Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
Ile Ty masz odmian hortensji! Nie wiedziałam, że jest ich aż tyle!
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga obejrzałam Twojego Leosia i różni się od mojego. Możliwe, że to dlatego, że to jego pierwsze kwiaty i rośnie w pełnym słońcu. Kupiłam 3szt w Rosarium i wszystkie wyglądają identycznie. Nie zdarzyło mi się by kiedykolwiek róże od nich były pomylone.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Aguś, mam od zeszłego roku 1 hortensję bukietową, rzeczywiście, nieźle się rozrosła w tym roku. Jak mi zakwitnie, zrobię jej zdjęcia i poproszę Cię o rozpoznanie, ok? Dziś na nią patrzyłam - ma dużo pąków, będzie piękna 

- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Burzę to ja miałam rano
Z Astrid mam większy kłopot-poleciłam koleżance i kupiłam w szkółce, a róża nie kwitnie
W dodatku niska. Są pąki, ale nie kwitnie. Głupio jeszcze raz mówić, że róża z gołym korzeniem potrzebuje nieco czasu.

Z Astrid mam większy kłopot-poleciłam koleżance i kupiłam w szkółce, a róża nie kwitnie

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Isabel R. istna piękność.
Hortensje bardzo wdzięczne.
Wczoraj do Tardivy, Anabellki i Limetki dołączyła Grandiflora
Jedna z ogrodowych zdecydowała się zakwitnąć
Świetne to miejsce na ognisko
Hortensje bardzo wdzięczne.
Wczoraj do Tardivy, Anabellki i Limetki dołączyła Grandiflora

Jedna z ogrodowych zdecydowała się zakwitnąć

Świetne to miejsce na ognisko

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Twój murek nowy już tak wrośnięty w naturę jakby tam był od zawsze
Ascot jest taki jasny? U mnie o wiele ciemniejszy róż... a tu widzę krwistą czerwień ?

Ascot jest taki jasny? U mnie o wiele ciemniejszy róż... a tu widzę krwistą czerwień ?
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Jestem równiez pod urokiem hortensji bukietowych. Nie dość, ze kwitną do późnej jesieni, to jeszcze są łatwe w uprawie, no i nie wymarzają.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
bry Agus
Zrozumiałas okejos , mam odsadzone a doniczki Anabellki , ale musze od mamuski przywieżć..a to koniec Polandii
Roztocze Miłego dnia 

Zrozumiałas okejos , mam odsadzone a doniczki Anabellki , ale musze od mamuski przywieżć..a to koniec Polandii

Dzień dobry
Po wczorajszej burzy, palmiarnia od nowa
<nie wiem, co mnie tak cieszy>. A, już wiem - moja córcia kończy dziś 17 lat
Doris, tak czy inaczej, czekam na zdjęcia Anabelle
Helenko, otóż to - hortensje bukietowe nie są pod żadnym względem kłopotliwe....
Aguśka, dzięki za miłe słowa pod adresem paleniska
Ascot jest różowy, ciemny, ale w słońcu rozkwitający pąk wyszedł z odcieniem czerwieni...
Justyś, Grandiflorą będziesz zauroczona - to niesamowita, ogromniasta hortensja, ze zjawiskowymi wiechami kwiatów... Osobiście nie mogę się doczekać Tardivy... zobaczyłam ją chyba u naszej leśnej Moniki rok temu i przepadłam...
Ewuś, burze będą nam stale towarzyszyć tak długo, jak będziemy mieć upały i duchoty...
Co do Astrid, to u mnie dzieje się podobnie, ale cierpliwie czekam aż księżniczka łaskawie pokaże pierwszy kwiat...
MaGorzatko, jasne, chętnie popatrzę na Twoją hortensję, ale nie wiem czy już teraz będę w stanie rozpoznać odmianę... poczekajmy aż rozkwitnie na całego - wówczas łatwiej ocenić kto zacz
Moniko, może faktycznie Twój Leoś jaśniejszy przez stanowisko, na którym rośnie? Mój posadzony od północnego wschodu i jest dość ciemny... źródło to samo...
Asiu, ja mam zaledwie jedną/entą. Odmian hortensji bukietowych jest bardzo dużo, chciałabym mieć wszystkie

Doris, tak czy inaczej, czekam na zdjęcia Anabelle

Helenko, otóż to - hortensje bukietowe nie są pod żadnym względem kłopotliwe....
Aguśka, dzięki za miłe słowa pod adresem paleniska

Justyś, Grandiflorą będziesz zauroczona - to niesamowita, ogromniasta hortensja, ze zjawiskowymi wiechami kwiatów... Osobiście nie mogę się doczekać Tardivy... zobaczyłam ją chyba u naszej leśnej Moniki rok temu i przepadłam...
Ewuś, burze będą nam stale towarzyszyć tak długo, jak będziemy mieć upały i duchoty...
Co do Astrid, to u mnie dzieje się podobnie, ale cierpliwie czekam aż księżniczka łaskawie pokaże pierwszy kwiat...
MaGorzatko, jasne, chętnie popatrzę na Twoją hortensję, ale nie wiem czy już teraz będę w stanie rozpoznać odmianę... poczekajmy aż rozkwitnie na całego - wówczas łatwiej ocenić kto zacz

Moniko, może faktycznie Twój Leoś jaśniejszy przez stanowisko, na którym rośnie? Mój posadzony od północnego wschodu i jest dość ciemny... źródło to samo...
Asiu, ja mam zaledwie jedną/entą. Odmian hortensji bukietowych jest bardzo dużo, chciałabym mieć wszystkie

Dzień dobry Aguś, optymistyczne zdjęcia na miły początek dnia. Co to jest na pierwszym zdjęciu?
Dzień dobry, Beatko
To jest tojeść orzęsiona (matko, jaki ten nasz język polski jest giętki) - fajny kontrast między bordowymi liśćmi i żółtymi delikatnymi kwiatkami...

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Piękne hortensje, ja czekam, aż moje Anabelki zakwitną. Już pojawiają się początki kwiatków, ale to jednak nie południe,ani nawet nie centrum. U siostry wczoraj było 33, tu na "dalekiej północy" chwilami 16. No to nie dziwię się hortensjom, że się nie spieszą... 
Czy tojeść orzęsiona też jest taka ekspansywna? Fajnie wygląda!

Czy tojeść orzęsiona też jest taka ekspansywna? Fajnie wygląda!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś hortensje bukietowe do Twojego ogrodu to wymarzone rośliny, pięknie wyglądają na takiej przestrzeni wśród zieloności. Ja też bardzo je lubię , ale zmieściłam niewiele, jak zwykle wielkość ogródka ogranicza....
Cieszę się, ze zaczynają kwitnąć floksy, to takie śliczne kwiaty i ten zapach.....
Cieszę się, ze zaczynają kwitnąć floksy, to takie śliczne kwiaty i ten zapach.....
Su, słyszałam o tych różnicach temperatur między północą a resztą kraju...
Tojeść orzęsiona chyba jest ekspansywna... wsadziłam jedną łodyżkę w ubiegłym roku, a teraz jest ich pięć
Agness, powiedz jakie masz odmiany bukietówek? Bobo jest dość kompaktowa - masz ją?
Lecę zajrzeć co u Ciebie słychać 
Tojeść orzęsiona chyba jest ekspansywna... wsadziłam jedną łodyżkę w ubiegłym roku, a teraz jest ich pięć

Agness, powiedz jakie masz odmiany bukietówek? Bobo jest dość kompaktowa - masz ją?

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś Bobo nie mam, mam same konkretnych rozmiarów
Limelight ( moje ulubione) Pinky Winy ,Unique, Phantom, Pink Diamond, Rehny Wanille Fraise, Tardiwa .