Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Post »

Wandziu piękna kompozycja z białymi niecierpkami. Polowałam wiele razy na białe niecierpki i nie znalazłam. W ubiegłym roku je miałam i byłam z nich bardzo zadowolona.

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, pospacerowałam po twoim ślicznym ogrodzie.
Ma w sobie pewna tajemniczość. Elegancki z tymi królewnami w pełnym rozkwicie, ale swojski ;:167 .
Burgundy Ice u mnie też zachwyca ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam z rana. Wczoraj była u nas silna ulewa. Na szczęście obyło się bez gradu, bo byłam cała w starchu, że moje hosty zostaną podziurawione jak sito. Z deszczu jestem bardzo zadowolona, bo już miałam wizję porannego podlewania tych wszystkich biednych zasuszonych roślinek. Dzięki wczorajszemu deszczowi mam dzisiaj trochę więcej czasu i powsadzam róże, które stoją w doniczkach od pewnego czasu, czekając na swoją kolejkę do przeprowadzki w grunt. Słoneczko ładnie przygrzewa i jest niezywkle przyjemnie i pachnąco. Takie dni uwielbiam. Mamy już LATO.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,letnie widoki piękne z różami na czele.
15GO lipca mamy spotkanie u mnie,może dołączysz do nas?Nie mogę dodzwonić się do ciebie,czy zmieniłaś numer?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu wspaniała soczysta zieleń poprzetykana kolorami.....błogi relaks i wypoczynek :D
U mnie też w nocy popadało.....a wieczorem ponad 3 godziny stałam z wężem i podlewałam :roll: ....ale nic to, przy takiej suchocie to przyda się każda kropelka :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

I ja mogę się pochwalić deszczem w nocy. Podobnie jak Agness wieczorem podlewałam, ale to nic. Na moich piaskach wody nigdy zadużo. Piękny ogród niezależnie od pory roku, a w wakacje przy takich upałach jakie były w weekend, to Cień Dęba najmilszy ;:168
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

A widzisz Wandziu, ja sądziłam, że przetacznik to taka pospolita roslina, a tu proszę tyle odmian i znowu każda troche inna. Ja mam tylko te bardzo wysokie, ale i tak sa fajne, własnie przez te wiechowate zakończenia.
Jak popatrzę na Twoje zdjęcia to szczerze Ci zazdroszczę :D Ja wiem, że kiedyś moje roślinki się rozrosną, że będzie ich więcej, ale ile to lat trzeba by się dochować takiego piekna. Nie zazdroszczę, tylko też tak chcę ;:223 :lol:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Soczysta zieleń po deszcu..lubię ten widok ;:167
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Patrzę na Twój piękny ogród i widzę dużo iglaków pomiędzy bylinami. Zastanawiam się jak to zrobić u siebie bo dostałam iglaczki od Tomka. U Ciebie wszystko jest wspaniale skomponowane.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

....a ja cały czas urzekam się Twoimi kamiennymi duktami........kto wie czy na nowym moim miejscu nie będą dominowały......
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Wandziu, ależ zielono ;:138 Zdjęcie z Pilgrimem (?) na drugim planie przepiękne. W ogóle bardo podoba mi się twój sposób kadrowania ;:108
U nas też popadało w nocy, całe szczęście, bo W. rozsypał nawóz na trawniku i już mieliśmy robić porządne podlewanie :roll: . No i na niektórych rabatach było już naprawdę sucho ;:202 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Wczoraj byłam u Kalisiaków cenny wysokie .Rozglądałam się po całej okolicy jadąc gdzie może być ten piękny ogród :D
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

Bardzo urokliwie w tych Twoich zakątkach.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNESS, u mnie jak popada, to już na drugi dzień sucho; wszystko przelatuje jak przez sito. Tak więc, jak mówisz, każda kropelka się przyda.

Sosenki4, my mamy piaski, to wiemy, co to znaczy susza, prawda? Ja bym chciała dodać gliny do tej mojej ziemi, ale niestety nie sprzedają jej w workach tak jak ziemię. Jednak tak sobie myślę, że chyba nie chcia labym mieć glinistej ziemi, bo po deszczach wszystko stoi na powierzchni i jest o wiele trudniej to ogarnąć i uprawiać.

Debro, jesteś bardzo łaskawa dla mojego ogródka. Nic nie zazdrość, tylko sadź, sadź i jeszcze raz sadź. No i podlewaj nawozami. a wtedy, ani się obejrzysz, a zarośnie ci tak, że będziesz się zastanawiać, co wyrzucić :) Wiadomo, że dużych drzew nie ma się od razu, ale te rożne krzewy i formy szczepione na nóżce szybko mogą zapelnić ogródek.

Lulka, ja też :) Widok i zapachy po deszczu.

Aza, iglaków mam sporo. Były tutaj pierwszymi roślinami poza drzewami. Stanowią ramy ogrodu. Rosną w różnych miejscach, niekoniecznie rzędem pod płotem. Nieraz mi się wydaje, że nawet mam ich trochę za dużo. Ale na szczęście zawsze można przystrzyc i zmniejszyć i to jest ich niewątpliwa zaleta. Cisze się, że podpatrujesz, może jakieś rozwiązanie przypadnie ci do gustu :D

Leszczyno, witaj zgubo! Nowe miejsce, nowe plany i marzenia, a wśród nich nowe ścieżki. Cieszę się niezmiernie, że będą ci o mnie przypominać :D

Francesco, to nie Pilgrim, aczkolwiek też go mam i rośnie gdzie indziej. Dziękuje za słowa w sprawie kadrowania. Szczerze mówiąc, samo czasami wychodzi. Nie ma w tym mojego zamysłu. Czasem coś po prostu wyjdzie, a czasem w ogóle.
U mnie popadało, pogrzmiało, ale dziś znowu upał. Biedne te rośliny.

Gosiu07, i znowu mnie nie zawiadomiłaś ;:124 A co do cen, to faktycznie, w tym roku ma wyjątkowo wysokie. Jakąś różę sobie kupiłaś?

Kamma, dzięki, że wpadłaś. Zapraszam częściej :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Wandziu ciekawe, czy ktoś rozpozna tą naszą różycę. Bardzo lubię kolor jej kwiatu, jest intensywnie czerwonyy i w formie raczej zwarty
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”