Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Inspiruje mnie niezmiennie Twoja cudowna rabata Chciałabym uzyskać taki efekt...
Chodzi o to miejsce..

:D Kasiu, może to tak nie wygląda, ale ja mam naprawdę spory kawałek ziemi pod rabatkę różaną. W tym miejscu mieści się około 100 róż. Pewnie, że na mniejszej powierzchni uzyskasz również efekt buszu. Sadz różyczki na przemian, co najmniej w trzech rzędach. Dobór odmian jest bardzo ważny i muszą być to róże zdrowe i odpowiedniej wysokości. Ciekawa będę jak to zrobisz. ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu nie lubię się powtarzać (po sobie i innych ;:173 ), więc tym razem usiądę na ławeczce i będę kontemplować...a właściwie dlaczego nazwałaś swój ogród "Robaczka" ? Przecież ładna z ciebie dziewczyna i to, co tworzysz, to żaden znany mi robaczek nie potrafi :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasia, Nostalgia na ostatnim zdjęciu do zjedzenia. Masz Saharę. :D Przed chwilą zachwycałam się nią u Helenki, jakoś nigdy nie wpadła mi w oczy ta róża, a jest taka wprawiająca w dobry nastrój. Kasiu, czy Princess Diana rośnie tak jak Rooguchi, pionowo w górę, czy się pokłada? Widzę je w duecie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, 100 róż na jednej rabacie   :shock: ;:180 To już wszystko jasne skąd ten oszałamiający efekt... U mnie wszystkich róż jest tyle, a na wspomnianej rabacie 16.. Staram się sadzić "piętrowo" z uwzględnieniem wysokości i pokroju roślin, a czy bedą zdrowe...hmm...kto to wie? ;:224
Iwonko, dziękuje za odwiedziny i choć ogród zmęczony wczorajszą burzą z gradobiciem ;:202 , zapraszam na kawę   ;:196 Ogródek jest Robaczka, bo M tak na mnie woła   ;:131 odkąd mam ogród zostałam ogrodowym Robaczkiem, krecikiem, pszczólką, motylkiem i wieloma innymi rzeczami  : :lol: Ma sporo takich unikalnych określeń, które funkcjonują w naszych relacjach..w zasadzie nigdy nie zwraca się do mnie po imieniu, ja do niego też nie   ;:131 Ostatni raz to chyba było...na ślubie  :D Zatem już znasz Robaczka, który potrafi coś tam w ogrodzie   :wink:
Beatko, Diana się wspina, inaczej niż Rooguchi, rosną razem na jednej pergoli - piękny stanowią duet, są na jakimś zdjęciu na pewno... Saharę polubiłam od razu, bo to róża nostalgiczne, a te uwielbiam..ma piękny kwiat, ciepły kolor, zdrowa i świetnie przezimowala. Ciemne, skorzaste liście.. Pędy ma ponad metrowe, ładnie się rozkrzewia, cudo różyczka jak dla mnie, zero z nią problemów :uszy
Znalazłam starą fotę, dzisiaj zrobię nową - Diana się wspina, a Rooguchi na harfie (Bozunia ;:167 )
Obrazek 
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeczytałam dokładnie ten wątek, ale już w poprzednie boję się zapuszczać, bo przepadnę bez wieści. Podziwiam Twoją kolekcję, a jeszcze bardziej zdolność do wysmakowanych i romantycznych zestawień. Będę tendencyjna :lol: moje typy to róża kawowa i rooguchi. Nie wiem kiedy, nie wiem jak, ale zdobędę! A już twoje "żelastwa" są po prostu przepiękne, chyba przede wszystkim dzięki nim ogród jest doprawdy unikatowy i zachwycający! Podziwiam też ścieżkę, za milion lat przetransponuję ją na moją łączkę, wygląda pięknie, naturalnie i jest doskonałą "oprawką" dla rabat. Nic, tylko podziwiać i... uczyć się :oops:
;:196
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Pomponella - wygląda jak satelita na różanej orbicie :D
świetne skojarzenie Robaczku zwanym Kasią :;230
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Kasiu, ja jestem teraz w przelocie na Forum, no i masz babo placek 12 stron do czytania :shock: ;:173 . Ale jak miła to będzie lektura ;:167 . Póki co zerknęłam na Rooguchi i Nostalgię i się rozpływam... ;:224
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, ja za Agatką stwierdzam, żę nie być u Ciebie przez parę dni, to znaczy nadrabianie przez długi czas.
No, ale cóż zrobić kiedy czasu brak?
Ale nadrobiłam.
Te zdjęcia, które pokazałaś przy ścieżce w zbliżeniu są po prostu jak bajka. Wszystko ze sobą gra.
Jak udało Ci się wyhodowac lobelię?
Mnie ta sztuka nie udała się w żaden sposób. Próbowałam 2 razy
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

No normalnie kupię sobie Rooguchi i tyle ;:167 I wyniosę z pracy harfę pod niego, może nikt nie zauważy : :;230 On może mieć trochę cienia?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Podoba mi się Diana :D Mam tyle zachceń, że jeszcze przez długie lata będę pragnąć następnych roślin :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, dziękuję za tyle miłych słów, cieszę się, że spacer po ogródku miałaś udany ;:173 Ścieżka powstała w tym roku, a mam wrażenie że jest tu od dawna...ma dopiero 3 m-ce! Moje graty metalowe to trochę pasja zapożyczona od mamy, on ciągle wymyśla nowe stojaki, karnisze i takie tam..dusza artystki ;:170 Ja nie czułam tej melodii, dopóki nie zamieszkaliśmy w domu z ogrodem..
Lulka, jak się przyjrzeć, to krzaczek Pomponelii ma cały ukłąd międzyplanetarny :D I pomyśleć, że posadziłam go jako małe towarzystwo dla Edena..Jest już ze trzy razy większa od niego :;230
Francesca, witaj! Miło mi, że zajrzałaś ;:196 Wiem jak mało czasu na wszystkie wątki, sama nie wyrabiam...
Gosia, fajnie, że ścieżka Ci się podoba ;:196 pewnie będę przesadzać, tak jak mówiłaś..za gęsto trochę..? ;:131 Lobelię siałam pierwszy raz w życiu - w ogóle pierwszy raz w życiu cokolwiek siałam :;230 Wysiałam w lutym na krążkach torfowych bo pikowanie mnie przerasta..potem gotowe krążki do doniczek i jak podrosły to pod koniec kwietnia do ogródka. Wyrosły ogromniaste kule, muszę przyznać, że jestem z nich dumna :D
Bozuniu, kupuj Rooguchi, odwdzięczy się na bank :uszy U mnie rośnie w słońcu, ale półcień na pewno zniesie bez problemu.
Ewa, ja mam to samo :lol: Pozwiedzam wątki, powzdycham i znowu choruję... ;:131

Dobrych snów dziewczyny! Spadam do spania, wczoraj burza z piorunami i gradobiciem mnie przetrzymała do 2 i dzisiaj słaniam się na nogach...pa! ;:19
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dzień dobry Kasiu. :D
O ja ślepa peja, nie zauważyłam, że Diana jest z Rooguchi i myślałam, że wpadłam na super pomysł, żeby zrobić z nich duet. :;230 Saharę znalazłam w R, na jesieni ją posiądę. :D Czekam na zdjęcia.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Trzepak, nie trzepak hihi wkomponowal sie w reszte i wyglada cacy ;:108
Ja sie tak wlasnie zastanawiam czy czasem na tej gruzowiskowej rabacie, na ktorej powojniki rosnal mi jak wsciekle i nic innego hihi zamiast bylin nie posadzic powojnikow bylinowych - niech robia za zadarnienie jak im sie tam podoba.
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu jak ciachasz róże podpowiedz laikowi , mam oszamiającą ilość jedną pnąca i zwykłą NN no i miniaturki dwie :tan

Rooguchi ma porządną reklamę ;:215 Kasia twój ma ponad dwa lata mój trochę starszy , zobaczysz za rok miejsca na harfie nie straczy ;:7
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

I reklama (Roogucci) działa, oj działa... tez szykuje miejsce dla niego ;:215 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”