30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Jak tak patrzę na dwa ostatnie zdjęcia, to widzę w tym koszu dwie różne rośliny. Jedna różowa hortensja, a druga biała. A może to tylko kwestia oświetlenia?
Tak czy owak wygląda to pięknie. Czy przesadzisz na zimę tę hortensję do gruntu, czy zabierzesz do domu?
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Wandziu, na tym drugim zdjęciu nie ma kwiatów, same liście na hortensji :wink: To białe to kamienie przy oczku, może takie złudzenie optyczne się robi :wink: Nie wiem co zrobię z nią na zimę, mam ochotę wysadzić ją do gruntu, ale bez donicy... tylko się boję, że zmarznie... W sumie to nie byłoby mi aż tak bardzo szkoda, bo zawsze można kupić nową, ale jak zobaczyłam wczoraj ceny takich większych kwitnących hortensji, to za głowę się złapałam :shock:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bozka, nie przesadzam :uszy
Moje hortensje zimuja w gruncie, w marcu co prawda wymrozilo pędy, ale pięknie odbily i zaczynaja kwitnac, maja sporo kwiatków ;:108
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p
Od: 13 mar 2012, o 20:37

Post »

no i jest ostróżka, znaczy Królowa w pełnje krasie!Piękna i robi naprawdę wrażenie :) ;:167 ;:108
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

czyli 6 bądź 8 lipca? no mi jak najbardziej pasuje ;:oj
bozunia
1000p
1000p

Post »

Magda ja zimowałam w taki sposób

Obrazek

donica była w ziemi a na górze były gałązki świerkowe

Lucy cieszę się tą ostróżką jak dziecko cukierkiem :wink:

Marta No to super! dajcie znać, kiedy ustaliłyście, żebym jakiś placek zdążyła upiec :wink: Spacerów po ogródku nie przewiduję :;230 to chociaż Wam inne przyjemności zapewnię :wink:
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

No tak, i teraz zaczął za mną "placek chodzić".... ;:112
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożunia, czyżbyś tak się zaangażowała w porządkowanie, że Cię nie ma na FO :?: :;230 Wklej proszę jakieś fotki ;:109
Jak tam róże w skrzyniach?
bozunia
1000p
1000p

Post »

Remi ostatnio zrobiłam kruchy maślany z czereśniami, pycha! Nawet nie zdążył wystygnąć :;230

Lilia Black Out i lilia Mona
Obrazek Obrazek

Magda wiesz jak to jest na urlopie :wink: Człowiek nie ma na nic czasu, nadrabia zaległości we wszystkim... A sprzątać jeszcze nie zaczęłam... ale przyda się, bo goście przychodzą :wink: Nie ma nic fajniejszego niż sprzątanie w te upały :;230

Moje skrzynki z liliami ( nie z różami :;230 ) i daliami.

Obrazek Obrazek

A na wierzbie zawisła roślinka, którą mój M dostał. Owadożerny dzbanecznik. Mam nadzieję, że przeżyje :;230

Obrazek Obrazek

Ostatnie kwiaty WalzTime i moje ulubione Gardenie

Obrazek Obrazek

Maleńkie przemeblowanie na potrzeby wczorajszych gości... W kąciku wypoczynkowym wszyscy się nie zmieścili :;230
Przy okazji zobaczcie w jakim tunelu mam swój pseudoogródek :wink:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

No ładnie, teraz to już w ogóle ślinka mi cieknie, a mojej lepszej połówki to się nie doproszę o ciasto. Trzeba będzie kupić, bo tego to jeszcze chyba nie potrafię zrobić (przynajmniej na razie) :;230 .

Bożenko, ta donica z daliami, liliami itd wygląda przecudnie i piękny zestaw kolorów. Dzbanecznik będzie wyłapywał komary, abyście mogli posiedzieć wieczorem w ogródku, miejsce jest - kwiatki jak na razie zajmują tylko kawałek stolika :) (ciekawe jak długo hihi ). Waltz ma niesamowity kolor.

A ta trawa to sztuczna? :;230 ;:138
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Bozuniu,może i Twój ogrodek jest malutki,może ma te 30m, ale jest WIELKI bogactwem formy,wulkanem kwitnących lilii i delikatnością hornensji..Dla mnie BOMBA:)
bozunia
1000p
1000p

Post »

Remi ta donica to takie przypadkowe zastawienie...ale przynajmniej kolorowo się zrobiło pod ścianą :wink:
Trawa nie jest sztuczna :;230 , jest bardzo eksploatowana bo po tym skrawku trawy cały czas się chodzi... Na takie warunki to rośnie "w miarę", ale katalogowy trawnik to nie jest :wink:

Jacku cieszę się, że Ci się podoba :) Trochę za dużo już tego wszystkiego, trzeba będzie zrobić selekcję..
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko ale cudownie ;:138 aż niemożliwe się wydaje , że to tylko 30m. Nie ma w Twojek okolicy jakiegoś konkursu na najpiekniejszy przydomowy zakątek ;:131 pierwsze miejsce murowane ;:215 a może do Mai w ogrodzie ;:7 niejedni by zaciągneli inspiracji na takie maleństwa ;:180
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
ziemia_120
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 22:31

Post »

Witaj Bozka!
Na Twoje skrzynie z liliami i daliami - szczęka mi opadła... i właśnie zbieram rozsypane zęby... ;-)
Cudownie! Tak jak ktoś wyżej napisał - możesz spokojnie zainspirować wszelkich maruderów narzekających, że mają mały balkon/taras/ogródek przydomowy. Jak się chce - to wszystko można. Podziwiam i zachęcam innych szukających inspiracji do podglądania.
Pozdrawiam!
Gosia ziemia_120
Ogród Wschodzącego Słońca
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za fotki. Przekonana byłam, że w skrzyniach masz róże ;:223 Dalie i lilie też w nich pięknie wyglądają. Dzbanecznik się latem naje, że zimą na dietę będzie musiał przejść
Z Mają w Ogrodzie, to niezły pomysł ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”