Jak tam, też jesteście ugotowane straszny upał... Postaram się odpowiedzieć na pytania: zdjęcie 1 - kolejny nachyłek, coś mnie ostatnio zauroczyły nachyłki, zdjęcie 2 -gailardia, zdjęcie 3 - malwa. Fikus benjamin barok kupiony w sklepie meblowym na I
Oczywiście fikus i kwiatki dziękują za odwiedziny i pochwały
Kasiu przepięknego masz fikusa. Czy już go ukorzeniałaś? Pytam, bo czekam na gałązki tego cuda, i nie wiem jak się zabrać za ukorzenianie. Dodam, że pierwsza próba (nieudana) była w wodzie ; druga w ziemi . Teraz będzie próba nr 3 i czarno to widzę.
Ostatnio dla Nolinki ukorzeniły się w dwa tygodnie w perlicie zamknięte w plastikowym pudle Uprzedzam, że jest to bardzo kapryśny fikus i jest z nim więcej kłopotów niż z klasycznym benjaminem bardzo lubi zimą gubić liście bez powodu...
Uuuuuuu, skąd ja perlitu wezmę dla tej chaljery. Może spróbuję kupić takie kulki, co to trzymają w sobie wodę i w tym ukorzenić, bo perlita w markecie nie widziałam.
meandrzejew pisze:Uuuuuuu, skąd ja perlitu wezmę dla tej chaljery. Może spróbuję kupić takie kulki, co to trzymają w sobie wodę i w tym ukorzenić, bo perlita w markecie nie widziałam.
Monika!
Perlit dostaniesz w ogrodniczym. W markecie nigdy go nie spotkałam.
To bardzo przydatna rzecz. I do ukorzeniania, i rozluźniania podłoża. Kup koniecznie.