Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Twoje dzwonki bardzo dorodne :!: Kropkowany nie ugina się pod ciężarem kwiatów? Jest czysto biały? Aż się muszę moim przyjrzeć, bo zazwyczaj mają jakieś różowe smugi no i oczywiście zgodnie z nazwą kropki wewnątrz kielicha.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Śliczne dzwoneczki,czy przykrywałaś czymś na zimę smotrawę?,bo moja zmarzła.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, dzwonki kwitną oszałamiająco! Ta roślina wygląda na sporą, dorodną i wysoką? Co to za dzwonek, tak konkretnie?
U mnie też otwierają się peirwsze floksy, z czego ogromnie się cieszę - uwielbiam te wdzięczne byliny!
Upalnie pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu dzięki ;:196 Dzwoneczki bardzo lubię i cieszę się, ze tak długo kwitną :D Smotrawa zaczyna już niestety przekwitać.....aż szkoda...

Jacku te bielutkie kropkowane są w tym roku ogromne....nie mogę się na nie napatrzeć, kępa około metra średnicy, nie potrafię pokazać jej wielkości na fotce :lol: Jest czysto biały, bez przebarwień, muszę zajrzeć do środeczka, czy widać kropeczki :D

Zuziu smotrawy nie okrywałam, nawet nie wiedziałam, ze może przemarznąć....ale ta zima była taka beznadziejna, że wiele silnych roślin ucierpiało...

Aguś kępa dzwonka jest naprawdę ogromna....ma około metra średnicy, jeszcze nigdy nie była takim kolosem :lol: Jest to dzwonek kropkowany. Floksy i ja bardzo lubię i cieszę się, że zaczynają kwitnąć....ale jakoś tak wcześnie, nie sądzisz??? Ja również bardzo Cię pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Aguś ,ale u Ciebie kwitnąco i kolorowo.Dzwoneczki bujne a lilie ;:63 juz czuję ich zapach ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Rewelacyjny ten biały dzwonek ;:oj
Nasionka doszły ;:cm
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Jaki festiwal dzwoneczków - piękne są . A ja ich do tej pory nie zauważałam ;:223

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko lilii straciłam kilka odmian zimą, ale te które przetrwały są prześliczne. Dorodne i wielkie, czekam na rozkwit każdej kolejnej z wielką niecierpliwością :lol:

Madziu cieszę się :D
Dzwonek faktycznie popisał się w tym sezonie :lol:

Jolu ja dzwoneczki bardzo lubię, są bardzo wdzięczne i tak długo kwitną, ten wielki po kwitnieniu będzie przesadzony na bardziej eksponowane miejsce :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,a dzwonek brzoskwiniolistny jak przekwitł teraz to trzeba go obciąć i zakwitnie ponownie,czy juz nie?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Agunia,u Ciebie to albo BOSKO w ogrodzie ,albo apetycznie w kuchni.Pozdrawiam cieplutko i zazdraszczam cichutko dzwonków :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś ja zawsze obcinam przekwitłe kwiaty, tak więc robię i z dzwoneczkiem, jakoś tak nie zwróciłam uwagi czy on ponownie zakwita...ale coś mi się kojarzy, że chyba może powtórzyć kwitnienie końcem lata, ale nie tak już obficie...

Witaj Aldonko :wit Dziękuję za miłe słowa ;:196 Kuchnia musi poczekać do jesieni, urwanie głowy i kompletny brak czasu. Teraz żyję ogródkiem :wink: :lol: Przez upały mogę trochę nadrobić zaległości na Forum, bo jak są takie temperatury to leniuchuję, a zielsko ma używanie....no ale niech no tylko się ochłodzi 8-) :lol:

Zakwitają kolejne lilijki :D
Carona
Obrazek

Obrazek

White Pixels
Obrazek

Obrazek

Red Alert
Obrazek

Casablanca
Obrazek

Patricia,s Pride
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pokaz lilii obejrzałam ;:141 ,też siedzę w domciu bo upał niemożebny ... ;:98 na działkę tylko z rana coś tam zebrać , coś tam podlać , trochę fotek :D ... i do domciu .Mogło by być trochę chłodniej to robota by szła na bieżąco ale cały tydzień mamy mieć upały... :?
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Grażynko lilii straciłam kilka odmian zimą, ale te które przetrwały są prześliczne. Dorodne i wielkie, czekam na rozkwit każdej kolejnej z wielką niecierpliwością :lol:

Aguś i wcale się nie dziwie.Odkąd mam lilie w ogrodzie to inaczej na nie patrze i doceniłam w końcu ich urok ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Aga :wit
Widzę, że lilie nadal królują... piękne!
A propos, wczoraj u Rozanki oglądałam połączenia róż z liliami, w takiej samej kolorystyce - wspaniałe kompozycje... <tak się tylko dzielę tym, co zobaczyłam :)>
Spokojnego dnia!
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

Cześć Aga. Ja teraz tylko tak na szybko. Po pierwsze chyba nie dostałam PW od Ciebie, po drugie lilie cuuuudne. Buziaki, papa ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”