Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Ledwie te biedne róże pozbierały się po deszczach, to dzisiaj znowu ma być upał. Teraz z kolei bęą bidule się kurczyć i opadać. Ja już sił nie mam z tą pogodą. Czy nie może być normalnie?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś :wit
Latasz po innych wątkach,a ja proszę wstaw chociaż jedną fotkę na miły początek dnia. W takie upały powinien być dzień wolny płatny. 8-)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus dobry :wit Jakie upaly, jakie upaly, pol nocy padalo i ledwo 20 stopni jest :roll: musze zaczac machac recznikiem, zeby te chmurzyska juz sobie poszly precz ;:108
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Gentle Hermione - faktycznie przepiękna. Cudnie i intensywnie pachnie Herkules, choć same kwiaty nie należą do najpiękniejszych.
Pytałam swojego czasu o Cinderellę. Teraz już wiem, przepiękna.
Posadzona u mnie jesienią ub. roku nie przetrwała zimy, wiem co straciłam ;:174
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,pięknie ujełaś fazy rozkwitu rózy,widać,że one naprawdę cię fascynują.Moja pnąca nn jeszcze kwitnie,ciekawi mnie jak długo i czy bedzie kwitła ponownie.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O, jacie! To ja też będę miała takiego Chopina? Nie wierzę!
W ogóle stwierdzam, że mnie bierze na te różane bladawce - Twoja Hermionka i ta piekna NN, którą pokazywała ostatnio Irminka.
Mój Chopin, kupiony w marcu, był posadzony w takim miejscu, że cały czas nornica pod nim grasowała, nie rósł, wyglądał marnie i jeszcze w dodatku miał bruzownicę. Po cięciu przesadziłam go w inne miejsce i teraz wypuścił liście ze 3 razy większe od tych pierwszych.
Mam nadzieję, że jednak po tych przejściach pokaże w tym sezonie choć jednego kwiateczka na tle tej deskowanej czarnej ściany szopy...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jule pisze:Agus dobry :wit Jakie upaly, jakie upaly, pol nocy padalo i ledwo 20 stopni jest :roll: musze zaczac machac recznikiem, zeby te chmurzyska już sobie poszly precz ;:108
Julcia do mnie te chmurzyska proszę bo wytrzymać nie można na dworze od tego ;:3

Aguś a mój Chopin jest bardziej żółty niż biały :roll: ciekawe dlaczego ale ma wielkie i eleganckie kwiaty. ;:333
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witam wszystkich! Ależ dziś upał i duchota! Normalnie funkcjonować trudno, nawet dla wielbicielki tropików ;-)
Wybaczcie, ale znowu odpowiem zbiorczo, witając najpierw serdecznie Alicję, która po raz pierwszy i mam nadzieję nie ostatni, odwiedziła mój ogród :)
Kochani, róże szaleją, jakoś słońce i silne opady nie robią im większej krzywdy, chociaż oczywiście starsze kwiaty szybciej opadają... Trzeba często chodzić z sekatorem, ale rozkwitają kolejne pąki...
Coraz bardziej zachwycają mnie hortensje bukietowe... Namawiam z całego serca do sadzenia h. paniculata - one tak szybko się rozrastają, kwitną do późnej jesieni, wspaniale zdobią ogród...
Pozdrawiam Was serdecznie!

Kila zdjęć z dzisiejszego obchodu:
Obrazek

Obrazek
...piękny malinowy kwiat...

Obrazek
...niepowtarzalnie koralowy...

Obrazek
...niefortunnie posadzona - rośnie pomiędzy gałęziami wiązu, taka jest wysoka...

Obrazek

Obrazek
;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...beznadziejnej jakości sadzonka - kwiat 3cm, wysokość pędu 10cm od ziemi...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...nieskoszona trawa :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś Benjamin i Isabell ;:167 ,czuję się zarażona. :D Zanotowałam. Jak się nazywa ta pierwsza tawułka po zdjęciach róż? Śliczna jest.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, bajeczne foty i zakątki ;:173 roslinki w oczku wodnym fantastyczne, przeglądają się w lustrze wody jak nimfy... ;:170 świetny pomysł masz z tą gipsówką w różach - idealne, subtelne udekorowanie ich urody... niemal niewidoczna, ażurowa koronka a uwydatnia wszystkie ich wdzięki ;:63 Siałas czy sadziłaś? To tegoroczna?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Aguś, piękne róże i hortensje ;:167 Coral Palace mnie ciągle kusi swoim kolorkiem. A właśnie.. Coral Palace i Coral Castle to przypadkiem nie to samo? :;230 ;:131

U Ciebie TA nie koszona trawa robi wielkie wrażenie, bo jest tak zadbana i zupełnie odchwaszczona.
U mnie podczas wytrówania randapem chwastów zostało dużo suchych placków w trawie i nie może w ogóle odrosnąć trawa w tym miejscu.. Tragedia! Ale cóż, za głupotę się płaci.
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Isabell R.i te ciemne tawułki ;:224 a lilie przy oczku wygladaja jakby w wodzie rosły :wink:
Musze nabyć hortensje bardzo Anabellki to mam odsadzone u mamuski ,ona ma full of Anabellków ...ale chodza za mną Rheny Vanille ;:173
x-ag-a
---

Post »

Beatko, czujesz się zarażona, tak jak ja wieloma różami u Ciebie :) co to będzie, co to będzie :)
Czekam jeszcze na rozwinięcie się kilku kwiatów róż, ale najbardziej teraz niecierpliwię się do Astrid Graffin von Handenberg oraz The Alnwick Rose... Jestem chora, wiem. Beatko, ta tawułka to Vision in Red - najpiękniejsza z pięknych, moim zdaniem.
Robaczku, co do gipsówki, to powiem Ci, że zupełnie nie spodziewałam się takiego efektu... dostałam rok temu od Małgosi-nutki trzy niepozorne, maleńkie sadzonki z zaleceniem 'posadź przy różach'... no posadziłam, ale efektu żadnego... w tym roku się rozbujały niesamowicie i robią bardzo fajną, koronkową robotę :) Nie wiem, czy to można kupić, ale polecam :)
Dziękuję za miły komentarz pod adresem oczka... zdecydowałaś się? :) Na pewno wyjdzie Ci tak, że nam wszystkim oko zbieleje dwa razy ;-))
Anusiu, dziękuję za odwiedziny :wit Oczywiście jesteś spostrzegawcza niesłychanie - źle podpisałam różę, powinno być Coral Castle :)
Wytruwałaś chwasty roundupem na założonym trawniku? Gratuluję :) Następnym razem radzę mniej inwazyjny oprysk na dwuliścienne :)
Doris, bardzo polecam Isabel R. - to w tym momencie najpiękniejsza purpurowa róża jaką mam...
Czy Anabelle nie pokładają się u Ciebie? Ciągle się waham, a tak mi się podobają...

U nas przeszła dość gwałtowna burza, trochę się dzięki temu ochłodziło. Idę sprawdzić co u Was :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

kochana ja nie mam Anabellek...ciagle sie wachałam , bo nie chciałam białych...ale chyba sie przełamie...u mnie w rodzinie rosna od nie wiem ilu lat ....u babci rosły teraz u mamy ....u niej to sa takie wylewajace sie bukiety....pewnie trzeba jakies podpory w razie co....moja mam nie podpiera ,ale tez chyba nie tnie ich mocno ...o ile pamietam
Wybieram sie tam niebawem to zrobie fotki....zobaczysz jakie cuda , na pewno maja z 15 lat jak nie wiecej ;:173
x-ag-a
---

Post »

To źle zrozumiałam czytając że masz odsadzone od mamuśki :oops: (piwo piję, bo gorąco :D)
15-letnie Anabellki - to musi być widok.... czekam z niecierpliwością na zdjęcia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”