30 - metrowe maleństwo
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: 30 - metrowe maleństwo
Jak tak patrzę na dwa ostatnie zdjęcia, to widzę w tym koszu dwie różne rośliny. Jedna różowa hortensja, a druga biała. A może to tylko kwestia oświetlenia?
Tak czy owak wygląda to pięknie. Czy przesadzisz na zimę tę hortensję do gruntu, czy zabierzesz do domu?
Tak czy owak wygląda to pięknie. Czy przesadzisz na zimę tę hortensję do gruntu, czy zabierzesz do domu?
Wandziu, na tym drugim zdjęciu nie ma kwiatów, same liście na hortensji
To białe to kamienie przy oczku, może takie złudzenie optyczne się robi
Nie wiem co zrobię z nią na zimę, mam ochotę wysadzić ją do gruntu, ale bez donicy... tylko się boję, że zmarznie... W sumie to nie byłoby mi aż tak bardzo szkoda, bo zawsze można kupić nową, ale jak zobaczyłam wczoraj ceny takich większych kwitnących hortensji, to za głowę się złapałam 

- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bozka, nie przesadzam
Moje hortensje zimuja w gruncie, w marcu co prawda wymrozilo pędy, ale pięknie odbily i zaczynaja kwitnac, maja sporo kwiatków

Moje hortensje zimuja w gruncie, w marcu co prawda wymrozilo pędy, ale pięknie odbily i zaczynaja kwitnac, maja sporo kwiatków

no i jest ostróżka, znaczy Królowa w pełnje krasie!Piękna i robi naprawdę wrażenie

Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli 6 bądź 8 lipca? no mi jak najbardziej pasuje 

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
No tak, i teraz zaczął za mną "placek chodzić".... 

- lulka
Bożunia, czyżbyś tak się zaangażowała w porządkowanie, że Cię nie ma na FO
Wklej proszę jakieś fotki
Jak tam róże w skrzyniach?

Jak tam róże w skrzyniach?
Remi ostatnio zrobiłam kruchy maślany z czereśniami, pycha! Nawet nie zdążył wystygnąć
Lilia Black Out i lilia Mona

Magda wiesz jak to jest na urlopie
Człowiek nie ma na nic czasu, nadrabia zaległości we wszystkim... A sprzątać jeszcze nie zaczęłam... ale przyda się, bo goście przychodzą
Nie ma nic fajniejszego niż sprzątanie w te upały
Moje skrzynki z liliami ( nie z różami
) i daliami.

A na wierzbie zawisła roślinka, którą mój M dostał. Owadożerny dzbanecznik. Mam nadzieję, że przeżyje

Ostatnie kwiaty WalzTime i moje ulubione Gardenie

Maleńkie przemeblowanie na potrzeby wczorajszych gości... W kąciku wypoczynkowym wszyscy się nie zmieścili
Przy okazji zobaczcie w jakim tunelu mam swój pseudoogródek

Lilia Black Out i lilia Mona

Magda wiesz jak to jest na urlopie

Moje skrzynki z liliami ( nie z różami

A na wierzbie zawisła roślinka, którą mój M dostał. Owadożerny dzbanecznik. Mam nadzieję, że przeżyje

Ostatnie kwiaty WalzTime i moje ulubione Gardenie

Maleńkie przemeblowanie na potrzeby wczorajszych gości... W kąciku wypoczynkowym wszyscy się nie zmieścili

Przy okazji zobaczcie w jakim tunelu mam swój pseudoogródek

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
No ładnie, teraz to już w ogóle ślinka mi cieknie, a mojej lepszej połówki to się nie doproszę o ciasto. Trzeba będzie kupić, bo tego to jeszcze chyba nie potrafię zrobić (przynajmniej na razie)
.
Bożenko, ta donica z daliami, liliami itd wygląda przecudnie i piękny zestaw kolorów. Dzbanecznik będzie wyłapywał komary, abyście mogli posiedzieć wieczorem w ogródku, miejsce jest - kwiatki jak na razie zajmują tylko kawałek stolika
(ciekawe jak długo hihi ). Waltz ma niesamowity kolor.
A ta trawa to sztuczna?

Bożenko, ta donica z daliami, liliami itd wygląda przecudnie i piękny zestaw kolorów. Dzbanecznik będzie wyłapywał komary, abyście mogli posiedzieć wieczorem w ogródku, miejsce jest - kwiatki jak na razie zajmują tylko kawałek stolika

A ta trawa to sztuczna?

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Bozuniu,może i Twój ogrodek jest malutki,może ma te 30m, ale jest WIELKI bogactwem formy,wulkanem kwitnących lilii i delikatnością hornensji..Dla mnie BOMBA:)
Remi ta donica to takie przypadkowe zastawienie...ale przynajmniej kolorowo się zrobiło pod ścianą
Trawa nie jest sztuczna
, jest bardzo eksploatowana bo po tym skrawku trawy cały czas się chodzi... Na takie warunki to rośnie "w miarę", ale katalogowy trawnik to nie jest
Jacku cieszę się, że Ci się podoba
Trochę za dużo już tego wszystkiego, trzeba będzie zrobić selekcję..

Trawa nie jest sztuczna

Jacku cieszę się, że Ci się podoba

- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko ale cudownie
aż niemożliwe się wydaje , że to tylko 30m. Nie ma w Twojek okolicy jakiegoś konkursu na najpiekniejszy przydomowy zakątek
pierwsze miejsce murowane
a może do Mai w ogrodzie
niejedni by zaciągneli inspiracji na takie maleństwa 

-
- 100p
- Od: 19 mar 2012, o 22:31
Witaj Bozka!
Na Twoje skrzynie z liliami i daliami - szczęka mi opadła... i właśnie zbieram rozsypane zęby... ;-)
Cudownie! Tak jak ktoś wyżej napisał - możesz spokojnie zainspirować wszelkich maruderów narzekających, że mają mały balkon/taras/ogródek przydomowy. Jak się chce - to wszystko można. Podziwiam i zachęcam innych szukających inspiracji do podglądania.
Na Twoje skrzynie z liliami i daliami - szczęka mi opadła... i właśnie zbieram rozsypane zęby... ;-)
Cudownie! Tak jak ktoś wyżej napisał - możesz spokojnie zainspirować wszelkich maruderów narzekających, że mają mały balkon/taras/ogródek przydomowy. Jak się chce - to wszystko można. Podziwiam i zachęcam innych szukających inspiracji do podglądania.
- lulka
Dzięki za fotki. Przekonana byłam, że w skrzyniach masz róże
Dalie i lilie też w nich pięknie wyglądają. Dzbanecznik się latem naje, że zimą na dietę będzie musiał przejść
Z Mają w Ogrodzie, to niezły pomysł

Z Mają w Ogrodzie, to niezły pomysł