosarium będą dostępne odmiany które mnie interesują :heja
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Wow jaka imponująca kolekcja clemków ;:oj Też je lubię ale po ubiegłej zimie kiedy to kilka zniknęło zatrzymałam się na chwilę z dalszymi zakupami ;:oj a do tego kilka trafił uwiąd, jednego - bylinowego M skosił niechcący ;:14 Widzę , że i doniczek też masz cały ogrom...

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj no to ci się uzbierało :!: :!: :!:
Byłam przekonana, że Hagley kwitnie wczesną wiosną, rozumiem, że w tym roku po uwiądzie startował od nowa :?: Ja się zastanawiam, czy nie ciachnąć swojego krótko żeby zebrał siły, bo też jakiś marniutki-jak myślisz?, jeśli chodzi o Elfa, to również słabiutki, mam nadzieję, że za rok się rozpanoszy na pergoli :D Za to H.F Young, który pewnie nim nie jest zagęścił się bardzo w skrzynce. Podlewam go codziennie (z racji tego, że rośnie z bacopą) nawozem do kwitnących, mocno rozcieńczonym. Muszę jeszcze spróbować z mixem clemków, bo wszystkie na razie rosną oddzielnie. Marzy mi się płot zarośnięty tymi cudakami ;:167
Edytko, czekam z niecierpliwością na fotkę korytka z przedszkolem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Hmmm... Ja chyba też zrobię taki rachunek sumienia i założę ewidencję moich clematisów. Choć po tej zimie lista będzie uboższa. Fajne są takie listy, bo można na ich podstawie dokonać wyboru najlepszych odmian, opisy i zdjęcia w sklepach ogrodniczych nie zawsze są zgodne z rzeczywiśtością.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Edytko lista klemków imponująca. U mnie żaden z biedronkowych jeszcze nie zakwitł i nie zanosi się im na kwitnienie. Te co są posadzone w donicy gotują się na słońcu i obawiam się że nic z nich nie będzie. A co to masz za różyczkę wsadzoną w doniczce bo jest śliczna
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Edi.... ;:oj ile Ty masz clemków ;:173 To musi cudnie wgladac na zywo ;:173
Muszę Ciebie podgonić...ja jakos jestem zauroczona tymi dzwonkowatymi ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko, donice wyglądają super, a mini różyczka z Kufa słodko w niej wygląda ;:173
Lista clemkow imponująca, niezłą masz kolekcję ;:oj Doswiadczenia z niektórymi wymienionymi mam podobne - Polish Spirit miał szaleć, na razie 3 marne kwiatki a mam 3 sadzonki... ;:222 Pewnie potrzebuje czasu na rozruch, sadzony wiosną. Ernest Markham i Ville de Lyon kwitł w maju, teraz śpi. Blue Explosion nie zakwitl jak dotąd wcale, Jackmanii dopiero startuje...myśle, ze clemki to dopiero po 2-3 latach pokazują na co je stać. Przykład Rooguchi dobrze o tym świadczy, u mnie też szaleje - ma pełne 2 latka i ponad 2 metry wzrostu!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Zaimponowałaś mi liczbą powojników...
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

Witajcie ale gości odwiedziło mój ogródeczek ;:180
jola1010 moje też dopada uwiąd ale czałe szczęście , że tylko atakuje części nadziemne i wiadomo ,ze odbije na drugi rok jak mój Harley :tan

lulka donica zrobiona :heja Swoja drogą z doświadczenia nie jestem zwolenniczką sadzenia clematisów w donicach bynajmniej u mnie nie idą ;:185

KLEO1 wcześnie czy później spis musiałam zrobić aby nie powtórzyć tegorocznego błędu i ciachnąć wszystkie równo ;:223

szyszunia mój biedronko zakwitł jeden Jackmanii , jedenna razie kwiatek ale jest ;:215

Keetee no uzbierało się , dzwonkowe są cudne choć na poczatku nie byłam do nich przekonana najbardzie mi szkoda Sir Trevor Lawrence przesadziłam go i licho odbija ma jeden patyczek a wzeszłym roku zarósł mi całą pergolkę ;:145

robaczek_Poznan różyczka kupiona spontanicznie i pasuje rewelacyjnie ;:138 clemki potrzebują czasu aby się rozbujały ale poczekam ;:162 warto :tan. Teraz czas na różyczki ;:162

asia2 oj nazbierało się i nie powiedziane , że nie dokupie ;:223 jak się trafi jakiś okazik :;230

Pokaże wam moją donicę z przedszkolem lawendowym , miałam tyle siewek , że szkoda było wyrzucić a po zimie różnie to może być i mogą co niektóre z poletka lawendowe wypaść ;:131 Na przyszła wiosnę będą jak znalazł i jak sie podoba ;:162

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje różyczki Rosarium i nowa od teściowe też miniaturka marketowa ale wyrośnieta

Obrazek Obrazek Obrazek

Anabelka i reszta towarzystwa

I clemki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i takie tam :heja
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:wit
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Cudne clemki, anabelka też pięknie kwitnie, moja w tę zimę ucierpiała i ma tylko sześć kwiatów. A róża od teściowej bardzo fajna. Donice wyszły super, choć myślę, że ich urodę naprawdę będzie widać gdy zakwitnie w nich lawenda.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i kolejna świetna donica, coś mi się zdaje, że złapałaś bakcyla :;230
Rooguchi moja miłość Obrazek, a zaraz po nim Plena Purpurea coś mi się zdaje. Skąd się bierze nasiona lawendy? Mam jedną u siebie, ale jestem zielona w tym temacie...oj przepraszam wczoraj kupiłam 6 małych sadzonek w Obi, po 3 zł jedna, więc jest 7
Różyczki prezentują się pięknie, kochana Teściowa :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Rooguchi... ;:167 muszę go mieć jest piękny...a doniczki rewelacja ;:333 ...jaką farbą malujesz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”