Ogródek AGNESS cz.12
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Twoje dzwonki bardzo dorodne
Kropkowany nie ugina się pod ciężarem kwiatów? Jest czysto biały? Aż się muszę moim przyjrzeć, bo zazwyczaj mają jakieś różowe smugi no i oczywiście zgodnie z nazwą kropki wewnątrz kielicha.

- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Śliczne dzwoneczki,czy przykrywałaś czymś na zimę smotrawę?,bo moja zmarzła.
Agnieszko, dzwonki kwitną oszałamiająco! Ta roślina wygląda na sporą, dorodną i wysoką? Co to za dzwonek, tak konkretnie?
U mnie też otwierają się peirwsze floksy, z czego ogromnie się cieszę - uwielbiam te wdzięczne byliny!
Upalnie pozdrawiam
U mnie też otwierają się peirwsze floksy, z czego ogromnie się cieszę - uwielbiam te wdzięczne byliny!
Upalnie pozdrawiam

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu dzięki
Dzwoneczki bardzo lubię i cieszę się, ze tak długo kwitną
Smotrawa zaczyna już niestety przekwitać.....aż szkoda...
Jacku te bielutkie kropkowane są w tym roku ogromne....nie mogę się na nie napatrzeć, kępa około metra średnicy, nie potrafię pokazać jej wielkości na fotce
Jest czysto biały, bez przebarwień, muszę zajrzeć do środeczka, czy widać kropeczki
Zuziu smotrawy nie okrywałam, nawet nie wiedziałam, ze może przemarznąć....ale ta zima była taka beznadziejna, że wiele silnych roślin ucierpiało...
Aguś kępa dzwonka jest naprawdę ogromna....ma około metra średnicy, jeszcze nigdy nie była takim kolosem
Jest to dzwonek kropkowany. Floksy i ja bardzo lubię i cieszę się, że zaczynają kwitnąć....ale jakoś tak wcześnie, nie sądzisz??? Ja również bardzo Cię pozdrawiam 

Jacku te bielutkie kropkowane są w tym roku ogromne....nie mogę się na nie napatrzeć, kępa około metra średnicy, nie potrafię pokazać jej wielkości na fotce

Zuziu smotrawy nie okrywałam, nawet nie wiedziałam, ze może przemarznąć....ale ta zima była taka beznadziejna, że wiele silnych roślin ucierpiało...
Aguś kępa dzwonka jest naprawdę ogromna....ma około metra średnicy, jeszcze nigdy nie była takim kolosem

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś ,ale u Ciebie kwitnąco i kolorowo.Dzwoneczki bujne a lilie
juz czuję ich zapach 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Rewelacyjny ten biały dzwonek
Nasionka doszły

Nasionka doszły

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Jaki festiwal dzwoneczków - piękne są . A ja ich do tej pory nie zauważałam
Pozdrawiam Jola

Pozdrawiam Jola
- AGNESS
Grażynko lilii straciłam kilka odmian zimą, ale te które przetrwały są prześliczne. Dorodne i wielkie, czekam na rozkwit każdej kolejnej z wielką niecierpliwością
Madziu cieszę się
Dzwonek faktycznie popisał się w tym sezonie
Jolu ja dzwoneczki bardzo lubię, są bardzo wdzięczne i tak długo kwitną, ten wielki po kwitnieniu będzie przesadzony na bardziej eksponowane miejsce

Madziu cieszę się

Dzwonek faktycznie popisał się w tym sezonie

Jolu ja dzwoneczki bardzo lubię, są bardzo wdzięczne i tak długo kwitną, ten wielki po kwitnieniu będzie przesadzony na bardziej eksponowane miejsce

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,a dzwonek brzoskwiniolistny jak przekwitł teraz to trzeba go obciąć i zakwitnie ponownie,czy juz nie?
Agunia,u Ciebie to albo BOSKO w ogrodzie ,albo apetycznie w kuchni.Pozdrawiam cieplutko i zazdraszczam cichutko dzwonków 

- AGNESS
Małgoś ja zawsze obcinam przekwitłe kwiaty, tak więc robię i z dzwoneczkiem, jakoś tak nie zwróciłam uwagi czy on ponownie zakwita...ale coś mi się kojarzy, że chyba może powtórzyć kwitnienie końcem lata, ale nie tak już obficie...
Witaj Aldonko
Dziękuję za miłe słowa
Kuchnia musi poczekać do jesieni, urwanie głowy i kompletny brak czasu. Teraz żyję ogródkiem
Przez upały mogę trochę nadrobić zaległości na Forum, bo jak są takie temperatury to leniuchuję, a zielsko ma używanie....no ale niech no tylko się ochłodzi
Zakwitają kolejne lilijki
Carona

White Pixels

Red Alert

Casablanca

Patricia,s Pride

Witaj Aldonko

Zakwitają kolejne lilijki

Carona

White Pixels

Red Alert

Casablanca

Patricia,s Pride

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Pokaz lilii obejrzałam
,też siedzę w domciu bo upał niemożebny ...
na działkę tylko z rana coś tam zebrać , coś tam podlać , trochę fotek
... i do domciu .Mogło by być trochę chłodniej to robota by szła na bieżąco ale cały tydzień mamy mieć upały... 

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Grażynko lilii straciłam kilka odmian zimą, ale te które przetrwały są prześliczne. Dorodne i wielkie, czekam na rozkwit każdej kolejnej z wielką niecierpliwością
Aguś i wcale się nie dziwie.Odkąd mam lilie w ogrodzie to inaczej na nie patrze i doceniłam w końcu ich urok

Aguś i wcale się nie dziwie.Odkąd mam lilie w ogrodzie to inaczej na nie patrze i doceniłam w końcu ich urok

Cześć Aga
Widzę, że lilie nadal królują... piękne!
A propos, wczoraj u Rozanki oglądałam połączenia róż z liliami, w takiej samej kolorystyce - wspaniałe kompozycje... <tak się tylko dzielę tym, co zobaczyłam
>
Spokojnego dnia!

Widzę, że lilie nadal królują... piękne!
A propos, wczoraj u Rozanki oglądałam połączenia róż z liliami, w takiej samej kolorystyce - wspaniałe kompozycje... <tak się tylko dzielę tym, co zobaczyłam

Spokojnego dnia!
Cześć Aga. Ja teraz tylko tak na szybko. Po pierwsze chyba nie dostałam PW od Ciebie, po drugie lilie cuuuudne. Buziaki, papa ;)