Ogród w lasku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogród w lasku

Post »

@ Konwalia ? Szczerze mówiąc, to ja już do tamtego wątku nawet przestałem zaglądać ? nie wyrabiam z tym wszystkim, za dużo się na Forum Ogrodniczym dzieje. :;230 Ale skoro mówisz, że coś tam napiszesz, to będę kukać regularnie. ;-)

Co do metalu ? ano słucham. Maniakalnie. Żaden inny typ muzyki nie łączy ze sobą takiej niesamowitej energii z takimi wymaganiami technicznymi i artystycznymi, przed jakimi stają muzycy. Zresztą... Kuknij do mnie do wątku balkonowo-ogrodowego na trzydziestą drugą podstronę, prawie że na samym dole strony będziesz miała niespodziankę. :;230

...i naprawdę nie widzę, czemu bałaś się, że miałabyś mnie odstraszyć... Nawet gdybyś napisała, że słuchasz wyłącznie hip-hopu (którego osobiście szczerze nie cierpię), to i tak po pierwsze i najważniejsze ? różni ludzie mają różne gusty i ta różnorodność czyni świat bogatszym, nie uboższym (nie wyobrażam sobie nawet, jak strasznie musiałoby być nudno, gdyby wszyscy lubili to samo) ? a po drugie ? jest to przecież forum ogrodnicze i najważniejszy jest i tak Twój ogródek i Twoje kwiatuszki, a nie co innego... ;-)

Pozdrawiam serdecznie! ;:172
LOKI
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

AGNESS, dokładnie. Uwielbiam ten widok i cieszę się, że Ty też ;:167
AloesIk, witam ponownie :wit . Z zdjęciami staram się najlepiej ak mogę, a jest naprawdę ciężko, bo aparat nie najlepszy. ;(
Loki, już coś skleciłam, więc jak jesteś zainteresowany.. :roll: W takim razie się cieszę, że jest kolejna osoba o podobnych gustach. A zdjątko Twoje naprawde rządzi! ;:172 ;:333
Widzisz, bałam się tylko dlatego, ponieważ czasami ludzie myślą, że jestem zupełnie zwariowana i inna tylko dlatego, że słucham metalu, ale to dziwne poglądy moim zdaniem, Twoim pewnie też. ;) Zapewniam Cię o tym, że rapu w ogóle nie uważam za muzki, nie ma tutaj wiele do gadania (tak w ogóle to już off-topuję.. :oops: ) Więc kończę.

Zmieniłam trochę sposób wstawiania zdjęć, mam nadzieję, że będzie wygodniej.
Teraz robię znacznie więcej zdjęć, aby odrobić te przyszłe braki.. :roll:

Ogólny wigok na ogród i rabatkę różaną.
Obrazek Obrazek

Casanova
Obrazek Obrazek

Ślaz piżmowy i niezwykle mnie zadziwiająca Heidi Klum ;:oj . Zrobił się z niej teraz piękny bukiet, ma bardzo dużo kwiatów.
Obrazek Obrazek

Ambrige & Paco Rabanne
Obrazek Obrazek

Alinka & Grand Mogul
Obrazek Obrazek

Grand Mogul nie jest pełna, ale ma bardzo duże kwiaty czym mnie zachwyciła, z daleka się już wydaje ogromna..
Obrazek Obrazek

I kalia
Obrazek

Wilec obrasta już balkon! :tan
Obrazek

I zgadnijcie na co ta przedziwna pergola... ;:oj
Obrazek
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Aneczko - masz rację, o poranku zawsze najpiękniej. Tylko nie zawsze chce się wstawać :lol: Foty powalające na kolana, róże oczywiście, ale najbardziej ta rosa na trawniku ;:138 Aż mam chęć na bosaka tam wbiec i troszkę zburzyć harmonię :twisted:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Ups :oops: jakoś inaczej miały się te zdjęcia poukładać..
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit ;:oj Ale Róże - cuda po prostu , i przeslicznie je ujmujesz na zdjęciach - łąka o poranku ach ..............
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Przyznam Ci się szczerze, że jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś na mnie się dziwnie patrzył dlatego, że słucham metalu... Dziewczyno, gdzie Ty mieszkasz? :shock: Szczerze mówiąc, pamiętam, że ? gdy chodziłem do liceum (czyli ładnych dziesięć lat temu), zajmowałem się wraz z trzema innymi kolegami przez rok szkolnym radiowęzłem ? i jedyną muzyką, jaką puszczaliśmy, były rozmaite odmiany rocka i metalu... Włącznie z tymi najostrzejszymi (pamiętam, jak kiedyś równoległa klasa zamówiła zbiorowo Marduka z dedykacją dla pewnej nauczycielki znanej ze swej sympatii dla środowisk, nazwijmy to oględnie, moherowych ? śmiechu było co niemiara).

Jeśli chodzi o to, że robimy tu offtopic ? o ile mi wiadomo, dozwolone jest gadanie na rozmaite tematy poboczne w wątkach ogrodowych, chyba że autor wątku zażyczył sobie inaczej (oznaczając wątek przekreślonym serduszkiem)...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Konwalio - masz piękną rózankę ;:138 wiele z Twoich róż jest bliskich mojemu sercu ;:173 Widzę, ze Heidi zdrowiutka, u mnie łapie coś, podejrzewałam mączniaka, ale chyba to przędziorek ;:218 Grand Mogul piękna, faktycznie bardziej kremowa u Ciebie..a Ambridge dużo ma kwiatów? U mnie dopiero drugi ;:131 Pergola wyglada na ogromną, bardzo fajny kształt ;:333 myśle jakie pnącze tam zaplanowałaś..hmmm, jakies ekspansywne pewnie...powojnik, wiciokrzew?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Kasiu,
Ambrige Rose kwitnie u mnie dopiero drugi raz- tak jak u Ciebie. :D
W ogóle ma mało pączków, w życiu Heidi nie pobije! U mnie chorują bardziej starsze róże, te nowo nabyte jakoś się trzymają, nie mówiąc już o tym, że je ledwie nad ziemią widać..

Tak, pergola na pewno jest na pnącze, a konkretnie na winobluszcz. Jest na razie bardzo malutki więc go wcale nie widać, ale teraz powinien ruszyć pełną parą.
Zawsze chciałam mieć taką ścianę obrośniętą winobluszczem, może się uda? ;)
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Konwalio, winobluszcz rośnie jak szalony, pochłonie ta pergolke w dwa sezony :uszy on w zasadzie sam się wspina, ma mocne pędy i przykleja się do ścian. Nie żal Ci takiej ładnej pergolki? Zasłoni ją ;:131 A jakiś clemek w intensywnym kolorze też by wyglądał cudnie na tej białej ścianie.. ;:196
*moje wątki*
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

No nie wiem, to chyba kwestia moich widzimisię. :oops:
Clemek pewnie też by wyglądał ładnie, przede wszystkim dlatego, że kwitnie i nie obrasta tak wszystkiego strasznie. Ale, widzisz... ja nawet lubię takie obrośnięte domy, zawsze mnie one urzekały. Clemek rośnie z resztą na pergoli obok, tak samo jak wiciokszew, więc sprawa się rozwiązuje.
Nasz dom już ma swoje lata (z resztą ogród też nie młody, bo z mojego wieku), więc nawet dobrze będzie kiedy go bluszcz okryje. :wink:
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno będzie pięknie ;:196 Majka/Edulkot ma zarosniety na zielono domek, efekt jak z tajemniczego ogrodu... ;:333
*moje wątki*
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Tak jak u Ewelinki....... ;:oj ;:oj ;:oj
Ewelina pisze: Obrazek Obrazek
Obrazek
Marzenie ;:224
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Róża Times Past się powoli otwiera! :tan :tan
Obrazek Obrazek
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Mój dom też powoli zarasta winobluszczem, wygląda to bardzo ładnie. Najbardziej lubię patrzeć przez okno w salonie jak na zewnątrz zwisają takie firanki z winobluszczu. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie aby posadzić razem powojnika i winobluszcz.
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

KLEO1, może to i dobry pomysł.. ale ja tak bardzo chcę mieć ścianę z winobluszczu :oops:
Powojnik rośnie obok, więc może kiedyś się spotkają? :roll:

Times Past w pełni rozkwitu. Jest bardzo pełna, ale ma małe kwiatuszki, nadrabia wdziękiem ;:215
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I ostróżka, która dopiero teraz zaczyna kwitnąć..
Wszystko się tak strasznie opóźniło z kwitnieniem, w tamtym roku niektóre z tych kwiatów już przekwitały o tej porze przecież. To wina przymrozków, były w końcu u nas bardzo ekstremalne. ;:224
Obrazek

Życzę miłego słonecznego dnia ;:3
Ogród w lasku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”